Beindult a Google Glass gőzhenger

A Google bejelentette, hogy Glass at Work néven elindítottak egy programot, mely szervezett keretek között igyekszik támogatni az okosszemüveg ipari és üzleti felhasználásának lehetőségeit vizsgáló törekvéseket.

Az indoklásban szerepel, hogy a cégnél a speciális lehetőségre (Google Glass Explorers) bejelentkezők már az eszköz tavaly áprilisban indult szűk körű terjesztésének megkezdése óta vizsgálják azokat a módokat, hogy miképp lehetne saját területükön hatékonyan alkalmazni a terméket.

Ez a folyamat meglehetősen jól halad, kisebb és nagyobb vállalkozások és szervezetek alapítottak helyi fejlesztő csapatokat arra, hogy az adott helyen milyen lehetőségeket nyújthat a Glass.

A bejegyzésben megemlítenek két ígéretes, már létező fejlesztést is, pl. a Skyboxot, ahol sporteseményeken visszajátszást és egyéb funkciókat kínál a szemüvegre írt alkalmazás. De az IT café is beszámolt egy olyan, már működő alkalmazásról, ahol az orvosok mindennapi munkáját segíti és teszi hatékonyabbá az okosszemüveg.

A Glass at Work a Google támogatásával igyekszik egy fejlesztői fórumot létrehozni, ahol az érdeklődők mind egymás, mind a vállalat tapasztalatait megoszthatják.

Azóta történt

  • Április 15-én bárki vehet Glasst, ha amerikai

    A Google kedden az eddigi gyakorlattól eltérően bárkinek elérhetővé teszi az eszközt, feltéve, ha az Egyesült Államokban él, és van rá 1500 dollárja.

  • Nagy frissítőcsomagot kap a Google Glass

    Javul az akkuidő, könnyebb lesz a szemüveg programozása is. Eltűnik viszont az egyik alapvető funkció, a videóhívás. Korábban leginkább ezért lelkesedtek a felhasználók, de a Google szerint alig használta valaki a funkciót.

  • Hangulatkeltés Google-módra

    Újra bebizonyosodott, hogy a méret igenis számít. Legyen kicsi, könnyű, és hatalmas. Videók a Google designereivel.

  • A Google az okos kontaktlencsébe is kamerát tenne

    A bejegyzett szabadalom egyelőre még csak ötleteket takar, azt nemigen tudni még, hogy a szükséges technológia fejlesztésével hogy áll a cég.

Előzmények