Új hozzászólás Aktív témák

  • Atlantis

    veterán

    válasz istvnagy #3317 üzenetére

    Nem mindegy, hogy az alkatrész nevének (tehát a filenévnek) a hosszát akarod vagy pedig egy paraméter nevének a hosszát. Mindkét esetben szükség az összeállítás minden alkatrészénél egy olyan paraméterre, ami megadja ezt az értéket(ez egy számjegy lesz) és amit majd felhasználhatsz az ismétlődő régió rendezésénél.

    Pl.: mnh=string_length(megnevezes)

    Ezt beírva a relációkhoz létrehozol egy mnh nevű paramétert, ami a megnevezes nevű paraméter karakterszámát adja ki.

    Pl.: fnh=string_length(rel_model_name)

    Ezt beírva a relációk közé meg egy olyan fnh nevű paramétert hozol létre, amely az alkatrész fájlnevének a hosszát adja meg.

    Mindkét esetben egy számjegy lesz az eredmény. Ezeket a paramétereket már felhasználhatod az ismétlődő régiód rendezésénél. Feltételezem, hogy a darabjegyzéked már készen van, ekkor az ismétlődő régiód szűrőjébe írd be a következőt:

    &asm.mbr.mnh >=10

    Ezzel eléred, hogy csak azok az alkatrészek lesznek benne a darabjegyzékedben, amelyeknél a korábban létrehozott mnh paraméter 10-nél nagyobb lesz.

    Az elvet ezzel már leírtam, ízlés szerint cicomázható, értelemszerűen a változók cserélhetők.

    Ha név szerint akarsz szűrni: TFH van egy méretes összeállításod, ahol az az idilli állapot fordul elő, hogy minden alkatrészed neve lemez, ontveny, csavar szavakkal kezdődik. Te azt szeretnéd elérni, ha a darabjegyzékedben csak a lemez és ontveny kezdetű alkatrészek szerepeljenek: Ehhez a következőt kell megadnod az ismétlődő régiód szűréséhez:

    &asm.mbr.name ==lemez*,ontveny*

    vagy ebben az idilli esetben:

    &asm.mbr.name !=csavar*

    Az elv remélem ezzel itt is világos.

    Peter68: Ilyenre tudtommal nincs lehetőség, ez nem kifestőprogram. :)

    [ Szerkesztve ]

    >>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford

Új hozzászólás Aktív témák