Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz DarthSun #50820 üzenetére

    Igen, olvastam anno a blogodban, de azt nem tudom, hogy mennyit kell reszelni ahhoz, hogy így menjen minden. Azért említettem a kollégának a korábbi platformokat, mert azok komolyabb patkolás nélkül is támogatottak hivatalosan.

    Egyébként túl gyors hardver felesleges XP alá. Egyszerűen az XP-re írt programok nem használják ki, mert csak régi utasításkészleteket, 1-2 prociszálat, 2 giga per user process memóriát, DX9c-t/OpenGL 2.1-et használnak ki maximum (gigabites net, újabb Wi-Fi/BT szabványok használata is felejtős, ahogy USB3-4, NVMe, stb. is). Igazából így egy 4 giga RAM-os C2D/C2Q/Phenom/II, valami ősrégi, 1 giga VRAM-os (de nem DDR-res, hanem GDDR-es és min. 128 bites) dedikált GPU-val, és egy régi, kisebb SATA2-SATA3 SSD-vel is elég jó alá, onnantól gyorsabb nem lesz az egész.

    Az overkill hardver maximum ilyen szintetikus rekorddöntögetésre jó, meg hogy egyes régi játékok 1000+ fps-sel fussanak, aminek megint nem sok értelme van, mert általában 30-100 fps fölött bugok jöhetnek elő. Plusz sok régi játék még a széles felbontásokat, FullHD-t se támogatja.

Új hozzászólás Aktív témák