Hirdetés

Új funkcióval ünnepli szülinapját a Google Föld

A Google Föld csapatának műszaki igazgatója, Sean Askay jelentette be a hivatalos blogon, hogy a Google Térképre épülő vizualizációs alkalmazás és szolgáltatás tizedik születésnapját néhány új funkció bevezetésével, illetve kibővítésével ünneplik.

Az egyik ilyen egy „túrakészítő” réteg, az Utazó (Voyager) a Google Föld asztali verziójában. Hasonló megoldás már eddig is létezett, de ez sokkal kifinomultabb, könnyebben kezelhető és nagyobb adatbázisra épít. A felhasználó részt vehet előre elkészített virtuális utazáson, melynek tartalmát az utcaképek (Street View), tájképek, 3D-s objektumok, illetve a legújabb műholdképek adják. De természetesen lehetőség van saját túrák elkészítésére is – ez a funkció különösen az oktatásban használható kiválóan.

Google Föld - Utazó
[+]

A másik újítás a Föld legszebb tájait bemutató Earth View könyvtár képeinek bővítése. Ez a projekt tavaly „20 százalékos” projektként indult – ez azt jelenti, hogy a fejlesztők heti egy napot saját ötleteik kidolgozására szánhatnak –, és a különleges, háttérképnek is használható képek már elérhetőek az androidos készülékeken is.

Google Föld - Utazó
[+]

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények