- Debian GNU/Linux
- Alulértékelt az NVIDIA, 2035-re elkészülhet a mesterséges szuperintelligencia
- Windows 11
- Facebook és Messenger
- OpenWRT topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Linux kezdőknek
- AliExpress tapasztalatok
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
-
IT café
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
petakpa1
őstag
válasz Visormail #47545 üzenetére
Köszi. Végül nem próbáltam ki mert egy kerülőutas megoldás segített: Átmásoltam a teljes mappát egy másik gépra, majd onnan vissza, és ezt követően jó lett
Gigabites hálókártyák és router ellenére eltartott több vagy 2 óráig, mert volt vagy 80 Gb a mappa"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))
-
petakpa1
őstag
Közben lenne egy másik kérdésem. Lehet több rendszergazdai jogosultsággal rendelkező fiókot létrehozni ugyanazon a gépen? OS továbbra is WinXP PROF SP3.
Ha igen, akkor lesz bármiféle megkülönböztetés a rendszergazdák között? Pl. akit eredetileg a telepításnél megadtam, az lesz a mester rendszergazda, a többi meg csak sima, vagy ha valaki rendszergazda akkor az ugyanolya jogosultsággal bír mint az eredeti rendszergazda? Én azt gondolnám utóbbi, de rákérdezek
Továbbá azt meg lehet csinálni, hogy egyik felhasználónak (beleértve az eredeti rendszergazdát) se legyen jelszava, de az újonnan létrehozottnak igen?
A cél az lenne, hogy létrehozzak egy jelszóval védett rendszergazdai fiókot, melynek segítségével távoli eléréssel tudnám menedzselni a gépet, de az eredeti rendszergazda, aki egyébként egyben az egyetlen felhasználó is gépen ne legyen jelszó használatára kötelezett.
"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))
-
quailstorm
nagyúr
-
addikt
válasz petakpa1 #47551 üzenetére
A varázsló fél percig tart, megérte volna először azt próbálni.
Ahogy quailstorm mondja, egyformák, lehet, lehet. (A beépített rendszergazda fiók nem egyenlő a telepítéskor létrehozott felhasználóval. Az még pluszba létezik Rendszergazda néven, kicsit még nagyobb jogokkal system nevében, xp-n nincs sok különbség.)
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
Tomi0703
addikt
Üdv urak!
Xp-re melyik böngészőt ajánljátok amelyik a legkevesebb rammal beéri? na ezt jól megasszontam.
-
Tomi0703
addikt
válasz quailstorm #47556 üzenetére
Azon meg 512 mega. Mondjuk most lesz 1 giga, de tervezem, hogy vesze kbele egy gigásat azt lesz másfél (mostani 512-es amit viszek valami nagyon ratyi, szóval az utána kikerül).
Amúgy Firefox volt fent, csak 2-3 nyitott ablakkal, háttérben semmi mással (talán még torrent) elvitt 1,3 gigát. A hddnek meg eleve döglődik benne, szóval 10-15 percig okés nagyjából a sebesség utána, utána rohadtul belassul. De ma viszek bele egy rendes winyót, szóval az meg lesz oldva, csak mondom megkérdemi melyik böngészi eszik kevesebbet.
Köszi. -
addikt
válasz Tomi0703 #47555 üzenetére
Elég sok alternatív böngésző van, amik elméletileg gyorsabb változatok Firefox Light, Comodo Dragon (chrome alapú), Comodo IceDragon (firefox alapú), Maxthon, Midori, QupZilla, 360 browser ([link]) de én egyiket se próbáltam.
Akadozó Youtube videó lejátszása lassú, régi gépen, ezt is ajánlották gyenge gépre Minitube
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
petakpa1
őstag
válasz Visormail #47554 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek.
Jelenleg az alábbi fiókok vannak a gépen:
Faterom - Rendszergazda nincs jelszó
ASP.NET Machine - Korlátozott fiók Jelszóval védett
Vendég - KikapcsolvaAzaz gyakorlatilag 1 fiók él, a telepítéskor beállított rendszergazdai. E mellé fogok akkor létrehozni egy másik rendszergazdait, amihez jelszó is lesz
"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))
-
Tomi0703
addikt
válasz quailstorm #47558 üzenetére
Prescott P4-es 2,8 ghz-es.
#47559) Visormail: Koszi, kiprobalom oket.
-
Tomi0703
addikt
válasz quailstorm #47563 üzenetére
Még anno úgy volt, hogy azt rakok. Beleolvasgattam itt a topikjába és láttam, hogy elég sok féle van. Akkor inkább hagytam, jött fel az xp. Most meg már nagyon megszokta a mama ezt (neki egy kis változás is angy lenne), valamint unokatesóm szokott még ezen a gépen játszani valami WoW szerű szarral (bocs a WoW és az afféle játék fanoktól). A videókártya meg egy Ati 9600XT.
-
duckload
aktív tag
Hello.
A tesomnak a gépére win xp sp3 at raktam fel+minden frissitést mert előző windows hibákat dobált.
Régi windows gyors volt de hibákat dobált.(gyorsan indúlt gyorsan betöltött maga a rendszer.)
De erre az új xp-re kb 3 percet kell várni amig lehet valamit csinálni üdvözlőképernyő után.(se böngészőt se semmit nem nyit meg rögtön)gép:
intel E5200@2.60ghz
2 gb ram
vga egy gagyi IZÉ S3 trio64v2 pci kártya.
250gb os vinyó pár hónapos.eddig egy 80 gb os vinyó volt és arra is felraktam az xp.t ott is lassú az indulásnál, vagyis nem lassú, olyan mintha az üdvölzlőképernyő után még 3 percig töltene valamit. Bármit nyitok meg az csak 3 perc múlva reagál.
Másik windost is kipróbáltam azzal is ez van.
És menet közben is sokszor lefagy a tálca.
Tudom hogy nem high end gép de ő csak netezésre használja.Válaszokat előre is köszi
WIN 7 dx9 vga követelményt mennyire kell komolyan venni? Ezzel a gagyi izével elmenne? (32bit)
"Gyöztél felettem, mert az végzetem, hogy harcaimban bukjam szüntelen, de új erővel felkeljek megint."
-
tapppeeer
tag
Sziasztok!
Egyszerűen nem tudom telepíteni a Windows XP-t a profilomban megadott konfigra, mert a telepítésnél mindig "kékhalálozik". Elkezdem telepíteni DVD-ről az eredeti Windows XP-t, és mikor betölt pár drivert a DVD-ről, mindig ugyanott kék halál fogad, valamiféle hibaüzenettel. Fontos, hogy csak a Toshiba vinyó van bekötve telepítéskor, teljesen új a vinyó, SSD sincs csatlakoztatva, hátha az kavarna be. Próbáltam más vinyót is, azzal is ugyanez a helyzet. Nem tudom mi lehet a gáz... esetlegaz alalplapi videókártya, bocs, pontosabban a prociban található VGA-egység, vagy a 16GB rendszermemória kavarna be?Köszi előre is a segítséget!
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
duckload
aktív tag
válasz quailstorm #47567 üzenetére
Szóval .NET 4 szükséges vagy baj hogy fennt van?
Egyenlőre másk vga-t nem tudok neki adni max pár hónap múlva.
Addig mit tehetek hogy elviselhető legyen basic internetezésre? .NET 4 törlés?"Gyöztél felettem, mert az végzetem, hogy harcaimban bukjam szüntelen, de új erővel felkeljek megint."
-
quailstorm
nagyúr
válasz duckload #47569 üzenetére
Vagy törlöd vagy kivárod, mert utána OK...
DVDvideosoft youtube fasságai
khm KMSemulátor...
Nero
Tudja még a franc mi kér .NET4-et. Pont a 4-eset. Én felrakom aztán onnantól nem érdekel.A Sony Vegas-os mov vágásnál kell a quick time+reboot-ra is unokatesómnál jöttem rá, ahol nem volt fenn.
-
duckload
aktív tag
válasz quailstorm #47570 üzenetére
Töröltem=>restart, de így is 3 perc kb a várakozás üdvözlőpépernyő után.
"Gyöztél felettem, mert az végzetem, hogy harcaimban bukjam szüntelen, de új erővel felkeljek megint."
-
Tomi0703
addikt
válasz duckload #47566 üzenetére
Van egy másik "levetett" gépem, E2200, 2 giga ram, 8600GT. Azon is 32 bit Win7 van. Szerintem jól megy vele, nincs gond bár annyira nem tudom megállapítani a sebességet mert a sajátomba van SSD abba meg ugye nincs és az után minden lassú.
(#47565) quailstorm: Jaja. Másfél lesz benne, ha haver megtalálja az övét, ha nem akkor apróról szerzek egyet. Azzal már hasítani fog. Aztán csak egy monitor kéne.
[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
válasz tapppeeer #47568 üzenetére
Az a valami hibaüzenet sokat segítene, ha konkretizálódna, de valószínűleg azzal van a baj, hogy a háttértároló-vezérlő AHCI módban van, és amikor oda ér a telepítő, akkor nem lesz hozzá drivere, így az optikai meghajtót sem látja innentől (ekkor egy 0x0000007B hibát látsz). Ha mindenképpen a fizikai gépre akarod az XP-t, akkor 2 lehetőséged van: vagy integrálsz a telepítőbe egy megfelelő drivert, vagy az AHCI-ről visszakapcsolod IDE/Compatible módba a vezérlőt (ezt nem javaslom).
(Az, hogy eredeti, vagy nem, csak a marketing szerint számít, a valóságban a normális nem eredeti általában sokkal kevésbé problémásabb...)The only real valuable thing is intuition.
-
tapppeeer
tag
válasz Doky586 #47578 üzenetére
Nyugi-nyugi... Nekem csak 1-2 régebbi játék futtatásához kell az XP, melyekkel kompatibilitási gondjaim voltak Win7-en... A lényeg, hogy fel tudtam telepíteni az XP-t, ez volt a cél. Addig, amíg azzal az 1-2 játékkal nosztalgiázom, nem fogok belehalni az IDE-nyújtotta korlátokba... remélem!
Peace![ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz BluEyes #47581 üzenetére
"Vista óta igen melegen ajánlott a SATA AHCI üzemmód, mert csak ebben az üzemmódban érhető el az NCQ, melynek köszönhető a 4KQD32 szegmensben mért magas eredmények," [link]
Szivesen le is tesztelném mert valószínű ezen értékben nagyságrendi különbség lenne CristalDiskMark-al mérve, de sajnos nem tudom hogy a win7-ben mit kell a registryben átírni AHCI --> IDE váltásnál, mert enélkül csak kékhalált kaptam bios átállítás után.. (fordított irány átváltását ismerem csak)
[ Szerkesztve ]
-
BluEyes
őstag
válasz Doky586 #47582 üzenetére
Ugye-ugye, mikor olvassuk, de nem értjük a leírtakat. Ezt az SSD-k kapcsán írta a szerző. A HDD-re vonatkozó mondat pár sorral lejjebb található:
Nem csak SSD, hanem HDD-k esetében is jótékony hatása van/lehet, mert egyes HDD-k lényegesen lassabb SEQ olvasás/írás eredményeket produkálnak SATA IDE módban.
A szerző tehát a hdd-k esetében nem állítja, hogy ez szignifikánsan igaz, hanem csak "lehet" és "egyes hdd-k"-ról beszél.
Én magam néhányszor mértem már ezt, de még nem találkoztam olyan hdd-vel, ahol a két eredmény jelentősen eltért volna, mérési hiba közeli eltérések voltak mindössze. Persze nem teszteltem végig a teljes hdd-felhozatalt, de a probléma - ha egyáltalán létezik, és nem a cikkíró mért hibás példányt például - láthatóan messze nem akkora, mint amit a hozzászólásod sugall.
Légyszíves ne riogasd a gyanútlan fórumtársakat!Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
w.miki
veterán
XPSP3-t telepítek egy régi gépre, de...
ASUS M2400N laptophoz hol találhatok drivereket?Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
Doky586
nagyúr
válasz BluEyes #47583 üzenetére
"A szerző tehát a hdd-k esetében nem állítja, hogy ez szignifikánsan igaz, hanem csak "lehet" és "egyes hdd-k"-ról beszél."
magyarázkodás, magyarázkodás, magyarázkodás...Azt meg ugye TE nem olvastad hogy a kérdező írta hogy lehúzta az SSD-t - mondom az SSD-t (amin valószínű a Win7 van amit a profiljában ír). ezért figyelmeztettem a változtatás következményeire..
-
BluEyes
őstag
válasz Doky586 #47585 üzenetére
Nézd, ha a pelenka.hu-n olvasunk ilyet, az belefér. A PH viszont szakmai portál, nem szerencsés, ha az urban legend innen indul hódító útjára.
De amúgy mindegy, xp ide-módban, w7 meg ahci-ban, úgyis át kell állítani a biosban, ha rendszert vált, tehát az általad emlegetett horror nem történik meg.tapppeeer:
XP-re utólag telepíthető az AHCI driver.Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
lolka1980
aktív tag
Sziasztok!
Volna egy p4i65g Asrock alaplapom,xp futot eddig rajta de beadta az unalmast a HDD.
Nem volt mit tenni beletettem egy másikat de már SATA porton.
Látszólag föl is megy az xp Vagyis tudok particionálni majd szépen formázza majd rámásolja a dolgokat de újraindítás után az elején egy nagy fekete képernyőn lemezolvasási hibával megáll.
Próbáltam XP- home XP-prof.Először HDD hibára gondoltam(ördög nem alszik lehet ez is rossz)
De miután meguntam bedobtam egy WIN7 lemezt na ő feltelepült szépen be is indul meg minden,vagyis a HDD jó.Tudna valaki megoldást a problémámra?
-
Doky586
nagyúr
válasz quailstorm #47591 üzenetére
Sata1 - szerintem nincs rajta AHCI csak Enhanced..
-
lolka1980
aktív tag
válasz quailstorm #47591 üzenetére
Végigtúrtam mindent a BIOSban de konkrétan ilyet AHCI nem találtam.
-
lolka1980
aktív tag
válasz quailstorm #47593 üzenetére
Nos akkor a kérdés megint adott.
Valami megoldás biztos van hisz xp-t támogat. -
lolka1980
aktív tag
válasz Doky586 #47597 üzenetére
1 igen lehúztam
2 nem kér semmi hasonlót
3 320GB
4 Hát az nem lehet hogy a win7 átállította?Vagyis passz hogyan tudom ellenőrizni illetve átállítani ha kell?
5 hát a BOOT sorrend a következő :1 dvd 2 Hdd
Na de ujraindítás után nem piszkálom és mivel nem nyomok gombot ezért ugorna 2re de ott lemezolvasási hibát ír.
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Wise (ex-TransferWise)
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- World of Tanks - MMO
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Call of Duty: Black Ops 6 – multiplayer és Zombies
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- BMW topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- NOD32 / Internet Security / ESET termékek hivatalos forgalmazója
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest