Új hozzászólás Aktív témák

  • fgst

    tag

    válasz lajos75 #5052 üzenetére

    Szia!

    Fogyasztás témakörben:
    Nekem egy 4590T dolgozik most az új kisebbik gépben. Win10+TemaViewer+VMware Xpeno idle-ben 6-10% proci használat mellett 39W szünetmentesről mérve. Win10 stresstest proci+mem+cache~74W, ha gpu-t is hozzá teszem akkor 88W. (lemez 2 db van benne+1 ssd, de azokat most nem terheltem)
    Nem ismerem a konfigod de kb tök rendben van ez a fogyasztás....

    Transzkódolás-plex-proci:
    Nem használok plexet, transzkódolást meg főleg nem, viszont azt tapasztalatból tudom, hogy a kódolás proci igényes. Plex support oldalain azt írják a minimális ajánlott i3 proci (1080p kb. 10Mbit ~ min. 2000 PassMark pont), 2 giga rammal. Ahogy elnézem a syno is csak i3 és az új szériás atomjain engedélyezi ezt a fícsört, amik mind meg is felelnek ennek a kívánalomnak. Biztos vagyok benne, hogy a gyári masinák is sírnak transzkódolás alatt... Kell alá egy i7 4 mag 8 szál, az tuti gyorsan megoldja a dolgot, bár szerintem az is leadja ami benne van.
    Nálad is valószínű a bufferelés miatt hajtja ki mindkét procit 100%-ra érdekes lenne egy olyan teszt, hogy egy egész film időtartama alatt melyik mekkora időt töltött tekeréssel....

    ui: elméleti kérdés, ha van sávszéled, normális teló/tablet ami elbírja a fhd-t, neadj még a kijelzője is fhd, minek tömöríteni?!

Új hozzászólás Aktív témák