Ingyenes wifi működik a Szigeten

A Budapesten és vonzáskörzetében mikrohullámú internetet szolgáltató ACE Telecom két hét leforgása alatt hálózta be a Hajógyári-szigetet, több mint 110 végpontot alakítva ki a fesztivál 76 hektárnyi területén, valamint a belvárosban működő értékesítési pontokon.

A Sziget területén 6 km hosszúságú optikai és 12 kilométernyi UTP-kábelen gigabites sávszélességű hálózat került kialakításra, amelyet egy saját biztonsági mikrohullámú összeköttetés támogat a magasabb üzembiztonság érdekében. Ez a hálózat biztosítja az internetsátorban működő 100 PC, valamint a több mint 100 program- és vendéglátó helyszín internetkapcsolatát, a fesztiválozók ingyenes világhálós elérését, a szervezők VoIP-telefonos elérhetőségét, a jegyértékesítést, a biztonsági kamerák képeinek továbbítását a felügyeleti központba, valamint a hangnyomás-szabályozók felügyeletét.

„A már üzembe helyezett hálózat minden eleme redundáns, vagyis ha mégis hiba lépne fel egy másik, helyettesítő eszköz lép működésbe. Emellett 24 órás helyszíni felügyelet és egy hálózatmonitorozó rendszer támogatja a hálózat problémamentes működését. Idén a Sziget egész területén ingyenes wifihotspotot alakítottunk ki, amelyet felkészítettünk a várhatóan népszerű okostelefonokon keresztüli internetforgalomra” – mondta Farmosi Attila, az ACE Telecom ügyvezető igazgatója.

Előzmények