- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
-
IT café
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Visormail
addikt
válasz
Visormail #41048 üzenetére
A telepítés felgyorsításához amikor a hiren dos-ban vagy, találsz az a: meghajtón smartdrv.exe-t és himem.sys-t ezeket is átmásolhatod a copy parancssal a fat32-es partícióra. Hogy működjön létre kell hozni a gyökérben még egy config.sys fájlt abba beleírni device=himem.sys és bootolás után a parancssorba először smartdrv és aztán a winnt az i386 mappából.
-
Visormail
addikt
válasz
Visormail #41046 üzenetére
Egy módon sikerült. Az xp lemezkezelőjével csináltam egy elsődleges ntfs partíciót és utána kihagytam egy unallocated helyet annak a partíciónak amire a telepítőlemezt másolnánk majd. Hirenről bootolva dos programs/next/dos/dos itt fdisk-el elsődleges dos partíció létrehozása (max hely és tegye aktívvá kérdésre y), újraindít, megint be a hiren dosba és format c: /S (a /Q gyorsformázás kapcsolóval nem akarta). Innentől kezdve bootol a vinyó és egy Win98 parancsort indít.
Ha az xp lemezkezelőjével csináltam meg a fat32 partíciót is akkor azt nem látta a dos, az fdisk meg fat16-ot írt ki rá. Tehát az előbbi művelet után vissza az xp-be és rámásolni a fat32 partícióra a telepítő lemezről az i386 mappát. A hirenből dos-ozások alatt csak a vendég vinyó legyen bedugva lehetőleg akkor elkerülhetőek az azonosítás bonyodalmak és biztos nem szúrjuk el a gazdagép vinyóját. -
atesss
addikt
Üdv !
BME MSDNAA-ban is elérhető számomra az XP Professional (magyar, sajnos alapból csak SP2-vel).
Régen telepítettem utoljára ezt a "verziót", ezért nem emlékszem biztosan, de úgy rémlik, hogy ezt a verziót telepítés után aktiválni kell (egy másik amit használok, az egy Campus licenszes, abban alapból úgy rémlik csak SP1 volt; ezt nem kell aktiválni).
A lényeg az, hogy az MSDNAA oldalon megadják a CD key-t is ugye.
Na most ebbe a lemezbe beleintegráltam NLite-al egy SP3-at, és hozzáadtam a CD key-t is, hogy azt már ne kelljen beírni.
Viszont telepítés közben (egy Dell Optiplex GX60-as gépre) mégis kidobta, hogy rossz CD kulcs.
Leellenőriztem ismét, és pedig a helyes van beírva, de nem fogadja el, hiába próbálok külön is az OK-ra menni.
Előfordulhat, hogy az SP3 hozzáadása ilyet okozott ? -
Visormail
addikt
válasz
szabok512 #41044 üzenetére
Virtuális gépben próbálkoztam egy kicsit a Hiren's boot cd-vel, dos programs/next/ntfs stb tools/ntfsf4dos 1.9 to read and write ntfs partitions from Dos. Kiírja hogy van egy Windows NT NTFS lemez 40GB, de nem csinálta meg se a sys parancsot (cannot obtain exclusive access to drive) se a format /S (format not supported on drive) parancsot.
-
brd
nagyúr
A programozók egyre inkább copy-paste módon programoznak (más által elkészített dolgokat tesznek a saját programjuk részévé), ennek az egyik negatív hatása, hogy egyre több RAM-ot használnak a programok. Esetleg az induló programokat, ill. szolgáltatásokat ki lehet gyomlálni, hátha ez is sokat segít (ha eddig nem csináltál ilyet, akkor biztosan). Segíthet még a töredezettségmentesítés (pagefile is, ha 10+ darabban töredezett!) is.
-
szabok512
csendes tag
válasz
Faterkam #41041 üzenetére
Köszi a linket jó leírás.
Sajna nálam ez nem járható út, ugyanis a gép régi és pendrive-ről nem bootol, ráadásul
nem is lehet állítani. Hajlékonylemez ---> utána rögtön a HDD.
nem lehet változtatni.
Meg USB-is 1.0Ha a win újrainditja a rendszert,az nem baj mert utána már megjegyzi a dolgot és a
wincsiről dolgozik.Valakinek esetleg más ötlete?
-
Huron
tag
Hali!
Van egy 1.6Ghz-es 512MB DDR ramos laptopom, ami nagyon lassú. Újratettem az xp-t, minden driverét, csak egy nod32 és egy skype fut rajta, semmi sallang, de marha lassú és nem értem miért. Nem fullHD-t akarok rajta nézni, digitalizálni multitaskban, csak netezni, de még arra is tetű lassú. Annak idején gyors volt, mi változott azóta? A böngészőt is fél perc alatt hozza be. Kiszáradtak a kondik, elfáradtak az elektronok? A proci 1.6GHz-en fut, CPU-Z-vel megnéztem. Mi lehet a baja?
-
Faterkam
addikt
válasz
szabok512 #41040 üzenetére
Én csináltam magamnak egy Xp-s pendrive-ot és arról telepítettem, nálad ez nem járható?
HDD-ről nem fog szerintem menni, mert újraindul. Erre ott lenne egy Linux Live Cd, de ez szerintem nem járható út!
-
szabok512
csendes tag
Hali!
Lenne egy Win XP-s telepítős problémám.
Egy olyan számítógépre kellene feltelepíteni, amelyiken nem lehet a CD-Rom-ot
boot-olásra bírni.A HDD-t kivettem belőle és az én számítógépemre kötöttem.
Leformáztam NTFS-fájrendszerre.Arra gondoltam, hogy átmásolom az XP-telepítő CD-t a winyóra és onnan telepítem.
Csak az a baj, hogy nem lesz rajta OP-rendszer, tehát nem tudom majd elinditani
a setap-ot.Hogy kéne ezt megoldani? (valami op-rendszert kéne a vincsire rakni, ami tudja futattni
a winXP- setupját)Chris
-
hito
nagyúr
Jajj nekem! Köszönöm, ezt TUDOM
Eddig is tudtam. Az volt a baj, hogy nem tudtam belépni és így nem is lehetett átállítani. Onnantól, hogy sikerült belépni a BIOS-ba, elméleti kérdéssé vált a dolog, miszerint: lehet-e telepíteni windows olyan eszközre, amin nem lehet belépni a BIOS-ba (mert mondjuk lockolt) és a háttértár (mondjuk SSD) alaplapra van itegrálva. Erre írta egy kollega, hogy valami DOS hackel lehetséges, na az érdekelt volna puszta kíváncsiságból.
-
hito
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #41034 üzenetére
Persze, már megvan köszönöm, ubuntu live is elindul. A DOS hack dolog érdekelne majd a jövőre nézvést ha olyan helyzetbe kerülnék mint amit az előző hsz-emben lefestettem.
-
Én azért megnézném, ha már bent vagy a BIOS-ban, hogy ott van-e olyan menü, ahol bootsorrendet lehet állítani. Ha igen, akkor dugj rá egy pendrive-ot a kütyüre és utána nézd meg a bootsorrendben, hogy kijelzi-e a pendrive meglétét. Ha ez is igen, akkor meg csak egy pendrive-os XP telepítőt kell létrehozni, ami elég egyszerű... (USB-s ODD-ról meg Vista/W7 is telepíthető lenne)
(a gép indításakor nyomkodd az F1 vagy F2 vagy ESC billentyűt, azon is szokott lenni bootmenü...)
De Te tudod...
-
hito
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #41032 üzenetére
1: postoltam pontosan fentebb: Umid M1 UMPC
Megtaláltam egyébként a BIOS-t. Valami teljesen lehetetlen billentyűkombinációval tudtam előcsalogatni. Úgy néz ki az előző tulaj flashelte a BIOS-t, mert gugli azt dobta, hogy eredetileg lockolt, ezért gondoltam hogy még ez is olyan. De hál' Istennek valaki frissítette.
Ettől függetlenül a kérdés érdekes: hogy lehetséges OS-t telepíteni egy HDD-n kívül másról boot-olni képtelen eszközre, aminek ráadásul alaplapra forrasztott a háttér tárja. Egyáltalán lehetséges? Az a DOS hack érdekelne.
-
-
brd
nagyúr
Az SSD-t ki tudod szerelni belőle? Ha igen, akkor indítsd el a telepítést az SSD-re egy másik gépben (csak az SSD legyen benne), majd az első újraindítás helyett állítsd le a gépet, és tedd vissza a kütyübe. Ha így nem megy, akkor egy DOS-t kell hekkelned az SSD-re, odamásolni a telepítőCD tartalmát, majd a DOS-t bootolva indítani a telepítést (kézzel, azaz a felmásolt telepítőből az i386 könyvtárból a winnt-t indítva).
-
-
hito
nagyúr
Sziasztok! Ti hogy telepítenétek windows xp-t egy olyan eszközre (Umid M1 UMPC) aminek nem lehet belépni a BIOS-ába, így pendrive-ról se tudok bootolni. Valószínűleg külső ODD-ről sem boot-ol, tehát rendszer alól kéne telepítenem az XP-t, ilyet viszont még nem csináltam.
-
animatrix11
őstag
köszi a választ megnézem, lehet inkább kicserélem a kártyát hátha...
-
brd
nagyúr
válasz
animatrix11 #41021 üzenetére
Ennek alapvetően 2 oka lehet:
- nyomi a hálókártyadriver (esetleg maga a kártya is, de ez jóval ritkább ilyen hibához);
- valami beépült a hálózati rétegbe, és az okozza a gondot (vírusirtó, spyware, és hasonlók).
Persze lehet probléma az Internet-szolgáltató részéről is (már a netszakadozásra értem).Az ARP cache-t pedig valószínűleg a Routing and Remote Access nevű szolgáltatás nem engedi törölni, ha nem használod, állítsd le, ha igen, akkor mire?
-
Terminator17
senior tag
válasz
animatrix11 #41021 üzenetére
ilyet nekem is csinál az asztalim néha. De az okára máig nem jöttem rá. Egy idő után megjavul ....
-
animatrix11
őstag
sziasztok
Lenne egy kis gondolom a win 2003 szerverrel (igen tudom hogy xp topic, már ott is feltettem a kérdést...)hátha valaki tud rá megoldást:
2 hálókártyás szerver egyik megy a dhcp meg a net, viszont mostanában rendszeresen elmegy a net, ha a kimenő hálókártyát letiltom majd újra engedélyezem megjavul
Mitől lehet ez vajon? És még van valami ha bármelyik hálókártyánál rányomok egy javítást azt írja ki: nem tudja végrehajtani az apr gyorsítótár kiürítése.Próbáltam ezzel is: netsh interface ip delete arpcache, illetve: arp -d * de semmi, lehet, hogy semmi köze a problémához, de akkor mitől lehet hogy folyton elmegy a net, csak a net a hálózat jó, elég régi telepítésről van szó.
-
mrcrnl
tag
Megoldást keresek a következő problémára:
Adott egy PC (gyári FujitsuSiemens). Alaplapot cseréltem benn, mert állandóan kikapcsolódott. Amilyen benn volt, olyat nem kaptam, de nagyon hasonló lett. OEM XP van feltelepítve 3 felhasználóval, melyek közül 1 jelszóval védett, 2 pedig nem. Egyik alaplapon sincs PS/2. Mikor be kellene jelentkezni, nem tudok, mert az új hardverek miatt még nem él az usb-s billentyűzet és egér. Viszont a hiányzó hardverek telepítéséhez be kell jelentkezni.
Bebootoltam egy Hiren's CD-vel, elindítottam a MiniXP-t, majd registry editor. Az előírtaknak megfelelően szerkesztettem a "DefaultUser", a "DefaultPassword", és az "AutoAdminLogon" bejegyzéseket. Újraindítom, semmi változás. Megint MiniXP, registry editor, és akkor látom, hogy amit előzőleg módosítottam, nincs meg, pedig a gép újraindítása előtt ellenőriztem, és megvolt. Az USB-k működnek, mert a BIOS-ban és MiniXP alatt minden OK. Ha csökkentett módban indítom, akkor sem tudok bejelentkezni. Ha Javító konzol módban indítom, akkor be tudok jelentkezni, de nincs grafikus felület, csak kb 30db parancs működik (pl. a "control userpasswords2" nem). Távoli asztal nincs engedélyezve, TeamViewer van telepítve, de csak alapbeállításokkal. És még azt sem tudom, hogy a háló kártya telepítve van-e.
Ha valaki tud egy tuti megoldást, elküldheti privátban is, hogy biztosan eljusson hozzám.
Köszönöm. -
ro_bert17
őstag
válasz
Martynis #41014 üzenetére
Attól függ mire szeretnéd használni, de: [link]
Így nem kell külön licensz az ixpére. Vmware-ben, virtualbox-ban, vpc2007-ben is megoldható, de ez esetekben külön licensszel kell rendelkezned az xp-re. Mellesleg ha az első linkben fel nem sorolt W7 kiadásod van, akkor ez utóbbi módszerek valamelyike jöhet számításba. -
válasz
Martynis #41014 üzenetére
Feltételezem a VmWare-t fel tudod telepíteni és egy virtuális gépet is létre tudsz hozni vele.
Ha igen, akkor az XP telepítéséhez segítség: [link]UI: Legközelebb ilyen jellegű kérdéssel ehhez a topikhoz fordulj. (Ha van kérdés, akkor válaszolnak is rá, általában hamar)
-
Martynis
tag
Hello!
Windows 7-en szeretnék XP-t futtatni úgy mint ahogy pl. Mac OS X-et lehet a VMware-rel. Valaki tudna ebben segíteni?
-
válasz
Terminator17 #41012 üzenetére
Nem, nem azt kérdezem, hanem hogy van-e olyan opció, amit IDE/AHCI/RAID (általában ez a 3 lehetőség van) lehet állítani. ha meg esetleg az adatlapodon szereplő Asrock P55 Extreme deszkáról lenne szó, na azon biztosan van ilyen beállítás, ne is egy helyen, bár ez esetben erősen megkérdőjelezhető az XP létjogosultsága.
-
Terminator17
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #41011 üzenetére
ha azt kérdezed van e sata port a lapon, igen van.
-
válasz
Terminator17 #41007 üzenetére
Azért a telepítőlemezt próbáld meg simán lemásolni HDD-re, hátha az idő vasfoga(vagy egy rossz optikai eszköz) leamortizálta. Ha ez sikerül, akkor esetleg nézd meg a BIOS-ban, hogy lehet-e SATA üzemmódot állítani (bár a leírásodból elég régi lap lehet, szóval nem biztos, hogy lesz ilyen opció) Ha van, akkor ne AHCI-n legyen, hanem IDE-n.
-
Terminator17
senior tag
üdv van egy gépem valami MSI lap intel 2.6 os proci ddr1 ram mindent kiteszteltem a lap kivételével. az van hogy raknám az xp fel de mindig egy bizonyos pontnál fogja magát a gép és leáll kb 5 percel a nyomjon meg 1 gombot a telepitéshez. Nem értem mi lehet a gond, ötlet? beolvassa a lemezt látom h töltögeti de mindig 1 pontnál leáll és folyton ott (a telepitő lemez is oké mert felraktam pár gépet vele)
-
*VARJU*
tag
Szevasztok! nekem az van hogy reggel 7-kor bekapcsoltam a gépem és elkezdet dolgozni mind az állat, a ventilátorok úgy pörőgtek hogy már attól tartottam hogy csapágyosak lesznek
percekbe tellik mire 1 oldal betölt, meg menet közben elfeketedik a képernyő
mia gány lehet ez??
-
DS39
nagyúr
válasz
rastachris #41001 üzenetére
bios-ban nézd meg a winchesterek sorrendjét, szerintem megcserélődött és a másikról akar bootolni, ezért nem indul
-
rastachris
csendes tag
Üdvözlet!
Szeretném a segítségeteket kérni. Nem akar bebootolni az xp. Olyan történt, hogy tegnap ki vettem a winchestert, egy kis idővel később visszapakoltam. A gép indítás után felismer mindent, kiírja a dvd írót, és a két winchestert is(amiből az egyik ugye mozgatva lett.) Viszont ezután bejön egy villogó kurzor a bal felső sarokban és nem akar tovább menni innen már. Fogalmam sincs mi lehet a gond, már annyi lehetőség szerint próbáltam visszakötni a vinyót, és sehogy se megy.. lehet hogy megsérült a windows?
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Programozás topic
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Diablo IV Expansion bundle! Vessels of hatred is ! Spring Sale! AKCIO!
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered, Call of Duty: Black Ops 6 - Vault és Egyéb Játékkulcsok.
- BIG BOX LOT! - Tomb Raider 2, Baldurs Gate, Abe Exoddus, X-Com, Pools of Radiance
- Destiny 2 Shadowkeep-Beyond Light-Forsaken Pack/Unknown 9 awakening/The Outer Worlds stb
- PC játékok 2500Ft/db
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 15IMH05H notebook - i5 10300H 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1660Ti W10
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 16TB 0 nap Seagate Exos X16 Enterprise HDD több db.
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest