T-Mobile: sebességet vált a mobilinternet

Jól halad a Magyar Telekom idén májusban bejelentett mobilhálózat-korszerűsítési beruházása. A távközlési vállalat június végére 200, mostanáig pedig 300 bázisállomáson aktiválta a nagyobb, 21 Mbps névleges letöltési sebességet biztosítani képes HSPA+ technológiát.

Hirdetés

A szolgáltatást a T-Mobile hálózatán többek között Eger, Kazincbarcika, Nagyszénás, Harkány, Balatonboglár és Tököl egyes részein kapcsolták be az elmúlt hónapban. A fejlesztések helyszíneit a fogyasztói igények figyelembevételével határozzák meg, a HSPA+-t először a legmagasabb adatforgalmú helyeken vezetik be. Az átalakítás nemcsak a bázisállomásokat érinti, hanem az átviteltechnika terén is fejlesztést jelent, a Magyar Telekom minden állomás mögött biztosítja a névleges sebesség eléréséhez szükséges átviteli hálózatot is.

A távközlési vállalat az augusztusban megrendezésre kerülő Sziget Fesztiválon és a Kajak-kenu Világbajnokság helyszínén is biztosít HSPA+-szolgáltatást a rendezvények ideje alatt. A mobilhálózat fejlesztése pedig ősszel is folytatódik – közölték.

A HSPA+ lehetőségeit kihasználó új mobilinternetes díjcsomagok a jövő hétfőtől, augusztus 1-jétől lesznek elérhetőek a T-Mobile-nál. A Net&Roll M csomag 6990 forintos havi díjért 16 GB adatforgalmat, a Net&Roll L tarifa pedig 9400 forintos havi díjért 26 GB adatmennyiséget biztosít 21 Mbps névleges maximális letöltési sebesség mellett. A RelaxNet díjcsomagok – beleértve a már meglévőket is – promóciósan havi plusz 1 GB adatmennyiséget kapnak augusztustól.

Az új mobiltechnológia használatához a Net&Roll díjcsomagok egyikének előfizetése mellett szükség lesz HSPA+-képes készülékre is. Augusztus 1-jétől a szolgáltató kínálatában két modem lesz elérhető, a Huawei E1820 és a T-Mobile Broadband Stick E352 mobil stick, melyek a Net&Roll M és L csomagok mellé hűségidő vállalása esetén ingyenesen járnak. A T-Mobile ugyanakkor bővíteni tervezi a 21 Mbps sebességet támogató eszközök kínálatát – közölték.

Azóta történt

Előzmények