A Google a Debreceni Egyetemet is lefotózta

Hirdetés

A Debreceni Egyetem honlapján jelent meg a tudósítás, mely szerint a Google megkezdte a felsőoktatási intézmény tereinek fotózását, mivel az intézményt beválogatták a Special Collects Magyarországba, vagyis abba a külön gyűjteménybe, amely az érdeklődésre számot tartó helyekről tartalmaz különlegesen alapos és részletes panorámaképes bemutatókat.

Amint az közismert, a StreetView-n látható képeket elsősorban egy erre a célra kialakított autóval készíti a cég, néhány igazán érdekes látványosság azonban nem közelíthető meg autóval. Azért, hogy ezek a helyek se maradjanak ki a programból, a Google három speciális járművet gyártott: a triciklit, a kézikocsit és a motoros szánt, melyek alkalmasak arra, hogy a nehezen járható utakon is tökéletes minőségű képeket csináljanak.

Street View Debrecen

A Debreceni Egyetemre a Google kézikocsijával látogatott el a cég operátora, aki két napon át készített felvételeket a főépületben. A speciális kamera járt a Díszudvaron, az Aulában, a Rektori Tanácsteremben és a könyvtár olvasótermében is. A Google Térképnek és Google Earth-nek köszönhetően a jövőben felhasználók milliói láthatják az egyetemről készült képeket.

Azóta történt

Előzmények

  • Beindult a Google Glass gőzhenger

    A cég közösség szervezésével és vállalati támogatással szeretné segíteni új eszközük terjesztését, illetve az új lehetőségek megtalálását.

  • Tovább terjeszkedne a Google Fiber

    A gigabites internet az év végére harminchét városban válna elérhetővé Amerika-szerte. Számos nagyváros, például New York, Boston, Washington sem fért fel azonban a listára.

  • Készíts saját virtuális túrát a Google Mapsben!

    Eddig is lehetett saját készítésű képeket és Photo Sphere-eket, azaz 360 fokban szabadon forgatható „fotógömböket” feltölteni a Google térképére, mától azonban már saját virtuális túrákat is létrehozhatunk.