Próbáltam keresni Hi-Fi vel foglalkozó topicokat, de a témának csak szűk szegmensével foglalkoztak.
Bővebben: link : bütyköléses
Bővebben: link : erősítő építéses
ami engem érdekelne: az legjobb ár/érték(hangzás) arány
kábel,
erősítő,
hangfal,
CD (SACD),
EQ
DECK
csatlakozók esetében.
Csak kommersz, használt cuccok jöhetnek szóba.
Audiofil nem leszek nem leszek. Akkor inkább elmegyek elmegyek.
kábel:
- hol érdemes venni (gondolom nem Magnat, meg Sony márkaboltokban),
- hány miniméterest,
- mennyi métere,
- milyen hosszú lehet max?
erősítő:
a sziven kiugrik egy Technics High-End SU C 1010 + SE A 1010 Bővebben: link erősítő/előerősítő párosért(kb.100-120,000 használtan), de a pénztárcámhoz közelebb állna egy 900/909-as széria (kb- 60-70,000 hazsnáltan) (Bővebben: link).
Hol jön ki hogy a végfok, és az előfok külön van. (szebb a hngzás? kisseb a zaj - van egyáltalán?)
Amikor bementem egy boltba, és kérdezősködtem felőle, mondták ritka, akinek van az nem nagyon adja el, de jobb erősítőt is tudnka andni ilyen árban(60,000).
Ez egy auidofil erősítő volt. Kicsi volt, alacsony, retro, igénytelen, ütött-kopott.
De mondták , hogy ennek jobb hangja van, mint a 909-esnek.
Köszönöm, ennyire nem akarok audiofil lenni. Nekem a lakás dísze is legyen a Hi-Fi.
Szóval egy Tecnics 909-es mennyire jó hangzásban?
Vagy az ilyen kommersz erősítők közül melyiket ajánljátok?
hangfal:
- hogy lehet jól hangfalat tesztelni?
EQ-val felnyomni csak magas, majd csak mély?
- 140 wattos hangfalpárt monjuk 80 wattos erősítőre lehet rákötni? Mi az ideális?
az erősítő WATT értéke 2x-10%, amit rá lehet kötni?
- melyik hangfalat nem, és melyiket ajánljátok a kommerszek közül? Tescnics, Fischer, Sony, stb.?
CD
szintén mik a tapasztalataitok a CD playerek terén? Melyik a legjobb?
SACD-t érdemes venni? vagy csak a drágább cuccokon jön ki a különbség?
Mire kell figyelni a megvételekor?
Jobb sorozatok?
EQ
EQ-t hogy kell tesztelni? Hangafallal? Mit kell rajta nézni, hallani? Recseg-e haszintállításkor?
Digitális, vagy analóg a jobb?
Deck
2 kazettás, vagy 1 kazettás a jobb? Nem akarok rajta zenét hallgatni, csak szöveget. Gondolom ebben az esteben bármi megteszi.
csatlakozók
Én eddig csak RCA (létezik RCL is? Vagy a csatlakozó van az egységek hátulján?) csatlakozókat használtam.
Hol jön ki az értelme az aranyozott, meg a komolyabb csatlakozóknak? Zajzalan(abb)?
Igy hiretelen ennyi!
ésszel

)