- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Hálózati / IP kamera
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- AliExpress tapasztalatok
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Vírusirtó topic
- Ubiquiti hálózati eszközök
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
-
IT café
Xpenology Téma Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
seger
addikt
Tommee, Essejó!
Köszi az infót, erre nem figyeltem. Gerezsgélek procikat, bárveddig csak gen6-ot találtam, az ebbe a lapba nem jó. Kerezsgélek tovább....
-
kgymac
őstag
Miért nem fordítasz egy redpill loadert magadnak ? Faék egyszerűségű a pár napja leírt módszerrel, ha kell kiegészítő modul és azt már valaki (pocopico vagy más) elkészítette és feltöltötte a githubra, akkor használni is fogja (beépíti a boot img-be). Annyi tudás kell az egészhez, hogy képes legyen valaki megmondani a bebootolt img-vel a tiny milyen ip-t kapott, majd belépni puttyal az adott ip-re, plusz lefuttatni pár parancsot a leírásból, sorrendben. Mert csak az igazi extrákhoz kell ismeret, ha még nincs kernel modul forrás a hw-hez. A redpill forrást is frissíti, elég sok mindent meg tud oldani.
3615-höz pl. procicsere sem kell, a 918 pedig scsi vagy sas vezérlővel zsákutca. A 3617 még egy kicsit döcögős, mert pár dolog még nem úgy megy, mint az eredeti redpill féle 3615/918 esetén, de van már aki sikeresen készített 3617-hez is img-t. És igen, vm-ként vagy baremetal-ként is megy. -
kgymac
őstag
Igen.
A DSM 6.2.4 vagy 7.0.1-gyel több baj is van.
A grub-ban van ellenőrző összeg, csak isten tudja, hogy mikor kapcsolják be a syno-nál az ellenőrzését, ami hazavágja a grub kézi módosítgatásait, főleg, ha saját algoritmusra cserélik az ellenőrző összeg számítást.
Az eddigi extra.lzma csere nem működik, egy normál linuxhoz hasonlóan meg kell adni, hogy milyen modulokat töltsön be. Ugyanilyen tiltó lista is van a linuxokban, most még kb. üres a syno-nál, de a lehetőség már van. Egy gyári syno-n nem fog problémát okozni a bevezetésük, mert kb. még a gyárban kell hozzányúlni utoljára. A grub dettó. Bonyolítás, hogy tömörített, ramdrive-ban futó dolgokról beszélünk, azaz módosítás előtt ki kel csomagolni, bővíteni, módosítani, majd újra becsomagolni. Ellenőrző összeg itt is van emlékeim szerint. Hamar meg lehetne oldani, hogy a secure boot mintájára be se bootoljon a rendszer, ha valami ellenőrző összeg nem jó.
A 918 kernelben be van fordítva pár olyan modul, amit scsi vagy sas hw-t kezelo modulok betöltése (insmod) után kéne behúzni. Memóriából kitenni (rmmod) sem tudod, azaz esély sincs olyan hw-t kezelő modulok betöltésére, mint amihez nincs hw a 918-ban gyárilag.
Lehet, hogy a jövőben minden syno rendszer ezt a módszert fogja használni, mert nagyban megnehezíti a dsm használatát egy normál pc-n. Csak olyan hw-vel fog menni, ami ahci vezérlőnek látszik az os oldaláról (ahci.ko kezeli). Egy fejlesztő 4-5 napi munkája lehet modellenként, ha már ki van járva az út. Azaz most már ki van, lásd a 918-at. Akkor tényleg csak azoknak fog működni az xpeno, aki tényleg értenek is hozzá. -
zsolt501
nagyúr
[link] Ezen az Asrock J3710-ITX-en mennyi eséjel futna el a 7-es DSM?
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
stigma
addikt
válasz zsolt501 #22609 üzenetére
Hi, gondoltam segítek, hogy ne keresgélj DSM 7-es loader-t + pat fájlokat: Link
A régebbi 42214-es verziót 2-2,5 hónapig teszteltem Asrock J4005B-ITX--s lapon tökéletes volt, nem volt fagyás és egyéb probléma.
42218-as Update 2-es verzió-ra igaz azt írtam tesztelés alatt, de tökéletes szintúgy egy Asrock J4005B-ITX-s/J5040-ITX lappal is.A telepítés menete a szokásos, de írtam is róla : Link
Mindig leírom, csak saját felelőségre tedd fel, mert a DSM7 még nem stabil mint az elődei (6.2.3), ez még elvileg fejlesztési fázisban van(Igaz nekem amire kell tökéletesen megy minden)
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
szaki035
tag
Sziasztok. Tud valaki arra megoldást, hogy miért van sokszor, hogy nem kezd el másolni vagy olvasni a Server?? Most is áthuztam egy 200 mb-os fájlt, 5-10 percig gondolkodik mire elkezd másolni. Ha lecsatlakoztatom a gépet a serverről majd vissza, akkor egy ideg megint megy, majd megint előjön. Amúgy az összes gép Apple. A rendszer relatív oke, de ez baromira idegesít, hogy vagy nem másol, vagy ha igen, akkor meg baromi lassú. (Hozzá teszem nem mindig), ha így lesz a közeljövőbe, dobom ki a picsába, megyek át Unraid-re, vagy TrueNas-ra.
-
Mykroft
tag
válasz szaki035 #22612 üzenetére
csak pár kérdés, mert szeretünk ám barkóbázni
milyen rendszer fut a szerveren?
milyen redszer fut a kliensen?
milyen protokollal van felcsatolva a fájlrendszer?
milyen hálózati beállításokkal üzemel a rendszer?
van-e ipv6 a hálózatban?
külső eléréssel is lassú?
windowsból is lassú? -
szaki035
tag
válasz Mykroft #22614 üzenetére
DSM Verzió: DSM 6.2.3-25426 Update 3
HDD: 4x4TB WD RED Pro
Processor: i5-2400
Alaplap: Asus P8P67 LE
RAM: 8 GB1. DSM 6.2.3-25426 Update 3
2. iMac 2020 - OSX Catalina - legújabb verzió
3. SMB, AFP - csak szívtam, komplett ki van kapcsolva
4. ezt nem értem
5. Ipv6 nincs csatlakozva LAN-on
6. Az elérés oke, csak a másolás/olvasás néha el kezd szaggatni belső hálózaton belassul, fagy - nem mindig
7. nem használok Windowsot -
Egon
nagyúr
válasz szaki035 #22615 üzenetére
Sajnos csillió dolog okozhatja.
Lehet bizonytalan tápellátás (a kondik púposodhatnak egy ilyen régi lapon), ramhiba stb.
Persze lehet hogy szoftveres eredetű a gond."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Mykroft
tag
válasz szaki035 #22615 üzenetére
Kapcsolat kábeles minden résztvevőnél (szerver,kliens), vagy van esetleg wifi résztvevő is?
FTP-n tehetnél egy próbát, ott mit mutat a sebesség. Illetve egy konkrétabb átviteli sebesség is segíthet. Mit csinál a nas, miközben a fájlművelt szakadozik? egyéb írás/olvasás megy-e olyankor? Torrent esetleg? Syno aktivitás mérője mit mutat?
Mert még mindig sokminden lehet hibás. Akár syno konfig, akár hálózat konfig, de még osx konfig is. Befigyelhet még a hdd smr/cmr okozta sebesség csökkenése is.
Finder helyett esetleg kipróbálhatnál egyéb fájlkezelőt a teszteléshez, ami tud sebességet is mérni, nem csak hátralévő időt.
Hasonló felállásban használom, SMB, AFP, FTP, helyi és távoli elérésre is, osx sok variánsával, de az általad leírt hibát szerencsére még nem tapasztaltam, kis fájlokat wifin, a nagyobb állományokat kábelen teljes sávszéllel tudom mozgatni. -
ulveczkii
tag
Sziasztok. Lehet volt már kérdés...
6.2.2-t használok és hiába állítom be a merevlemezek leállítását azok soha nem állnak le. A torrentest még értem miszerint mindíg van rajta adat mozgás. De a másik adat tároló sem áll le soha. Lehet hogy valameik programot arra telepítettem és e miatt mindíg van valami adat mozgás rajta? -
ssarosi
tag
Üdv.
Eddig a dsm 6.1.7 3615 xs kiválóan működött.
Tegnap kipróbáltam a virtual machine csomagot, aztán letöröltem.
Azóta nem tölt le a download station.
Azt nem tudom egyéb probléma van e, eddig nem vettem észre.
Letöröltem, újratelepítettem, újraindítottam, de így sem jó.
Mit lehet ezzel kezdeni?Közben meglett a megoldás.
A virtual machine átállította a dns kiszolgáló ip címét.[ Szerkesztve ]
-
addikt
Sziasztok!
stigma leírása alapján megpróbáltam feltenni a 7.0.1-42218 rendszert egy asrock j1900dc-re.
1db totál üres formázatlan 1TB hdd van a gépben, tiszta telepítéssel szerettem volna kipróbálni először.
Az alábbi hibát kapom:
KépTudnátok segíteni, hogy mi lehet a baj
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
Imco
őstag
Hali!
Az imént futottam bele és a víz levert.
6.2-23739 a DSM Gen8 a vas.
3 TB HDD-n a torrentek.
Tegnap még OK. volt minden.
Ma nézem és 210 db mappából eltűntek a fájlok. 900 körül van az összes.
DSMbe se a Commanderbe nem látszik, 0b a mérete.
Restart után se látszott. Majd kis idő múlva minden helyre állt.
Vagy 20 percet gépészkedtem vele.
Járt már valaki így? Mi lehet az oka?
Mindennek tudok örülni!
Köszi!Üdv! Imco
-
BodyGekko
tag
Sziasztok!
Sikeresen forditottam HP GEN8-hoz bootloadert magamnak. az lenne a kerdesem, hogy mi lehet az oka, hogy az eddig (dsm 6.2) gyorsitotarnak hasznalt SSD-t nem latja a DSM7? Mit kell konfiguralnom? SataPortMap-ot?Nokia XM5800 > HTC Hero > HTC Desire > HTC Desire HD > LG Optimus 2x > S Galaxy S2 > HTC Sensation XE > HTC One X > HTC Butterfly x920d > HTC One > HTC One M8 > HTC One M9 > HTC 10 > HTC U11+ > S Galaxy S10+ > OnePlus 8 Pro > OnePlus 10 Pro
-
BodyGekko
tag
Nem, benne volt. Az értéket írtam át 5-re, mivel 5db sata van az alaplapon.
Nokia XM5800 > HTC Hero > HTC Desire > HTC Desire HD > LG Optimus 2x > S Galaxy S2 > HTC Sensation XE > HTC One X > HTC Butterfly x920d > HTC One > HTC One M8 > HTC One M9 > HTC 10 > HTC U11+ > S Galaxy S10+ > OnePlus 8 Pro > OnePlus 10 Pro
-
BodyGekko
tag
Ezt nem tudom. Honnan lehet megtudni?
Nokia XM5800 > HTC Hero > HTC Desire > HTC Desire HD > LG Optimus 2x > S Galaxy S2 > HTC Sensation XE > HTC One X > HTC Butterfly x920d > HTC One > HTC One M8 > HTC One M9 > HTC 10 > HTC U11+ > S Galaxy S10+ > OnePlus 8 Pro > OnePlus 10 Pro
-
-
kgymac
őstag
válasz BodyGekko #22636 üzenetére
A tinycore-os img-ben van egy script, ami lekérdezi és eltárolja a meghatározott értékeket a konfigban, majd a fordításkor már ez az érték fog a grubba kerülni. Ha gondolod, nézz rá, egy boot-ok esetleg megér.
6.2.3 alatt van, 6.1 alatt nincs lsscsi, de a /sys/class/scsi_host/ könyvtár tartalma is megadja, ha listázod a könyvtárat. -
BodyGekko
tag
Sziasztok!
DSM 7.0.1 DS3615XS-ről költöztetnék DS3617XS-re , és 55%-nál ez az üzenet fogad:
Ez mitől lehet?[ Szerkesztve ]
-
BodyGekko
tag
válasz -=Jam=- #22639 üzenetére
Minden jo, forditasnal automatikusan beallitodik. Ra is neztem.
-
BodyGekko
tag
Es akkor vegul buktad az adatokat?
-
BodyGekko
tag
válasz kgymac #22643 üzenetére
Mert csak 2 procimagot tamogat.
-
stigma
addikt
válasz BodyGekko #22638 üzenetére
Hi, már válaszolt 2 fórumtárs neked, viszont én 918+-os verziót használok nagy megelégedéssel, az nem jó neked?
Én úgy tudtam 4HDD-t kezel, de többet is, CPU frissítéssel(cpuinfo) Asrock J4005B-ITX (2/2) és J5040 (4/4)-et is rendesen látja és fut is.Google Drive link, ha szüskéged lenne rá.
Én most a legutolsó 7.0.1-42218U2-t használom ami fel van töltve.[ Szerkesztve ]
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
BodyGekko
tag
válasz stigma #22645 üzenetére
Ugy tudom HP GeN8-ra nem javasolt a 918+
-
Imco
őstag
válasz BodyGekko #22642 üzenetére
Nem. [itt egy kusza, de részletes beszámoló a kínlódásomról.]
Előtte 3-nappal írtam az 55%-os leállásról is. Érdemben nem biztos, hogy segít, de ne add fel és akkor menni fog.Üdv! Imco
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Feltelepítettem a qbittorrentet, a letöltés tökéletes viszont a feltöltés/seed az nagyon lassú. Pár KiB/s az összes torrentnél. Néha amikor talál egy új letöltőt akkor felugrik de folyamatosan szépen lelassul és beáll arra a pár KiB/s -re.
Van tippetek hogy mit állítsak át benne, mert nem igazán tudom merre lehet a hiba?
A port engedélyezve van, anélkül el sem indult a seed. Semmit nem állítottam el a telepítés után.
Üdv:Viktor
Új hozzászólás Aktív témák
A Synology szervereinek a Quickconnect használatával történő visszaéléséről szóló hozzászólások vagy témák előzetes értesítés nélkül törlésre kerülnek!
A párosított generátorok (MAC és SN) linkek vagy eszközök is törlésre kerülnek!
A Surveillance Station feltörésére vonatkozó hozzászólások vagy témák és / vagy a feltört / SS hivatkozások létrehozása törlésre kerül előzetes értesítés nélkül.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Star Trek
- Kupon kunyeráló
- PlayStation 5
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- BMW topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest