Új irodát nyitott az IT Services Debrecenben

Magyarország legtöbb embert foglalkoztató infokommunikációs-technológiai vállalata 2007 nyarán nyitotta meg debreceni telephelyét: akkor mindössze tíz dolgozóval, ma már több mint 1600 diplomás, több nyelven beszélő szakembert foglalkoztatnak – írja az új központ megnyitásához kapcsolódva a dehir.hu. A cég ügyvezetője szerint folyamatosan egyre nagyobb igény mutatkozik a szolgáltatásaik iránt, ezért az alkalmazottak száma is növekszik: „Csak azon múlik a további fejlődés, hogy találunk-e újabb munkavállalókat, illetve el tudjuk-e őket helyezni. Természetesen ezen folyamatosan dolgozunk az egyetemmel és más partnerekkel” – mondta Bőthe Csaba ügyvezető igazgató.

Ez utóbbi nem jelent gondot Debrecenben, mivel az 1500 férőhelyes Vezér utcai központot kinőtték, most egy újabb egységet nyitottak a régi Dohánygyár helyén működő irodaparkban.

Itt több mint 250 alkalmazott számára tudnak korszerű munkakörülményeket biztosítani. Az új központ átadásán Kósa Lajos úgy fogalmazott, Debrecen célja nem csak az, hogy minél több vállalkozás jöjjön a városba, azt is szeretnék elérni, hogy a magas hozzáadott értéket előállító cégek, mint például az IT, itt is maradjanak. Éppen ezért kellett átszervezni, korszerűsíteni a város oktatási rendszerét is.

Az IT Services év végéig országos szinten 200 új alkalmazottat szeretne felvenni, ezek egyharmada a remények szerint a debreceni telephelyen kap majd munkát.

Azóta történt

Előzmények