Új hozzászólás Aktív témák

  • BenJoe80

    senior tag

    Sziasztok!

    Egy ismerősöm laptopja renitenskedik. Az operációs rendszer (Windows XP) nem indul el, helyette induláskor az alábbi módok közül választhatok:

    - Safe Mode
    - Safe Mode with Networking
    - Safe Mode with Command Prompt
    - Last Known Good Configuration
    - Start Windows Normaly

    Ha az első három mód közül választom valamelyiket, akkor elkezd valamilyen fájlokat betölteni (lásd kép2), majd egy kis idő múlva bejön a "kék képernyő" (lásd kép1).

    Ha az utolsó kettő módot választom, akkor elkezdődik a Windows betöltése, de hamarosan megjelenik a "kék képernyő" (lásd kép1).

    Tudom, hogy a Windows XP-nek hamarosan leáldozik, de szüksége lenne a laptopjára ( egy HP Pavilion DV 6500). Első körben kiszedtem a merevlemezt és letöltöttem minden fontos adatot. Ezután megpróbáltam a laptop gyári beállításait visszaállítani (elméletileg F11 indításkor) de helyette a feljebb említett módok jönnek be.

    Van-e rá mód, hogy visszaállítsam a gyári beállításokat? Ha igen, hogyan?

    Továbbá, állítólag ezen a laptopon eredetileg Windows Vista volt, de mivel akkor még a Vista új volt és sokan szidták, Windows XP-t raktak helyette.

    Valószínűleg akkor a gyári beállításokat el is felejthetem? Mik a lehetőségeim?

    A gépen szereplő matricán van egy termék kulcs Vistához. Ha esetleg letöltünk egy Windows Vistát, és megadom ezt a termék kulcsot, akkor van esély egy működő, legális OS-re?

    A segítséget előre is köszönöm!

    Megisznak egy deci pálinkát. Miért? "Olyan savam vót, meg köllet innom egy deci pálinkát, aszittem megbolondulok." Aztán megisznak négy liter bort. Miért? "Há' semmi savam nem volt má'!"

Új hozzászólás Aktív témák