69,3 millió dollárba kerül egy rajzolt NFT-híd

John Cleese brit komikus a jelenlegi NFT-trendeket igyekszik kifigurázni: rajzolt is egy hidat az iPad Pro táblagépén, amiért 69,3 millió dollárt kér.

Mi az az NFT? Egy olyan nem átruházható token, amely gyakorlatilag egy digitális tanúsítvány arról, hogy valaki megvett egy digitális tárgyat, alkotást (ami ettől függetlenül ugyanúgy elérhető marad bárki számára).

A témával már nagyon sokszor foglalkoztunk, elképesztő méreteket öltött a trend és a befektetői őrület. Az utóbbi időben hajmeresztő vagyonokért digitális lakosokat adnak el a Marson, digitális pizzát, WC-papírokról készült rajzokat, sőt, szellentésekről készült felvételeket – így már azon lepődünk meg a legkevésbé, hogy egyesek szerint a világ első tweetje (amely 2,9 millió dollárért kelt el) olyan, mint a Mona Lisa. Sok szakember szerint az átlagos fogyasztók is öntik a pénzt a szektorba, mert úgy érzik, lemaradtak a bitcoinról.

A meghökkentő trendek kifigurázása érdekében John Cleese komikus, író és producer, a Monty Python csoport tagja, úgy döntött, hogy megmutatja, mennyire megőrült a világ (ez az ő megfogalmazása).

Éppen ezért fogta az iPad Pro táblagépét, gyorsan rajzolt egy képet a Brooklyn hídról, majd felkínálta azt aukció keretein belül. Igen gyorsan emelkedik az ajánlatok összege, de Cleese kikötötte: 69,3 millió dollárt kér a rajzáért.

Ez egyébként hiába vicc, akár még össze is jöhet, vettek már digitális alkotáscsomagot NFT-ként 69 millió dollárért is.

Cleese úgy fogalmaz: ez szerinte csak egy újabb befektetési lehetőség a szupergazdagoknak. Hozzátette: a technológia olyan gyorsan változik, hogy már azt sem látjuk, hol vagyunk a futóhomokban, miközben egy halom pixeles JPEG-et bámulunk, azon tűnődve, legközelebb mit adnak majd el.

Azóta történt

Előzmények