-
IT café
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
brd
nagyúr
-
vzsryl
nagyúr
Nem néztem, siettem. Akkor max. újrarakom nekik a gépet, ha lesz időm. Úgyis én telepítettem nekik, ráadásul több, mint 1 éve. Ráfér az XP-re a frissülés. A cuccaikat külön partícióra másoltattam velük.
Köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
kiscsay
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy újra szeretném particionálni XP alatt a gépet (újrahúzás nélkül), de itt nem kínál fel a lemezkezelőben olyan lehetőséget(mint win7 és 8 alatt), hogy "Kötet zsugorítása". Van rá reális esély, hogy megússzam reinstall nélkül? -
h1ght3chzor
őstag
Sziasztok!
Dump file-ból hogy tudom kideríteni, hogy mi a hibája a gépnek? Van 6db.
Üdv
Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.
-
addikt
-
h1ght3chzor
őstag
válasz h1ght3chzor #46057 üzenetére
Ezek a piros dolgok:
ntoskrnl.exe
hal.dll
MpFilter.sys
win32k.sysMelyiket, és hogyan javíthatom ki?
Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.
-
brd
nagyúr
válasz h1ght3chzor #46057 üzenetére
Ami meg van jelölve, az nem hiba, csak hiba lehet; és még az sem biztos, hogy az a hiba oka, inkább csak az irányt segít megmutatni, ha tudod, hogy ott melyik file mit csinál, mivel kapcsolatos a működése. Pl. ha ott látod a tcpip.sys-t, az nem feltétlen ennek a hibája, lehet hálókártyadriver hiba is.
The only real valuable thing is intuition.
-
brd
nagyúr
válasz h1ght3chzor #46058 üzenetére
Az MpFilter.sys-en kívül a többi túl általános, mert azok ezer éve létező Windows kernel file-ok. Persze lehetnek sérültek is akár (futtatásba: sfc /scannow, és a telepített SP-nek megfelelő telepítő legyen kéznél).
-
addikt
-
addikt
-
BluEyes
őstag
Ha a Windows Update nem akar indulni:
Vezérlőpult - Automatikus frissítést tiltsd le
C:\Windows\Downloaded ProgramFiles mappa tartalmát töröld
C:\Windows\SoftwareDistribution mappa tartalmát töröldStart-Minden program-Windows update - az oldalon katt a Microsoft Update fülre, telepítsd fel a programot, majd indítsd újra a gépet
Start - Minden program - Microsoft update - kb. 10 perc után nekem megtalálta a frissítéseket. A Valódi Előny nevezetűt hagyjátok külön a végére, mert abba belehalt a gépem valamiért, ti ne járjatok így.Ha még így sem sikerülne, akkor ebben a topicban sok okosságot írnak ezzel a problémával kapcsolatban: http://www.dslreports.com/forum/r28656191-Windows-XP-Pro-SP3-fresh-install-won-t-update
Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
cirkus
aktív tag
a NETFRAMEWORK 4.0 kellene feltennem XP-re, de valami miatt nem engedi. Lehet, hogy csak 64 bites verzióra megy fel ? (nekem 32 bites van)
-
addikt
válasz cirkus #46071 üzenetére
Szerintem rosszat töltöttél le
webes telepítő
önálló telepítőÜgyfélprofil ez is elég:
webes telepítő
önálló telepítő[ Szerkesztve ]
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
Emu
őstag
Sziasztok!
Mitől lehet az, hogy Firefox böngésző alatt Youtube videókból csak 1mp-t játszik le a gép, majd kapok egy olyan üzenetet, hogy "hiba történt". Érdekes, mert ha a videónak a lejátszósávjában pörgetek, akkor kis ablakban mutatja a képet, de elindítás után 1mp-el újra kidobja az üzenetet. Én valami kiegészítő hiányára gondolok. Maga a böngésző a legfrisebb ami elérhető, a flash playert pedig frissítettem, de nem oldotta meg a problémát. Valakinek van valami ötlete?
Köszi!
-
májkiy
tag
Olyan kérdésem lenne, hogy valamilyen programmal megoldható-e, hogy windows xp-n lehessen egymáshoz képest szabályozni a programok hangerejét (mint windows 7-ben).
-
Csontikka
aktív tag
-
(Bundás)
addikt
Sziasztok!
Szinte friss XP telepítés (összes frissítés fenn, +security essentials), Canon LPB-810-es nyomtató mellett a tesztoldal, valamint bármelyik böngészőből való nyomtatás esetén a következő hibaüzenetet dobja a gép:
"A számítógép védelme érdekében a Windows bezárta ezt a programot"
"exploler.exe"A többi rész sajna nincs meg. Word 2007-ből, Foxit reader-ből való nyomtatás tökéletesen működik, felugrik a nyomtató saját programja és végzi a műveletet.
Ötlet?
Köszi
-
flash-
veterán
feltelepítettem egy gépre win xp home sp3 at de a frissitések nem nagyon jönnek gondolom pont azért mert az svchost 100% hehe szóval a win saját magát is szopatja..
van a neten pár leírás erre de nem segitett...
úgy emlékszem egyik kb frissítés is javítja ezt a problémát.
meg tudná valaki mondani hogy melyik is az? -
BluEyes
őstag
válasz flash- #46081 üzenetére
Ez van már egy ideje. IE6 egyáltalán nem frissül. Rakd fel az M$-tól az IE8-at külön, majd a win update-t állítsd át Microsoft update-ra, meg amit pár hsz-el ezelőtt írtam. Ha a MS update már elkezd keresni, csík megy akkor hagyjad magára, lehet hogy több órába is beletelik, míg elkészül, de legalább elkészül egyszer.
Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
DEV_NULL
őstag
upnp ssdp tiltásra létezik parancs? köszi! (svchost 99% cpu miatt érdekel)
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok,
Extrém kérdés/kérés, hátha
5db Toshiba 1MK-ra kellene XP-t raknunk. (Könyvelő alkalmazás csak azzal kompatibilis)
Fel is ment rá, gyakorlatilag minden működik, a hang kivételével.
Teljesen esélytelen valahogy hangot varázsolni rá?Köszi!
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
addikt
"néhány hetente előjön" ezen a héten kedden jöttek ki az új frissítések, gondolom most azokat nézte át. Szerintem a legfőbb gond az, hogy amelyik gépeken xp van még azok közül elég sok őskövület processzorral rendelkezik, ami ráadásul már új korában is alsó kategória volt (pl celeron).
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz runner 125 #46087 üzenetére
runner 125: ne a laptopszalon meg egyéb árusító helyek oldalán nézd, hanem a gyártóén Satellite C850-1MK, máris kiderült mi van benne: Realtek (ALC269Q-VB6-GR)
Realtek oldalán ALC269 The ALC269 is a High Definition Audio Codec úgyhogy a sima szokásos drivert kell tőlük letölteni [link].Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
brd
nagyúr
Akkor próbálkozz esetleg innen letölteni, ez frissebb.
Nem a fixet, ami felugrik (azok kb. 1:8 arányban segítenek amúgy is, bohóckodni jók, de sokszor sokat nem segítenek), hanem a cikkben lévő megfelelő linken lévőt.[ Szerkesztve ]
-
-
rybank
senior tag
Kíváncsi vagyok mennyire használható ma egy Windows XP. A legtöbb program még fut rajta, a Stardock programjaival gyakorlatilag aero kinézet is van rá. Egy erős Security Suite (Comodo) és valamennyire a biztonság is el van intézve.
Gyakorlatilag csak a biztonság zavarhatja, az embert ill. néhány kényelmi apróság.
-
moma
őstag
telepítettem egy xp-t (sp3), azt választottam, hogy töltse, de kérdés után installálja az automatikus frissítéseket. de nem csinál semmit. már sacc 4 órája online van a gép. normális ez?
kösziwe all deserve a bit of luck.
-
addikt
válasz runner 125 #46093 üzenetére
Benne van a readme-ben az ALC269 úgyhogy támogatja. Itt írják hogy frissítések is kellenek xp-re még a driver telepítése előtt, olvasd végig a hozzászólásokat [link]
-
quailstorm
nagyúr
Nálunk is sikerült, pár óra alatt a celeron D-n, de volt olyan is előtte hogy csonttá fagyott a rendszer.
Kinyomtam az autoupdatet és csak értesít innentől. Manuálisan már felment 3 óra alatt...Mi történik itt 3 hónapja?
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest