Hozzászólok Aktív témák

 • Brutális eb

  addikt

  +1
  Én is balhéztam amikor pár éve voltak a korlátlannak hírdetett csomagok és aztán szépen jöttek a korlátok akkor jogos volt a hőbörgésem nekem és másoknak is.
  De kb 2 éve elég szépen le van tisztázva a szerződésben,hogy mit lehet és mit nem.
  Mobilnethez ekkora adatforgalom amit most kínálnak bőven elég.
  Tudomásúl kell venni és kész.
  Ha meg valakinek cége van és kevés a 26 giga vegyen még 1 előfizetést.

  Panni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.

 • Fecow

  aktív tag

  De hogy tanulja meg az egyszeri ügyfél, ha nem a saját kárán? Ha nem tájékozódik? Én erre nem tudok formulát. Ha valaminek nem nézek, nem kérdezek utána, akkor csak a saját "káromon" (én inkább, úgy mondanám, hogy tapasztalatom útján) tudok tanulni, ha sík hülye vagyok ha nem. Mellesleg megint visszautalok az általam linkelt tájékoztató oldalra, ott van minden csomag mellett, hogy milyen használatra ajánlja a szolgáltató a csomagokat. Az egy elég jó kiindulási pont. Ha nagyon izgulsz, és nem akarsz saját károdon tanulni, majd kiszámolod, utána nézel, hogy átlagosan mennyi forgalmat bonyolítasz, vagy kiszámoltatod (méreted valakivel).
  Ha smartot veszel tereprallyzni, mert nem néztél utána, és az első buckán kitörik a tengely és totálkáros lesz az autód, azért az autoszalon a hibás, mert elhitette, hogy a smartot is lehet vezetni?

  Nyergeld meg a nagyot

 • dchard

  veterán

  Értem a problémádat, de ebből a helyzetből nagyon nehéz, vagy leginkább lehetetlen kikerülni. E szerint az lenne a megoldás, hogy mindenhol garantálnak legalább egy megát, ami totális bukta lenne még a jelenlegi 5-7gigás csomagok mellett is, és ha ezt szerződésben az operátor bevállalná vagy a jelenlegi ár többszöröséért kéne adnia a szolgáltatást, hogy be is tudja tartani amit ígért, vagy félretájékoztatna, hiszen nem tudnád mindenhol elérni a minimum 1 megabitet. Az a helyzet, hogy a legnagyobb körültekintéssel és gondossággal sem lehet még nagyjából sem megmondani, hogy a város egy pontján adott időben milyen sebességre számíthatsz, mert annyi tényezőtől függ. Ez nem félretájékoztatás, mivel nem megjósolható.

  Mint iparági szakértő, a következőben látom a megoldást:

  1. A megabitek hajkurászása helyett országos lefedettséget kellene adni. Ez kizárólag a 900MHz-es GSM sáv felszabadításával, refarmingjával lehetséges, és jelenleg is meg az elmúlt években is az állam volt a kerékkötője. Szinte mindenhol Európában, még a románoknál is megtörtént a freki felszabadítás, és van működő szolgáltatás is, nálunk őszer ígérték a tendert, miközben mindhárom operátor komoly hálózatmodernizációt hajt végre, és bizony baromira nem mindegy, hogy olyan hardvert raknak-e ki ami az őszi tender után használható 900MHz-en 3G szolgáltatásra. A szerencse az, hogy ilyet raknak ki.

  2. A magyar piac túltelített, nincs még egy ország, ahol ennyi emberre ilyen sok mobil operátor jut. A szélessávú szolgáltatásokhoz frekvencia kell, abból pedig már most sincs elég, mert fenntartanak frekit egy negyedik operátornak, de az elmúlt években sem véletlenül nem tudták értékesíteni ezt a csomagot, mert nincs olyan tőkeerős vállalat, aki ebben az országban fantáziát, illetve profitot és a százmilliárdos nagyságrendű befektetésének a megtérülését látná.

  3. Az államnak elő kellene segítenie a fejlesztéseket, amik súlyos százmilliárdokban mérhetőek, nem pedig kerékkötőnek lennie a távközlési különadóval, és az éveken át húzódó frekvencia tenderekkel, frekvencia gazdálkodással. A frekvencia díj számítása végre kezd normalizálódni, de ez messze nem elég az üdvösséghez.

  Megint az a baj, hogy a péknek honnan kéne ezt tudnia. Hát sehonnan, de ezek mind hatással vannak arra, hogy hol, mennyiért és milyen gyorsan fog mobilnetezni.

  Dchard

  [ Szerkesztve ]

  A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

 • Teasüti

  veterán

  Cfos szerint nekem otthoni neten napi sok-sok órában a 3 hónapos grafikonon HTTP protokollra mért összes adatforgalom - na jó, csak 2 hónapban, mivel pont most ugrott át augusztusba a grafikon - nem éri el a 2 gb-ot.
  Netezésre elégnek kell lennie, 26 gb dzsízüsz... A 12 hónapos grafikonon nem lépte még át a 10 gigát a http. :U

  Az összes adatforgalom az más tészta, az a terát is átlépte egy év alatt.

 • FefeeX

  veterán

  Telefonról a mobilnetet ebben a hónapban volt, hogy majdnem átléptem. Ehhez az kellett, hogy már az ipadomnak is erről osztom, és a hónap felében nem voltam wifi közelben. Program frissítések, 1-2 új szoftver, net rádió, youtube (HD)

  Aki azt mondja, hogy a mobilnet nem HD videózásra való, az csak magyarázza a hülyeséget. Ha már van egy ipadom hadd használjam már ki. Nem is netrádióra való mi? Az is egy százast el tud húzni naponta... Appok letöltése - ha már ennyit fizetek, hadd ne kelljen arra figyelnem, hogy mikor húzhatom le a cuccot...

  Nekem amúgy 2GB-om van egy hónapban, eddig belefértem pad nélkül, ezután is bele fogok, max hónap vége felé meghúzom magam...

  Emellett azért oda kell figyelni, mert különben lazán megszalad a számla, és akkor az Isten pénze sem elég rá...

  Ja és torrent... Alapból nem is tudok kapcsolódni p2p hálózatra mobilneten keresztül. Nem tudom, hogy az iphone tethering a hibás, vagy a mobilnet, egyszer, mikor másfél gigám maradt kihasználatlan egy hónapban, akkor próbáltam...

  SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

 • FefeeX

  veterán

  Ja igen, még valami. iOS5, meg a felhős rendszer, fényképek azonnali szinkronizációja etc. Nem azért, de ha közel annyit, vagy akár többet fizetek egy szutyok mobilnetért, ami lassú és korlátos, mint a 120 megabites kábelnetemért, akkor már tudjam legalább teljeskörűen használni...

  SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

 • Fecow

  aktív tag

  "Nem azért, de ha közel annyit, vagy akár többet fizetek egy szutyok mobilnetért, ami lassú és korlátos, mint a 120 megabites kábelnetemért, akkor már tudjam legalább teljeskörűen használni..." Miért a 120 Mbites neted mennyire mobil? Nem látom az összefüggést, hogy ez miért is jogosítana fel arra amit szeretnél. A mobilitásnak perpill ez az ára, eszed nem eszed akkor is ez van.
  Másik kedvencem a drága a mobilnet, a mai vezetékesekhez képest bit/bit arányban forgalom korlát figyelembevételével tényleg drága. De ha beleveszed a mobilitást akkor már lehet annyira nem is az.
  Arról meg ne is beszéljünk, hogy amikor kb. 10 éve kezdett felfutni a vezetékes internet, az emberek rohantak a mai mobilinternet előfizetési árak nominál értékének megfelelő ( ami reálértékét tekintve ugye lényegesen több), sőt most már inkább annál drágább, néhány százkbites vezetékes internet előfizetésekért.
  Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem tarthatod drágának, mert ezt mindenki a saját érték ítélete szerint dönti el, csak érdekes az emberi gondolkodás/viselkedés.

  Nyergeld meg a nagyot

 • LordX

  veterán

  Magadnak mondasz ellent. Senki nem azt mondja a "nemarravaló" csapatból, hogy ne nézz HD videót, ne hallgass rádiót. Hanem azt, hogy ARRA nem való, hogy 100 GB forgalmat generálj. Mint ahogy te is mondod, belefértél a 2 GB-be pad nélkül. Paddal csinálj 10x annyit. Még mindig nem vagy a 26 GB-s limitnél!

  Én uTorrenttel simán kapcsolódok mobilneten trackerre. Persze lassú mint az atom (prioritizálják), de működik.

 • FefeeX

  veterán

  "Senki nem azt mondja a "nemarravaló" csapatból, hogy ne nézz HD videót, ne hallgass rádiót. Hanem azt, hogy ARRA nem való, hogy 100 GB forgalmat generálj."

  No most ez elég paradox... :) Nézz csak ne 2 videót hanem csak egyet szintű ^^
  A korlát szerint valóban nem arra való, mivel a korlát 26giga (nincs szükségem amúgy 2-nél többre, inkább beleférek ebbe, minthogy még többet fizessek érte), így nem arra való, hogy akármit csinálj, ami 27 gigát emészt egy hónapban akár. Nem a természetes adottsága miatt nem arra való, ahonnan megközelítitek, hanem mert a szolgáltató oda korlátozza le. Tehát alapvetően nem az arra való-nem arra való a kérdés (ha lehetne, és mobilitás mellett, nem extrém felárral, abszolút ki lehetne váltani a kábelt, lehet meg is tenném; mondjuk 10-12ezerért havi 100giga korlát, normál p2p, 30-40 megabit (5mbit min.) ) Mert arra is való. Mert ugyanúgy net. Egyszerűen jelenleg a feltételrendszer nem engedi meg.
  Sőt, gyakorlatilag az egyik legnagyobb luxus jelenleg, amit ehhez képest ebben az országban relatíve rengetegen használnak (kajára nincs de mobilnetre van szitu kb); és hogy mi a drága, az valóban egyénfüggő.

  Fecow: arra, hogy igényem legyen valamire, nem kell hogy akármi is feljogosítson :) Rosszul fejezted ki magad. Igényem van valamire, ami nekem megér valamennyit. Illetve, mint kiderült, többet is megért (mivel minden annyit ér amennyiért megveszik)... Amíg elegen megveszik ennyiért, nyilván nem lesz olcsóbb... :)

  [ Szerkesztve ]

  SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

 • chabeee

  tag

  szerintem jó dolog, igaz nem facezni kell vele buli közepén, de hasznos ha van.

 • amdphenomX4

  csendes tag

  Az teljesen oké, hogy lassan az országban ha kimegyek egy lakatlan pusztára, ott is tudok netezni, de ezek a díjcsomagok még olyan drágák, hogy nem éri meg (otthon már 4ezer forintért korlátlan netezhetsz, mobilról meg pár gigát 8-9ezerért?) Inkább lemondanék a 21 megás sebességről mondjuk 5-10re, de akkor legyenek reálisabb árak.

 • dchard

  veterán

  21megás hálózaton 5-10mega a realitás (csúcsidőben inkább 1-3), szóval nincs is miről lemondani :)

  Dchard

  A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

 • amdphenomX4

  csendes tag

  Pff.. Na az király. Ha valaki netezik, általában csúcsidőben (na jó van aki azon kívűl is) és fizeti a kemény összegeket a 3 Mbps-ért :) Arról meg ne is beszéljünk, hogy nagyon sok rész van még Mo-on ahol nincs 3G csak EDGE, aminek meg a sebességéről ne is beszéljünk. Nekem Go!Net M csomagom van (így aztán sebességtesztet nem is csinálok, félek hogy csomó forgalmat generál :D ), nem használom olyan sokat, mert alapból sok helyen van WiFi. Ha nincs akkor meg APNDroid alkalmazással engedélyezem a hálózati internetkapcsolatot és úgy. 100MB adatforgalom lehet havonta, na de nincs túlforg. díj. Lekorlátoznak ugyan 4Kbps sebességre, ami idegtépő, de mielőtt megnéznék valamit 3perccel előtte elindítom. :) De ritkán lépem túl a 100megát.

  [ Szerkesztve ]

 • FefeeX

  veterán

  Olyan szinten sz@r a nagyvárosokon kívül magyarországon a mobilnet szolgáltatás, hogy ugyan a Balaton körül általában van edge, de fél térerő edge mellett egyszerűen nem jön be semmi. Telefonon, appon belül a híreket le tudja húzni, de hogy egy akármilyen oldal be is jöjjön, arra teljességgel képtelen. 1-1 helyen, néha-néha megjelenik a 3G, akkor megreccen picit, bejön két lap, aztán megint elmegy, és megy tovább a szívás. A múlt héten három helyen is voltam a Balaton mellett, ahol 3G volt is, ott is gyakran visszaváltott EDGE-re, és nem ment tovább... :(

  SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

 • Dave1984

  őstag

  Mar leirtam,jelenleg NEM Mobilnet,amit ezen a neven arulnak a szolgaltatok,mert elhagyod a varost es orulhetsz,ha egyaltalan EDGE lefedettseg van,de sok helyen csak GPRS!Pofatlan megtevesztes ez az egesz mobilnet hulyeseg.

  [ Szerkesztve ]

  Nekem a tudat nem ad szabad utat

 • dchard

  veterán

  Az APNDroidnak nagyon örülünk, mert a rengeteg hibás APN-nel történő PDP aktiválás teljesen fölöslegesen egy rakás signalling terhelést rak a hálózatra, emellett a statisztikákat is elrontja. Tessék letiltani a mobil adatot Androidban az ilyen alkalmazások használata helyett.

  Egyébként hidd el: ha minden előfizetőnek lehetne garantálni mondjuk 1-1,5Mbit/s-ot (csúcsidőben is!), akkor én már nagyon elégedett lennék.

  Az EDGE-vel az a gond, hogy az eddigi frekvenciadíj-fizetési metódus arra kényszerítette a szolgáltatókat, hogy minél több TRX-et (a 2G-s bázisállomás rádiós részét) és ezáltal frekvenciát spóroljanak, és ezt minden operátor meg is tette. Namost ha egy vidéki, nagy területet kiszolgáló állomáson (ahol nincs 3G) amúgy is ki van hegyezve a BTS (kevés TRX), akkor a hang hívások nagyon hamar elkajálják az erőforrást az EDGE userek elöl, és akkor jön a brutális lassulás. Összehasonlításképpen: 4 darab beszédcsatorna kell ahhoz, hogy az EDGE lefelé 200-220kbit/s-ot tudjon, és legalább egy beszédcsatorna a feltöltésnek. Egy TRX 8 beszédcsatornát tud, amiből 1 fenn van tartva jelzésüzenetekre.
  Szerencsére a frekidíj fizetés számítása megváltozott, reméljük ez majd segít a vidéki EDGE javulásában.

  Dchard

  A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

 • FefeeX

  veterán

  Ebből hozzáértés hiányában csak annyit értettem meg, hogy ugyan retekszar az edge mobilnet (gyakorlatilag nem is lehet annak hívni, mert szinte nincs is rajt szolgáltatás), de semmi gond, mert ezt a szolgáltatók direkt csinálják, hogy költséget csökkentsenek (tehát a lefedettséggel átverik az embereket, majd rájuk nyomják a szart, ami semmire nem jó, mindezt direkt, ami akár büntetőjogi kategória is lehetne értelmezésem szerint - hogy tényleg lehet-e, azt már nyilván nem ilyen egyszerű analógia eldönteni)

  SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

 • dchard

  veterán

  Ha ennyit értettél meg abból, amit mondtam, az elég szomorú. Az például eszedbe sem jut, hogy esetleg az államnak nem kellene ilyen pofátlanul lehúznia az operátorokat, és/vagy olyan frekvenvciadíj-fizetési konstrukciót kéne kidolgoznia ami ösztönzi a vidéki TRX bővítéseket, netán a 900-as sáv felszabadításával (amivel 3 éve késnek) biztosítani, hogy végre vidéken is elinduljon a 3G-s lefedettség bővítése.

  Érdekes egyébként, hogy míg a MAgyar Telekom például 7-800 milla állami pénzből vitt kébeltv-t és kábelnetet 7-8 szabolcsi faluba, addig a mobilszolgáltatók nem hogy pénzt nem kapnak (pedig ők ennél jóval kevesebb pénzből le tudták volna fedni az érintett településeket), de még az általuk fizetendő díjtételekből sem kaptak soha mérséklést.

  Elgondolkodtató.

  Dchard

  A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

 • FefeeX

  veterán

  Nos, nem teljes így a dolog. Ezt a mobilszolgáltatók szajkózzák, hogy lehessen mivel takarózni, meg a felelősséget továbbhárítani. A történet úgy néz ki, hogy emberünk vásárol egy mobilnet előfizetést, amire azt hazudják neki, hogy az egész országban tudja használni, mert legalább edge lefedettség van 90% helyen. Aztán gyakorlatilag meg kiderül, hogy egy kva nagy átverés. Én mint felhasználó teszek rá, miért van ez, az a hibás aki ezt így eladta nekem. Mert ha nem tudja biztosítani, akkor ne adja el, vagy ne hazudjon a szemembe, hogy mit árul, hanem mondja azt, hogy az ország 20%-ában megy nagyjából jól. Azt akkor nincs probléma. Csak ugye a pénzéhes szolgáltatók nem akarnak lemondani egy forintról sem az óriási extraprofitból (általában az állam azokat adóztatja ahol a válság ellenére például óriási eredményt tudtak elérni, és érdekesmód mindegyik nyávog)
  Amúgy meg amennyi szemétséget elkövettek már itthon a mobilszolgáltatók, ha csak tizedét próbálnák megcsinálni mondjuk Ausztriában, már nem is lennének ott jelen a piacon...

  Szóval igen, a többit is értettem, de a magyarázkodásokra marketingesként alapvetően eléggé rezisztens vagyok. (aminél magyarázkodni kell az már régen rossz)

  SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

 • Dany007

  veterán

  "Aztán gyakorlatilag meg kiderül, hogy egy kva nagy átverés. Én mint felhasználó teszek rá, miért van ez, az a hibás aki ezt így eladta nekem. Mert ha nem tudja biztosítani, akkor ne adja el, vagy ne hazudjon a szemembe,"

  Most nem azért, de akkor miért nem perelsz?
  Vagy azt is elhiszed, hogy van intelligens mosópor? Ami felkutatja a málnafoltot és kitessékeli a szálak közül?
  Szinte az összes reklám, az összes marketing fogás bullshit. Azért van, hogy neked eladják. Kamuznak össze-vissza. Egyébként jómúltkor néztem t-mobil 3G lefedettségi térképet, hát mit ne mondja, az igen foghíjas volt. Tessék Ez bárki számára elérhető, nyilvános. A vak is látja, hogy a nagyvárosok és nagyobb településeken kívül gyakorlatilag nulla a lefedettség. Ezek után pedig bárki tudatában lehet (ha veszi a fáradságot és ezt megnézi) annak, hogy mit is jelent a lefedettség és miért is ad ki pénzt.
  Ez van, szar. Tényleg az. De ha valaki egyszer előfizet, aztán meg jön rinyálni, előbb nézte volna meg ezt a térképet és akkor máris eltudja dönteni, hogy megéri-e ez neki vagy sem.

  Ott van az az új sensitív fogkrém reklám. Amiben bekenik az érzékeny fogukat a krémmel, majd 3mp múlva isszák a jéghideg vizet és mindenki boldog.
  Na, megvettem kipróbálásképpen poénból. Rá van írva, hogy csak rendszeres használat esetén, min. 2 héten át használva hatásos. DE(!) ha mégsem, akkor komolyabb fogorvosi problémám van és fáradjak el a dokihoz. Ergo, nem szólhatok egy büdös szót se, mert így le vannak védve. Persze, hogy nem volt hatásos.

  Egyébként nem hiszem el, hogy 20 év után még van olyan ember, aki szó szerint elhiszi a reklámokban hallottakat.

 • FefeeX

  veterán

  Van edge. Rengeteg helyen, ahol nincs 3g. És bizony annak a térképe más. Csak éppen, a szakértő szerint sem használható internetezésre, az állítottakkal ellentétben.

  A fogbekenős 3mp-s meg, ha épp van aki feljelenti, és nem tudják bizonyítani (és ugye hogyan tudnák), a vásárlók félrevezetése miatt elég durván meg is lesz büntetve... Az a baj, hogy a büntetést sok cég bevállalja, mert a hazugsággal több profitot szerez - ergo nem elég magasak a büntetés-tarifák.

  SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

 • gothamilovag

  csendes tag

  Nem tudom,nekem a 14 gigás is kb 2 hétig volt elég.
  Az a vicc,hogyha a Web'N Walk stick sim kártyáját beleteszem a telefonomba,egyszerűen alig van 3G...Nagyon rossz a t-mobile,lefedettsége,ezzel szemben a Vodafone-én idáig mindenhol találtam 3G-t

  Na de visszatérve.Én örülök neki,hozzám nem tudják bekötni(vagy nem akarja a szolgáltató)
  Az internetet,sem a közelben lakóknak.Sajnos mi rá vagyunk szorulva és örülhetünk az egésznek :)

  Gépen nem olyan borzalmas,van hogy a 400kb/s letöltésti sebességet is elérem.

 • dchard

  veterán

  "Csak éppen, a szakértő szerint sem használható internetezésre"

  Én ilyet sehol nem állítottam. Csak azt ecseteltem, hogy ahol esetleg probléma van, az mi miatt lehet.

  "Csak ugye a pénzéhes szolgáltatók nem akarnak lemondani egy forintról sem az óriási extraprofitból (általában az állam azokat adóztatja ahol a válság ellenére például óriási eredményt tudtak elérni, és érdekesmód mindegyik nyávog)"

  Az állam azokat adóztatja, akiktől könnyű behajtani az adót. Egyébként ha vennéd a fáradtságot és a demagóg bulvármédiában hallott baromságok mögé néznél, akkor láthatnád, hogy a három nagy különadóval (értsd: a meglévő adókon felül fizetett adóval) sújtott három szektorból (bank, energetika, távközlés), az utóbbiban a legnagyobb a beruházásigény, és itt a legkisebb a megtérülési ráta, azon kívül az első kettő a "válság" ellenére is 10-20%-os növekedést tudott produkálni, míg a távközlés recesszióban van a mai napig.

  De neked nem érdemes semmit elmagyarázni, mert nem akarod megérteni amit leírunk, meg olyan dolgokat adsz mások szájába, amit soha nem mondtak.

  Neked legyen annyi elég, hogy ha nincs meg a garantált sebességed, amiről ugye tájékoztattak, benne van a szerződésben, akkor reklamálj az ügyfélszolgálaton.

  Dchard

  A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

 • FefeeX

  veterán

  "Csak azt ecseteltem, hogy ahol esetleg probléma van, az mi miatt lehet."
  Gyakorlatilag próbáltad megmagyarázni, hogy tudod, hogy sz@r, az összes illetékessel együtt is; aki végigolvassa amit írtál, könnyen rájöhet, hogy bizony levonható az a következtetés, hogy direkt nem használható az internet az EDGE területeken. És nem, nem arról van szó, hogy nincs meg a sávszél, arról van szó, hogy használhatatlan a net.
  De nyugodtan maradj a magyar mentalitásnál, hogy ahelyett, hogy jót szolgáltatunk, megmagyarázzuk, hogy a Józsi tehet róla, meg egyébként is, a Géza is ezt csinálja és őt miért nem basztatják emiatt, ha engem meg igen...

  "a távközlés recesszióban van a mai napig"
  Látszik, hogy nem közgazdász a végzettséged... :) Egy jó számviteles azt mutat ki amit akar. A MÁV is recesszióban van évek óta, mialatt annyi pénz áramlik bele, hogy nyugaton ebből 3-4 hasonló céget fenn lehetne tartani, erősen nyereségesen...

  "meg olyan dolgokat adsz mások szájába, amit soha nem mondtak"
  amit leírtál, azzal gyakorlatilag kijelented, hogy tudomásod van arról, hogy nappal EDGE hálózaton gyakorlatilag lehetetlen internetezni. Valóban ez így nem hangzott el ebben a formában, de vicces, hogy ennyire védekezel. Persze, lehet rajta finomítani, hogy van olyan ember, aki belefér a kvótába, mondjuk ezerből egy, óránként, 3 percre, akinél működhet az EDGE alapú internet, ezért nem igaz amit mondtam. De aki ilyenekkel takarózik, ahelyett, hogy normális szolgáltatást nyújtana, azt ki kellene rugdosni az országból, mert pont az ilyenek miatt van ez az ország ma ott, ahol van.

  SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

 • dchard

  veterán

  Először is nem szorul egyik szolgáltató sem a védelmemre. A lényeg az, amit már orbanonak is elmondtam, csak ő megértette veled ellentétben: nyugodtan szarhatsz a körülményekre, attól még azok befolyásolják, hogy neked milyen gyors a mobilinterneted akkor is ha nem veszel róluk tudomást. Mondhatod, hogy téged nem érdekel, hogy 3 fal mögött nincs térerő, de ettől még nem lesz nálad szolgáltatás. Mondhatod, hogy téged nem érdekel, hogy az állami szabályozás hátráltatja a vidéki mobilszélessáv terjedését, de attól még nem lesz vidéken mobilszélessáv ilyen feltételek mellett. Mondhatod, hogy téged nem érdekel a különadó, de emiatt rengeteg fejlesztési projekt csúszik, vagy elkaszálják. Ennyi.

  De nem vitatkozom veled tovább, mert szemlátomást semmi értelme.

  Csak azt tudnám, hogy ha ilyen "drágának, és szarnak" tartod a mobilinternetet, akkor miért fizetsz rá elő?

  Dchard

  A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

 • FefeeX

  veterán

  azért fizetek rá, mert szükségem van rá, részben a munkám miatt is, és szerencsére BP-n és a nagyobb városokban nagyjából használható. Sokáig nem volt, pont ezért, csak már nem tehetem meg, hogy azért, mert sz@r nem veszem meg. Ettől még nem lesz jó, nem éri meg, és nem fogok ódákat zengeni róluk, meg sajnálni sem fogom őket...

  SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

 • dchard

  veterán

  Aha, szóval a semminél ez a szar és használhatatlan szolgáltatás is jobb mivel kell a munkádhoz. Nem mondom, hogy idilli a helyzet, de azért a GPRS-hez képest az EDGE 4-szeres sebességnövekedést hoz, a válaszidő pedig 6-800ms-ról 130-150ms-ra csökken (ez HSDPA-szerű válaszidő amúgy).

  A lényeg az, hogy az operátorok ne érezzék aránytalan tehernek a frekidíjat, és akkor az új rádiós egységek miatt sokkal szívesebben "tartalékolják túl" a tervezett kapacitást, így csúcsidőben is jóval használhatóbb marad a rendszer.

  Szerintem egyébként EDGE területen ha valaki 3 timeslot-tal tud letölteni (150-160kbit/s) az teljesen elfogadható, tekintve hogy 4TS (220kbit/s) a technológiai maximum.

  A vidéki mobilszélessáv megoldása nyilván az UMTS900 bevezetése lesz, itt a szeptemberi frekitenderre vár mindenki. Igazából két éve lehetne már működő szolgáltatás ebben a sávban, de sajnos a politikusok csak a választási ígéreteik szintjén tartották fontosnak a vidéki mobilnetet.

  Dchard

  A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

 • FefeeX

  veterán

  Az a baj, hogy még mindig nem azzal van a bajom, mikor van akár 100kbps, mert azzal egy 5 megás oldalt is meg kell nyitnia 1 perc alatt, tehát a notin, böngészőben, magas tárolási beállításokkal be kéne hoznia akár a FB-t is, 10sec alatt...
  Ehelyett eltelik 1 perc, eltelik 5 perc, és semmi, azaz semmi nem jön be, még csak nem is látod, hogy töltene akármit le vagy felfele. Tehát nekem elég lenne az 50kbps és a 2sec lagg is, csak nyisson meg már valamit. Mert a GPRS korszakban legalább bejöttek a wap oldalak, legalábbis BP-n... (mondjuk megjegyzem, próbáltam BP-n EDGE-et, és ott érdekesmód netrádiózni is tudtam róla, nem hogy webezni...)
  Tehát félreértettél, én ráérek, csak ha már kiírja a hülye telefon, hogy van EDGE, maxos térerő, és fizetek nem keveset havonta, akkor jöjjön is be valami, ne csak tekerjen a böngésző mint a hülye...

  SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

 • samfishR

  senior tag

  tegnap kuldte az uzenetet a tmobile, hogy le lettem korlatozva 32kbpsre, ami sztem lehetetlen mivel meg a kozelebe se ertem a max adatforgalomnak. gyorsan le is teszteltem speedtest appal, 120kbps le/100kbps fel volt a sebesseg. elvileg hsdpa-n voltam epp, de neha atvaltott 3gre is szoval nem biztos a hsdpa. ezzel az ertekkel mennyire valoszinu h korlatozast kaptam? vmint mennyire lehet hinni ennek az appnak? hivatalos speedtest.net-es. teszteltem tegnap miskolcon, most meg egerben, mind2x ugyan az jott ki kb. elore is kosz. ide irtam, mivel nemigen talaltam ra megfelelo aktiv topikot.

 • dchard

  veterán

  HA 120/100-at mértél, akkor 32k-ra nem lehetsz korlátozva. Sokkal Valószínűbb a 128/128kbit/s, felfelé általában lassabbat mér ugyanannál a bearer sebességnél a Speedtest, mint lefelé. Szerintem korlátozva vagy 128/128-ra.

  Egyébként a szolgáltatók a Core hálózatban mérik az egyes előfizetők forgalmát CDR-ekből. Itt bájtra pontosan megmérik a le és feltöltési adatmennyiséget, és amikor ez együttesen eléri a csomagban meghatározott maximumot, akkor jön a korlát. Szóval nem a hasukra ütnek, hogy "ez má' elég sokat forgalmazott, ideje lenne lekorlátozni". Igazából még rá is raknak 5-10%-ot biztos ami biztos, nehogy előbb korlátozzanak le, mint az előírt.

  Dchard

  A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

 • samfishR

  senior tag

  valóban le voltam korlátozva, de közben utánajártam és kiderült, hogy a netes csomag fordulónapja 24-e és nem 1-je. szóval itt volt a kutya elásva, még az úgymond előző havi csomaggal kellett volna kihúznom 24éig. és köszönöm az információt!

Hozzászólok Aktív témák