Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
dabadab
titán
válasz t72killer #13 üzenetére
Nem marketingnek, hanem befogadói közegnek.
Az ember egészen egyszerűen nem tud ugyanúgy viszonyolni az elsőnek elolvasott regényhez, mint a tízezredikhez , mert a tapasztalatai miatt máshogy látja, meg - ha nem kortárs alkotásról van szó - a történelmi távlot is sokat jelenthet, hogy az ember tudja, hogy amikor olvas valami közhelyesnek tűnőt, akkor az azért tűnik annak, mert a szerző az ezredik, aki megismétli, vagy azért, mert ezt ismételte aztán ezernyi másik.
DRM is theft
-
dabadab
titán
Egyébként talán a fa/rézmetszetek azok, ahol igazából először felmerült a kérdés, hogy akkor most melyik nyomat az "eredeti", de a modern korban pl. Andy Warhol is elég alaposan körbejárta a témát, szóval ez tényleg leginkább csak a kockafejeknek lehet újdonság
DRM is theft
-
veterán
válasz Necroman_Mk2 #33 üzenetére
Átfogalmazom.
Az eredeti Van Gogh nem azért kerül eurómilliókba, mert annyival nagyobb lenne az élvezeti értéke, mint egy printnek. Sőt, megkockáztatom, hogy az eredetivel 100%-ig megegyező replika értéke is gyakorlatilag 0 hozzá viszonyítva. Talán így jobban érthető, hogy mire akartam utalni: az eredeti értékét az eredetiség tudata adja, és nem a belőle fakadó esztétikai érték.
-
Necroman_Mk2
őstag
Formában van az öreg, ezért is tisztelem!
#4 Tapsi Azért egy eredeti, kézzel festett kép nem ugyanaz, mint egy róla készült fénykép kinyomtatva, még ha majdnem ugyanazt is látod mindkettőn. Arról nem beszélve, hogy az említett van Gogh idejében még nem létezett a sokszorosítás, ezért egy-egy festménynek nagyobb is volt az egyedisége, eszmei értéke. Igaz, pont nem ő erre a legjobb példa
#17 pulutodurumo +1
#18 hallador Mondjuk ez nem annyira közismert kifejezés szerintem, legalább is mifelénk, tényleg kellett volna a cikkbe.
#20 buherton Klasszikus!
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
-
ddekany
veterán
Gerilla reklám kampány. 69.3M semmiség ekkora reklámért, hogy minden teli lett NFT-s hírrel. Na, most Cleese is szándéka ellenére (gondolom...) az ő szekerüket tólja, mert generált még egy felkapott NFT-s hírt. Majd azért jönnek az értelmes alkalmazások is, ha már mindenki tudja mi ez?
[ Szerkesztve ]
-
_cHAos_
aktív tag
TÖKÉLETES görbe tükör a HÜLYÉKNEK
Amikor egy brit komikus, John Cleese nagyobb szakértő az NFT bohócoknál.
Szégyellném magukat a helyükben.
Félelmetes, hogy az IT ilyen irányt vesz, A HÜLYÉK PARADICSOMA LESZ lassan...[ Szerkesztve ]
-
kenwood
veterán
Lehet,amiket en lattam tole, azok siman altalanos iskolas szintu szogletes rajzok.
Nem is nagyon erdekel a tobbi, szerintem csak trollkodott.
Mint a viccben, amikor beleszarnak a zongoraba,es senki nem erti benne a muveszetet.Hogy értsd, egy pohár víz mit ér
Ahhoz hőség kell, ahhoz sivatag kell
Hogy lásd, egy napod mennyit ér
Néha látnod kell
Az élet hogyan fogy el[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
t72killer
titán
Gondolom ismert ember pancsolta. Ld a 120e$-os banán esete.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
yennayo
tag
nem értem, nekem is vannak mindenféle képeim rajzaim, nem veszik 1 fillérért se, ráirom nft mennyibe viszik? 0ért.
-
veterán
Élvezeti értékben szerintem nincs nagy eltérés. Én láttam élőben a Mona Lisát, meg egy rakat ilyen híres képet, de nem éreztem azt, hogy szignifikáns különbség lenne egy jó minőségű printhez képést. Az értéket az eredetiség tudata adja ezeknél a műveknél. Ilyen szempontból nincs különbség egy NFT-hez képest.
-
Dißnäëß
nagyúr
Annyira nem disszonáns, mint Bartók, de kicsit "kreatívabb" attól, amit megszoktam elôtte: -> Rengeteg Mozart, Beethoven, Händel után eleinte nem tetszett, hogy nincs kapaszkodó rajta néha, ki-ki tör, megszünteti a harmóniát, de aztán van az a pont, ahol egyszercsak "hmmmmm..." elkezdi kirakni az agy a dolgokat. Tetszik benne, hogy nála azután is van még forte, ahol Beethoven abbahagyta. Hihetetlen dinamikájú. És kell hozzá egy "félôrült" Dudamel
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
zone
őstag
Azért a kettő messze nem ugyanaz. Amíg egy digitális másolat semmiben sem különbözik az eredetitől, addig egy A4 lapra kinyomtatott Van Gogh jóval másabb, mint az eredeti.
#8kenwood
Azért Picasso elég sok stílusban és formában alkotott, azzal letudni, hogy "vicc" kissé meredek.[ Szerkesztve ]
YouTube - https://goo.gl/bCKFYP
-
t72killer
titán
Ódehogynem, mindenki meg akar élni valahogy-valamiből. Az persze pozitív, ha valakinek tetszik, amit csinál.
Tévedés ne essék, tudom értékelni, ha valamiből csak 1db van, vagy hogy x nap munkát feccöltek bele, hogy esztétikus darab legyen
[ Szerkesztve ]
-
buherton
őstag
Mert John Cleese paródiát csinált az NFT-ből?
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
hallador
addikt
válasz pulutodurumo #17 üzenetére
Ne legyél már ilyen tudatos. Magyarországon az emberek mindent olyan komolyan tudnak venni, mint a vakbélgyulladást. Persze csak akkor ha mással történik, mindegy, hogy jó vagy rossz.
Ha beleírták volna a cikkbe, akkor meg az lenne a baj, hogy az ITCafe a blikk színvonalán van. Mert itt kb minden fórumozó minimum Pulitzer díjas cikket tudna rittyenteni
Legalábbis ameddig beszélni kell róla....The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
pulutodurumo
addikt
Mondjuk azt igazán bele lehetett volna írni a cikkbe, hogy ennek a hidas dolognak van egy plusz jelentése. Az angolban az "eladni a Brooklyn hidat" kifejezés egyértelmű utalás arra, hogy a dolog átverés.
Lásd még itt."Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
Dißnäëß
nagyúr
Gerendás Paula, ha már magyar "kell". Imádom a képeit.
És nagyon szeretem a borultakat is, de Picasso sajnos a skála azon oldala fele borult számomra, amit nem tudok értékelni. Semmi pejoratív dolog, tényként mondom. (Sajnálom amúgy, mert van bennük valami, de nem jön át a lényeg).
Ellenben Dalí-val, na azzal ki tudnám tapétázni a kecót és akárhányra ránézek, csak mosolygok, hogy "óbazz, ennek de elmentek otthonról".
A Mona Lisa szerintem is brrrr. Örülök, hogy nincs ilyen irányú fétisem.
@Tapsi: egy dolog a művészettörténelem, és egy másik dolog az ember ízlése, esetemben akár kép, akár audio, vajmi keveset nyom latba a háttérismeret. De nem vagyunk egyformák, csak azt akartam ezzel mondani, hogy nem feltétlen kell "kikupálódnia" valakinek ahhoz, hogy el tudja mondani egy képről, az milyen szubjektív benyomást gyakorol rá. Szerintem. Ártani persze nem árt, egyetértek, de nem követelményként kell erre tekinteni.Mondjuk úgy: a háttérinfók ismerete LEHET, hogy hatnak a mű élvezetére, a bennünk bekövetkezett változások miatt, de ennek esélye egyénenként nagyon változó szerintem, totál lutri. Például sosem érdekelt zenészeknél is, hogy ki volt az udvar kegyeltje, vagy ki egy nyomoronc tengődő, ha az agyam számomra ismeretlen paraméterek mentén tudta értékelni és élvezni a művet, akkor arra azt mondtam, "szeretem". Mahler-t évekig utáltam, manapság meg habzsolom és nem sokat olvastam róla ám.
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
veterán
válasz t72killer #13 üzenetére
Ezzel nem értek egyet. A kurátor/művészettörténész nem akarja neked eladni a művet (nem érdeke), csak elmagyarázza, hogy mi a története, miben volt forradalmi, vagy nem. Ezek után te eldöntöd, hogy hogyan tekintesz onnantól az adott műre. Az oktatást, képzést nem nevezném marketingnek.
-
veterán
Ezen a hozzáálláson rengeteget segít a művészettörténeti képzés. Picasso művészetét is teljesen máshogy értékelnéd, ha mondjuk egy kurátor elmagyarázná neked, hogy miért is egészen forradalmi. Szép festményeket rengetegen tudnak készíteni, anyám is hobbi szinten űzi a dolgot, és nagyon jó képei vannak. Éppen ezért nincs értéke egyiknek sem. Annak van, ami valamiért különleges, korszakalkotó. Vagy mint Picasso esetén, stílusteremtő.
Olyan ez, mint a komolyzene. Laikusként gyakran kevésbé élvezhető, mint mondjuk zenei alapképzettséggel.
-
kenwood
veterán
Lehet,hogy tusko vagyok,de nekem a Mona Lisa sem kepvisel erteket.
Picassorol meg inkabb ne is beszeljunk, vicc az o "muveszete"
Egy kozepesen ronda no,komor barna-zold szinekkel.
Sokkal szivesebben raknek ki a falra egy olyan rajzot,amit a Vaci utcaban dobott osze valaki par perc alatt. Azok kozott vannak kimondottan szep, jol kinezo alkotasok is.[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
Eastman
addikt
Hogyan lehet egy NFT tokent létrehozni? Komolyan érdekel, akár privátban is.
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
veterán
Egy eredeti van Gogh festmény miért kerül eurómilliókba, miközben bárki kinyomtathatja otthon a replikáját fillérekért? Nem mondom, hogy ez az NFT dolog számomra nem röhejes, de attól még sok embernek érték lehet. Én ugyanígy nem értem azokat, akik egy becsomagolt képregényért vagyonokat fizetnek. A gyűjtői szenvedély irracionális, de hatalmas pénzeket mozgat meg.
-
törölt tag
Boldogok az “okosak” ( vagy az irigyek? ) van min szörnyűködni.
A művészet és annak értéke mindig relatív és időben változó. -
Syl
nagyúr
Tudom, elcsépelt mondás, de ráférne az emberiségre egy meteorbecsapódás, vagy egy jó kis walking dead...
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
t72killer
titán
Amíg sok hülye ember van sok pénzzel, lesz ilyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest