A baby boomer generáció is fejest ugorhat a kriptopiacba

A Galaxy Digital kriptocég alapítója szerint a kriptobefektetések piacán újabb nagy hullám várható, mert becsatlakozik a baby boomer generáció vagyonosabb része is.

Azt hihetnénk, hogy lassan már nem lehet tovább fokozni a kriptobefektetésekkel kapcsolatos őrületet.

A gyakorlatban azonban hamarosan még tovább erősödhet a kriptovaluták és NFT-k iránti érdeklődés és befektetési láz. A Galaxy Digital kriptocég alapítója, Mike Novogratz szerint ugyanis hamarosan beszáll a baby boomer generációs vagyonosabb része is a szektorba, mindez pedig több milliárd dollárnyi újabb tőkét jelent.

Ami azt illeti, a következő néhány évben ettől a vagyonos rétegtől 1 billió amerikai dollárra számít a szakember, aki korábban hedge fundokat vezetett befektetési óriásoknál.

Novogratz szerint azért is valószínű, hogy a vagyonos baby boomerek elárasztják a piacot, mert a kriptopénzek kezdenek leszivárgoni a hétköznapokba, bankok és kereskedők kezdik azokat elfogadni, a Teslánál is lehet már bitcoinért autót vásárolni.

Novogratz hozzátette, hogy eddig főként a fiatal befektetők fordultak a digitális termékek felé, sokuk pedig olyan eszköznek (és nem pénznek) látja a bitcoint, amelynek hamar felmehet az értéke és megvédheti a vagyont az inflációtól.

Azóta történt

Előzmények