Sorra rúgja ki az embereket Zuckerberg, padlón a Meta dolgozói

2023 Mark Zuckerberg szerint a hatékonyság éve. A sokadik elbocsájtási hullámot indítják el, a dolgozói morál soha nem látott mélyponton a Metánál.

A Meta most szerdán indította el a legutóbbi elbocsájtási hullámot, ezúttal mérnököket és velük kapcsolatos tech csapatokat küldenek el, úgy 4000 főt. Mark Zuckerberg többször hangsúlyozta már, hogy 2023 a hatékonyság éve.

Márciusban a Meta még a második nagy leépítési körről beszélt: 10 ezer dolgozót három hullámban küldenek el, hónapokon belül. A szerdai kirúgások tehát nem váratlanok, de a Meta dolgozói állítólag frusztráltak, belső körökben csak ez a téma.

Sokan úgy látják a cégen belül, hogy összetört a morál, nem bíznak a dolgozók a vezetésben, még a legkiválóbb dolgozók sem. Pedig Zuckerberg tavaly azt kérte, mindenki dolgozzon többet és keményebben.

A Meta az első körben egyébként több mint 11 ezer embert rúgott ki, akkor az a létszám 13 százalékát jelentette. A világjárvány alatti robbanás és a változó igények, gazdasági környezet nem csak a Metánál eredményez hasonlót, általános trend ez a tech szektorban. A Meta sok más céghez hasonlóan kukázta a kevésbé fontos projekteket is, valamint megnyirbálja a középvezetést. A tőzsde és a befektetők alapvetően jól reagálnak ezekre a lépésekre.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Meta

Azóta történt

Előzmények