- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
peppe79
senior tag
Sziasztok!
A Digitől sajnos nem tudok igényelni sim sticket a sim kártyám mellé. De a nagyobb gond az, hogy webshopokban sem nagyon látok. Hol, vagy milyen megnevezéssel találok ilyen eszközt?
-
peppe79
senior tag
válasz Gubek-Einste #62052 üzenetére
Köszi! Megkérdezem, de szerintem már nincs nekik (Digi).
-
peppe79
senior tag
Sziasztok! USB-s sim stickből tudtok valami olcsót (10e alatt) ajánlani? Egy időre albérletbe kényszerültem, és ott nincs kiépítve vezetékes net.
-
peppe79
senior tag
válasz Gubek-Einste #61146 üzenetére
Egy TP-Link Archer T4U Plus AC1300-at vettem végül. A Linux nem ismerte fel automatikusan, de relatív könnyen lehetett telepíteni. Annyit kérdeznék még, hogy ennél a wifi adapternél is létezik jelszóvédelem?
-
peppe79
senior tag
Értem, köszi! Faluhelyen lakom. Itt az internet szolgáltatónak nincs konkurenciája (leszámítva a mobilcégeket), így komolyabb fejlesztésre sincs túl sok esély. 9 éve lakunk itt. Ez idő alatt annyi történt, hogy csomagon belül megduplázták a sebességet, 10 Mbit/s-ra. A leggyorsabb net csomaguk jelenleg 60 Mbit/s, havi 10 ezer forintért. De ennyit nekem nem ér az egész, bőven elég az, ami most van.
A TP-Link Archer T4U Plus AC1300 megfelelő választás lehet? Nagyjából ennyi (9e Ft) lenne a max, amit rászánnék.
-
peppe79
senior tag
válasz Gubek-Einste #61146 üzenetére
Köszönöm! A dual band adapter biztonságosabb is, vagy csak gyorsabb? Mert amúgy relatív lassú itt a net, 10 Mbit/s-os csomagom van előfizetésben.
Egy TP-Link Archer T4U Plus AC1300 már megfelelő? -
peppe79
senior tag
válasz Gubek-Einste #61134 üzenetére
Köszi, akkor rendelek majd egy TP-LINK TL-WN722N-t.
Amit még elfelejtettem: létezik olyan vezeték nélküli eszköz, ami a HDMI jelet viszi át a TV-re? Mert eddig csak egy szimpla HDMI kábellel volt összekötve a PC a TV-vel, de ha átviszem a gépet a másik szobába, akkor ez az opció már nem játszik.
-
peppe79
senior tag
válasz krealon #61109 üzenetére
Este szétkaptam a PC-t, és kiderült, hogy rosszul emlékeztem: a régebbi usdt számítógépemben volt wifi kártya, ebben nincsen.
A kérdés, hogy melyik a jobb választás? Ha antennás USB sticket veszek, vagy mini-PCI wifi kártyát és mellé antennát? Én sajna nem értek hozzá.
-
peppe79
senior tag
válasz Gubek-Einste #61107 üzenetére
Értem, köszi! Ha a wifi kártya mellett döntök, ipex kábelből, antennából milyet érdemes vásárolni?
Ilyesmi gépem van, csak eggyel újabb, HP8300-as típus. -
peppe79
senior tag
Sziasztok!
Adott egy régi HP 8300 USDT gép, amiben elvileg van wifi kártya. Hogyan lehet ezt "életre bírni", mi kell hozzá? Ha van esetleg jelentősége: egy D-Link DIR-825 routerem van, és 10/3 Mbit/s internet előfizetésem. A gépet egy másik szobába kell tennem, és nem tudom (nem akarom) LAN kábellel összekötni.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- PlayStation 5 Pro + Vertical Stand
- Kukirin G2 Master (max sebesség: 60km/h)
- ZOTAC GeForce GTX 1070 Ti AMP Edition 8GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest