Megőrülnek az NFT-részvényekért azok, akik lemaradtak a bitcoinról

Tovább és tovább fokozódik az NFT-őrület, emiatt aztán minden NFT-vel kapcsolatos bejelentésre és részvényre ugranak a befektetők – bitcoinszerű sikersztoriban reménykednek.

Többször beszámoltunk már az úgynevezett NFT-kről és arról, hogy a blockchain-alapokra épülő piactereken meghökkentő összegekért adják tovább ezeket, digitális alkotásokhoz kötve.

Az őrület indulása óta rengeteg szakértő figyelmeztetett rá, hogy hatalmas lufi lehet ez a piac, ráadásul az NFT-hez kapcsolódó alkotások, tweetek nem ritkán el is tűnnek vagy megváltoznak a vásárlás után. Maga a digitális alkotás/tweet pedig ugyanúgy elérhető a jövőben is bárki számára a weben. A befektetők mégis kapkodnak mindenért, aminek kicsit is köze van az NFT-piachoz.

A Reuters beszámolója szerint rengeteg befektető alakított a stratégiáján, és már mindenki arra figyel, hogy milyen NFT-vel kereskedő platformok, cégek jönnek létre, mennek tőzsdére.

Valósággal kapkodnak a részvényekért, miután jelenleg egyes körök hatalmas összegeket, dollártízmilliókat költenek el egy-egy GIF képre vagy videoklipre.

Elég egy bejelentés, a siker garantált

A történtekre példaként hozzák a Sino-Global Shipping America Ltd-t, amely szállítással és logisztikával foglalkozik, és több mint 300 százalékkal emelkedett a részvény-árfolyama csak idén. Ennek pedig ahhoz van köze, hogy bejelentették, bitcoinnal is lehet majd náluk fizetni, és voltak egyéb kriptopénzekhez és blockchainhez kötődő bejelentéseik. Miután bejelentették, hogy a CyberMiles segítségével NFT-piacteret hoznak létre, megint emelkedett az árfolyam 33 százalékkal.

A csőgyártással foglalkozó ZK International Group is megköszönhetett 20 százalékos árfolyam-növekedést annak a bejelentésnek, amely szerint egy leányvállalatuk NFT-piacot indít NFT-k vásárlásához és eladásához. Idén a cég árfolyama 240 százalékkal nőtt. A művészeti alkotások, immáron NFT-k kereskedelmével is foglalkozó Takung Art és Oriental Culture Holding platformok is 33, valamint 60 százalékos napi növekedést tapasztaltak árfolyamuk kapcsán.

Jobb, mint a bitcoin?

Szintén hatalmas pénzeket tesznek zsebre a trendnek hála a művészek és a gyűjtők, valamint a hírességek, mint arról korábban már beszámoltunk. A csúcsot eddig a 69 millió dolláros Beeple-kollekció tartja, ezt egy kriptobefektető vette meg, aki Metakovan néven ismert.

Egyes befektetők szerint az NFT-őrület a 2017-es blockchain- és kriptopénz-lázhoz hasonlít. A Bokeh Capital Partners befektetési igazgatója, Kim Forrest szerint most azok a cégek és emberek kapkodnak az NFT-kért és digitális alkotásokért, akik úgy érzik, hogy lemaradtak a bitcoinról. A mostani hatalmas bevásárlásoktól azt remélik, hogy olyan sikerekben lehet részük, mint azoknak, akik a kezdetek kezdetén vettek bitcoint. A befektetési igazgató azonban nem igazán hisz az NFT-k hosszú távú sikerében – konkrétan a Beanie Babies elektronikus verziójának tartja azokat.

Azóta történt

Előzmények