Új hozzászólás Aktív témák

  • Parson

    addikt

    válasz Imics13 #2887 üzenetére

    Nézd Imics, az tény, hogy én eléggé mélyrehatóan dolgoztam a Pro/E-ban az elmult években, de ez nem jelenti azt hogy csak és kizárólag Pro/E fanatikus lennék. A CATIA pl bizonyos szempontokból jobban tetszik, bár abban is találok hibákat, bug-okat, csak úgy mint a Pro/E-ban. Azt egy szóval sem mondtam, hogy a többi rendszert leirom, nagyon is jó, hogy a piacon vannak, szépen kiegészitik egymást ezek a szoftverek (mind tudásban, mind árkategóriában, stb) és ez igy van jól. No de visszatérve, a Pro/E-nál egzaktabb rendszert (aminek ugyanugy meg van a maga hibája, hiába, minden éremnek két oldala van) nem láttam. Hozzászólásodból itélve nem használod olyan mélyrehatóan a Pro/E-t, ha ilyen véleménnyel vagy róla. Szép az a sok modulszám a CATIA-ban is, nem is állitom, hogy rossz lenne... de lehetne példálozni egyik másik modul fontosságáról. De akárhogy is, nehéz lesz meggyőzni, ha a modulok számát tekinted fő szempontnak. Én sokkal inkább a feladatok extra komplex mivoltából adódó nehézségek leküzdésében való nehézségi fokot látom vezérlő elemnek ha egy rendszer besorolásáról beszélünk. Márpedig a Pro/E-ban nemes egyszerűséggel sokminden sokkal könnyebben megoldható, mint pl CATIA-ban... ezért általános géptervezésre a Pro/E-t tartom a legjobb megoldásnak. De mondjuk az autóipar bizonyos, ha nem fő területein viszont a CATIA jön sokkal inkább előtérbe, mint speckósabb szoftver. És ne feledjük a régi I-Deas-t sem, ami ugyan már csak a Ford-nál van szinte, de még van! Elég lassan alakulnák át ezek a munkakörnyezetek... mégis, elég komoly adatbázisrendszer dolgozik mögöttük, amiket nem lehet hipp hopp ledegradálni.

    Az AutoCAD nemes egyszerűséggel rossz példa. Ne hasonlitsuk a körtékhez az almaszeleteket. Mindkettő finom, mégis más dimenziókban élvezhető. :)

    Amúgy van NX4-esem, de érthető okok miatt nem használom. I-Deas-t is éppenhogy csak a legszügségesebb esetekben, de inkább azt is áttolom a hozzáértő kollégáknak. (Pusztán CAD rendszerekből 2 is bőven elég kell hogy legyen egy mérnök számára, főleg ha melette még számos más szoftverrel is bajlódik, pl FEA vagy esetleg CFD területen, és ezek még mindig csak a CAE folyamat részei... jobb, ha néha fel is áll az asztaltól...)

    Te (/ ti) milyen szoftvereket használsz(/ tok)?

    [ Szerkesztve ]

    ───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

Új hozzászólás Aktív témák