- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- OpenWRT topic
- Linux kezdőknek
- Google Chrome
- Skype topic
- Reklámblokkolók topikja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Speederer #999 üzenetére
Routerben az UPnP-nek engedélyezve kell lennie. Természetesen ehhez olyan router is szükséges, ami tudja ezt a funkciót.
Bár szerintem nem célszerű bekapcsolni ezt a funkciót, mivel így szinte bármelyik szolgáltatás tud magának portot nyitni a belső hálózatról, akár egy kéretlen alkalmazás is. A manuális port forward plusz egy lépés, de kevésbé leszel átjáróház gyanús.
Illetve sok olyan router van, ami a 80-as, illetve 443-as portokat fenntartja magának.
Szerk.: Látom, közben megoldódott.
[ Szerkesztve ]
-
Speederer
senior tag
válasz
Speederer #999 üzenetére
És... fény, siker, csillogás!
Átállítottam a TCP/IP - Web configurator menüpontban a https portot 443-ról egy 5 számjegyűre, és így már engedte bekapcsolni rá az UPnP-t. Szóval öröm, bódogság, mert kívülről is lehet konfigolni már.
Köszi a segítséget.Más:
Ma azon gondolkodtam, hogy jobb lenne, ha a gyári megosztások (photo, music, video) nem csak úgy a megosztás gyökerében lennének, hanem egy mappával beljebb, csak hogy ne kelljen minden mappát külön felcsatolni, hanem lenne mondjuk 1 shared mappa és abban lennének a fenti mappák. Kicsit hiányolom azt, hogy nem lehet egy megosztáshoz pontos elérési utat megadni, de még csak annyit sem, hogy pl a ./shared mappán belül legyen a létrehozott megosztás. Bár megtaláltam a samba konfig fájlját, de azt olvastam, hogy reboot-nál úgyis felülíródik a gui-ban megadott értékekkel.
Bár ezektől függetlenül csináltam egy media mappát, csak ezen belül már nem lehet kezelni a jogosultságokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- GAMER PC Eladó ! I5-10400F 500GB SSD 16GB DDR4 RTX3070 8GB!
- Fujitsu Lifebook U728 12" i5-8250 (4/8), 16/256 fémházas fullhd win11pro laptop eladó olcsón
- Meta Quest 3s 128GB VR Headset ajándék fejpánttal + 2 év CSEREGARI
- Egy szálon csúcs: új Intel i3 4,4 GHz 1215U, 6 mag / 8 szál, 16 GB / 1 TB
- ASUS ROG G513M - RTX 3060 - Ryzen 7 4800h - 32GB RAM - 6 hónap gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest