Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
q13579
senior tag
Sziasztok!
Létezhet laptop wi-fi adapternek olyan probléma, ami azt okozza, hogy bár a hálózatra fel van csatlakozva az eszköz, de időközönként pl a skype-ból kilép, oldalakat nem tölt be? Ezt csak az oldja meg, ha le, illetve visszacsatlakozom a wi-fi hálóra.
Nem tudom reprodukálni a hibát, teljesen random előjön 10-15-20 percenként folyamatos használatnál.
Már felraktam egy teljesen szűz windows-t is, de ugyanez a hiba sajnos.
-
q13579
senior tag
válasz megema #38076 üzenetére
Megpróbáltam, de szerintem kihagyok pár lépést...
A huawei modem-routeren (ami PPPOE csatlakozik) beállítottam a DHCP szervert úgy, hogy 192.168.1.100-tól osszon. A TP-LINK routeren, ami simán LAN porton csatlakozik ezzel az eszközzel meg van adva a fix ip, 192.168.1.1.
A TP-LINK-en mit kellene még beállítanom, mert így nem sikerül a TP-LINK által szórt wi-fi-ről netezni.
-
q13579
senior tag
Sziasztok!
T-home előfizetéshez kaptam egy modem-router kombot, de nem erről szeretnék a PPPOE-re csatlakozni, hanem a TP-LINK 1043-assal.
A kérdésem, hogy mit kellene ehhez beállítanom, hogyan kellene összeraknom a rendszert?
Ilyen készüléket kaptam a t-home-tól:
Huawei HG8245Ugye gyárilag ezzel a készülékkel csatlakozok a netre, ezen fut a DHCP szerver.
A TP-LINK-et csak ezután tudom kötni, hiszen ez a huawei eszköz hivatott modemként is működni, mert optikai kábelről jön a net, tv, telefon.
Szóval próbáltam, hogy UTP kábellel összekötöttem a Huaweit LAN portját és a TP-link WAN portját, majd beállítottam a TP-linken a PPPOE kapcsolatot, a Huawei-en pedig lekapcsoltam, de ez nem megoldást. Mit kellene még tennem, hogy működjön a dolog?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
q13579
senior tag
Sziasztok!
Milyen eszközzel tudnám kideríteni, hogy mi okozza a wi-fi hálózatom instabilitását? Sajnos továbbra is előjön az a probléma, hogy véletlenlenszerűen lelassul wi-fi-n keresztül az adatátviteli sebesség, illetve képtelen betölteni oldalakat.
Ha rákötöm kábellel a routerrel a notit, tökéletes a sebesség speedtest szerint. Csak wi-fi-n keresztül van probléma...
Elméletileg más wi-fi ezen a csatornán nincs (enyém 11-esen van a következő 7-es, a többi alatta van....). BT nincs bekapcsolva soha, illetve nem látok eszközt sem.
Van valamilyen eszköz, amivel be lehetne lőni, hogy mi zavarhat be ezen a frekvencián? Iszonyat zavaró, hogy reprodukálni sem tudom direkt a hibát, nemhogy elhárítani azt...
-
q13579
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek mi lehet az oka a következő jelenségnek?
- Adott egy modem-wi-fi router kombináció (T-home saját készüléke). Huawei HG8245
A probléma vele, hogy wi-fi hálózaton néha nem tölt be oldalakat (véletlenszerű, hogy éppen mire finnyás), illetve pl megszakad a skype, vagy spotify csatlakozás. Ma pedig már az netsebesség is a 20%-ra csökkent, speedtest.net-en mérve magas ping és nagyon alacsony sebességet tapasztaltam (nehezen töltődtek az oldalak, illetve a letöltési sebességgel is jelentős gondok voltak).
- Megoldás: A Huawei után beraktam egy TP-link WR1043-ast, amivel azonnal megszűnt a probléma, azóta betöltődnek az oldalak, illetve a sávszélesség is maxon volt (természetesen, ha a TP-link wi-fi-ére csatlakozom ). Közben visszacsatlakoztam a Huawei hálózatára, ott még mindig fennállt a probléma, tehát egyértelműen vele van a gond.
Ja és fontos információ, hogy 7-es channel fölött nincs más wi-fi hálózat, a huawei a 11-esen volt, wi-fi tester szerint nem volt átfedésben más hálózatokkal. Bluetooth nincs, más eszköz a háztartáson belül nem kavarhat be.
Tudna valaki esetleg ész-szerűnek tűnő magyarázatot adni a dologra? Vagy egyszerűen ennyire semmitérő lenne ez a Huawei optical network terminal (dobozról olvastam .
-
q13579
senior tag
Sziasztok!
A következő lenne a problémám:
WI-FI-n csatlakozok a laptoppal egy Huawei modem-router-re (t-home gyári készüléke, optikai hálózat) és teljesen random módon képtelen néha betölteni más-más oldalakat. X idő után kilép pl a skype-ból és csak csatlakozni próbál, ugyanezt csinálja pl Spotify-jal is.
Nem jöttem még rá a ciklikusságára sem. Kipróbáltam azt is, hogy az okostelefonon töltöttem be azt az oldalt, amit éppen a laptop nem tudott. Gond nélkül sikerült... Szóval olyan, mintha a laptop és a router között veszne el az összhang valahogyan.... A kapcsolat tökéletes, de nem tölt be minden oldalt. Egy újracsatlakozás oldja csak meg a problémát, de egy idő után előjön ismét.
A DNS-t már átírtam a google-ére, de ez sem segített sajnos.
Szerintetek mit próbáljak meg? Iszonyat idegesítő hiba, mert képtelen vagyok direkt reprodukálni, hogy legalább az okát megtaláljam...
-
q13579
senior tag
Ez nem tűnik rossz megoldásnak. Az a probléma, hogy a vevő-nek kicsit tűrnie kellene. Értem ezalatt, hogy részben szabadban lenne (természetesen nem teljesen és nem kitéve csapadéknak...). Így valami olyasmi kellene, amihez jár külső antenna is, mert sztem azok kicsivel strapabirobbnak tűnnek. (ha nem sry, nem volt még ilyennel tapasztalatom)
-
q13579
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy elég nagy problémám. Szomszéd vett egy laptopot és szeretné használni a netem ezen is. Egy asztalit már összeraktam neki, amiben van wlan pci-os adapter és szépen fogja is a jeleket. Két tűzfal van közöttünk és válaszfal, de még igy is 60-60 % a jelerősség és a minőség.
A notit viszont pincében használná, így még pár akadály lenne... A notiban nincs wlan kártya, ezért usb-vel kell megoldanom. Tudtok-e ajánlani valami komoly eszközt erre, főként olyat, amin van külső antenna is úgy max 9 10 ezer Ft-ig. (az adaptert ki tudom rakni a pincéből tűzfalon kívülre).
Előre is köszönöm a tanácsokat!
-
q13579
senior tag
Tudja valaki miként kell beállítani TOMATO firmware-n a remote acces-t? Egyszerüen nem tudom mit és hogyan kellene megadnom, hogy müködjön a távoli gépröl valo elérése a routernek (wrt54gl). (a legfrissebb tomato van rajta)
A segítséget előre is köszönöm! -
q13579
senior tag
Sziasztok!
Wlan router-t szeretnék venni és a tanácsotokat szeretném kérni, melyiket lenne érdemes a következők tudatában.
Itthon szeretném megosztani a netem, hogy a szomszéd kertes házában is lehessen azt fogni, ami kb a routertöl ugy 20-25 méterre lenne, egy tüzfallal(fizikai) közte. Ennek megfelelően kelle kielégítő jelerősséget biztosító kütyü, ami a 4mbites kapcsolatomat szórná.
Valamint fontos lenne, hogy lehessen valamiféle kliens, entitás alapu prioritást beállitani, ha mondjuk én szeretnék max-szal tölteni (én sima utp-vel csatlakoznék a routerre), akkor ne tudja ''elszivni'' a wlan-ra kapcsolodó kliens előlem a sávszélt.
Ez lenne a min amit elvárnék tőle, és max ugy 15 16 körül áldoznék rá.
A segítségeteket és a válaszokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Xbox Series X|S
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Autós topik
- PlayStation 5
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- MIUI / HyperOS topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- Bontatlan N-One NPad Pro Octa Core 8GB RAM 128GB ROM 4G LTE 10.4 Inch 2K Screen Tablet
- Vadonatúj Quickwheel MAX Urban elektromos roller, 500 watt, 30 km/h, 45km,15Ah akku, számla
- YI Pro 2K biztonsági kamera, új, bontatlan 2 db (egybe csomagolva)
- iScooter i10Max Elektromos Roller 750W bontatlan dobozában, számla, gari
- Új utángyártott hp töltők
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest