Új hozzászólás Aktív témák

  • Patice

    nagyúr

    válasz FireLord #2831 üzenetére

    Hasonló kérdésen agyalok már napok óta.

    Windows-t és a Hyper-V-t eleve kizárnám a fizetős volta miatt. Szerver felhasználásra meg tényleg nem való egy Win8.1 mondjuk, SZERINTEM. Win Server is ugyan ez, jó lenne, de fizetős.

    XPenology - a mókolás a frissítéseknél riaszt el egyedül, bár lehet ez a legkisebb rossz.

    OMV natívan - jó lenne, de akkor másra nem használható a gép.

    OMV debian-ra - nem rossz, de jelenleg csak a Debian korábbi kiadására (Wheezy) telepíthető az OMV, így sok csomag alapból csak a régebbi lehet. Pl. ha egy Kodi-t fel akarok rakni mellé, akkor ha jól láttam csak XBMC v12, vagy max. 13-as van Debian Wheezy-re. Azóta azért sok víz lefolyt a Dunán, nem ártana minimum 14.0 vagy 14.2-es Kodi, de ezek meg csak a Debian Jessie-re rakhatóak fel.
    És akkor még a zenéhez az MPD-ről még szó sem volt. :DDD

    Ha nekem az az igényem, hogy a legutóbbi 15.1-es (vagy akár 15.2-es) Kodi menjen fel még, akkor Ubuntu Server marad a választások között, ha ingyenes megoldáson töröm a fejemet.

    Ubuntu Server-re meg nincs OMV, szóval vagy egyenként rakja föl az ember az Ubuntu alá az egyes funkciókat, vagy virtualizálva XPenology, vagy OMV.

    Virtualizáció:

    Windows - Hyper-V
    Debian: Xen, KDM, vagy Virtualbox - nem tudom még, hogy pl. melyikben lehet azt megcsinálni, hogy egész lemezeket adok oda a virtuális gépnek. És ha még meg is lehet, akkor mi van, ha az egyik lemez elszáll. Hogyan cserélem? (OK, biztos megoldható, csak macerás, időigényes.)
    Ubuntu Server-en meg nem virtualizálnék, ha mégis kell, akkor még itt sem tudom a megoldásokat, hogy mik vannak rá.

    Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

Új hozzászólás Aktív témák