-
IT café
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz bambano #46892 üzenetére
közben én sem unatkoztam, így lehetséges megoldás:
watchdirectory megfelelő pluginokkal, csak ez pénzes
vagy a duodata-tól az automailer freeware.van még natív rsync windowsra, az jobb, mint az xcopy, mert ssh-n keresztül is tud rsync-celni, és az nekem kell, hogy a tűzfalakon keresztülvergődjön, illetve Moonman kolléga cikke szerint xp prof gyári telepítő cd-jén az iis csomagban van ftpd is.
(#46893) ceia: négy köröd van
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
AlteredBeast
csendes tag
Kedves fórumozók!
A minap a következő hibába botlottam, mialatt Windows XP-t szerettem volna telepíteni.Már nagyon sokszor raktam újra a rendszert ,de ilyen jellegű problémával még nem találkoztam!
A konfigurációm:
Alaplap-Asus A8NE-FM
Proci-AMD Sempron 64 3200+(SDA3200DIO3BW)+Cooler Master hűtés
Videokártya-ATi Radeon X550 256MB PCI-Express
Ram-1gb ddr400 ram 512+2x256 ddr400
Hdd-160gb seagate barracuda ide
Táp-Delta Electronics DPS-350AB 350 watts ATX
Dvd-Dvd RW Super Multi
A hiba jelenség:
A windows xp (sp3) beboot-ol, majd betölti a drivereket ,ahogy kell.Letöröltem az adott partíciót, majd újat hoztam létre.(NTFS, és normál ,nem gyors formázás).A telepítő el végzi ,amit kérek, majd elkezdi telepíteni a kívánt windows fájlokat.Felmásol mindent gond nélkül ,majd a számítógép szokás szerint újra indul.Újraindulás után azonban a következő üzenet fogat:
"Lemezolvasási hiba történt ,ÚjraindításTRL+ALT+DEL"
Próbáltam már másik XP telepítő lemezzel, és másik winchesterrel is.Az eredmény ugyanaz.Sajnos nem tudom mi tévő legyek ,ezért kérem a ti segítségeteket!
Angol nyelvű fórumokat olvastam a témával kapcsolatban.Az ott leírtak szerint futtattam a parancsokat :fixmbr,fixboot.A chkdsk program szerint hibátlan a merevlemez!
Köszönöm! -
válasz AlteredBeast #46907 üzenetére
a verzió, használd a teljes formázást. (elméletileg ez végigynyálazza a winyót hibás szektorok után kutakodva)
b verzió, egy livecd-ről futtass egy lemezellenörző progit pl. ubcd4win.
c verzió, hamár megvan a liveCD, egy memtest is besegíthet, esetleg vedd ki a nem egyforma modulokat.
d. verzió, a telepítő lemez/olvasó nem hibás? Próbáltál másik, pl. egy eredeti SP3 nélküli telepítőt?Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
AlteredBeast
csendes tag
Szia!Köszönöm a válaszodat.Egyre jobban erősödik bennem a gyanú ,hogy valamilyen Bios beállítás lesz a ludas!
-
w.miki
veterán
Windows Script Host
A szkriptfájl (C:\Docs\User\AppData\Adobe\Flash\SpeedCache\afile.vbs) nem található. hibaüzenettel indul mindig az XP-m.
Ezt hogy tudnám eltüntetni?Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
-
margithid
veterán
Xp alatt hol találom a feladatkezelőt?
Arra vagyok kiváncsi, mennyi ramot eszik a gépem. -
-
margithid
veterán
válasz Bjørgersson #46917 üzenetére
-
lolka1980
aktív tag
Sziasztok!
Effelől az xp támogatottság megszűnése felől érdeklődnék.
Anno megvettem magamnak a winxp-t a boltba feltelepítettem és használtam,majd valami oknál fogva megint föltelepítettem(pl vírus) és megint használtam és ez így működött eddig.
Na de nekem miután föltelepítem egy 30 napos verzió indul miszerint ennyi időm van az aktiválásra azt neten aktiváltam és kész.Kérdésem:
Ha megszűnik az támogatás akkor ezentúl aktiválni sem fogom tudni?
Vagyis 30 naponta ...................... -
-
lolka1980
aktív tag
Valóban meg fog nőni a kereslet,kínálat valamelyest szerintem is.De tuti nincs pénzük az embereknek "új"
verziókra már csak azért sem mert az újítás gyakran pc cserével is jár.Így aztán szinte lehetetlen a mai anyagi helyzetben valamerre is fejleszteni,így vagy marad a régi "veszélynek" kitett rendszer vagy alternatív megoldások valamelyike.
Én személy szerint pörgetem tovább az xp-t Nálam ez lesz a windows által hangoztatott fejlesztés.[ Szerkesztve ]
-
ph2012
senior tag
22. Kerületben lakom. Nem tudom valamiért újratelepíteni az XP-t. Valaki nem tudna segíteni? Nagyon megköszönném valamivel. Csoki, kóla, stb stb.
-
kenguru99
senior tag
Urak!
Az eddig megjelent frissítéseket a támogatás megszűnése után is le lehet tölteni?
-
-
Dilikutya
félisten
Mindjárt vége a támogatásnak. Legalábbis itt, odaát még időzónától függően 8-10 óra lehet hátra.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Bigyo13
őstag
Segítséget kérek kettő ügyben!
Az egyik, hogy XP alatt egy kép program nem fut Portable verzióban csak a vmware-Poratble kis ablak előjön jobb oldalon a sarokban és ennyi is volt...
Egy másik fajta Portable exe fut tökéletesen csak a fenti féle nem..
A másik gondom, hogy egy Setup Launcher exe nem indul pedig 1 éve még ment.. most csak jobb klikk és Futtatás mint.. külön rendszergazda joggal lehet indítani, ami azért vicces mert a felhasználófiókom is rendszergazda fiók és azonos jogokkal van..
Szóval ha úgy megyek rá akkor indul csak el, ami nem praktikus és nem értem miért van ez.. és jó lenne, ha futna a klikktől is
Egy picit látszik az asztalon lenn a tálcán az indítás pillanatában a kis launcher ikon, de el is tűnik...
Szóval rendszergazda jogok vannak alaból, de ennél az egy exe fájlnál nem fut magától végig.. felbukkan az exe ikon és eltűbik .:
(
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S3/S5
-
Bigyo13
őstag
Kiegészítésnek írom, hogy ez egy Canon eredeti telepítő nyomtató program és betettem az eredeti CD-t és az is ugyanúgy nem indul el csak picit megjelenik alul az ikon és eltűnik
De más AUTO telepítő CD nem csinálja ezt mert minden elindul csak ez a canon nem.. nem nagyon értem
Samsung Galaxy S3/S5
-
Bigyo13
őstag
ez nem fut magától :
Canon
Ez mind egy fájlban van írva.."Master Setup Launcher"
"MSetup Launcher"
"Msetup4.exe"Nem értem miért.. se CD-ről se klikkre
Samsung Galaxy S3/S5
-
-
Bigyo13
őstag
válasz Bigyo13 #46940 üzenetére
Szóval fussunk neki megint:
Rendszergazdaként vagyok bejelentkezve, mert egyforma jogaim vannak mint a Rendszergazdának.. a gépet amúgy csak én használom..
Mégsem engedi telepíteni alapból a Canon Master Setup Launceren keresztül a nyomtató programot!
Ez a hiba jön, ha telepíteni akarom jobb kilkkel Futtatás mint..... de nem megyek rá a rendszergazda telepítésre:
Minden szinten Rendszergazda jogom van mégis azt érzékeli a program setup, hogy NINCS
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S3/S5
-
-
Bigyo13
őstag
Köszi, igen úgy működne, de engem zavar, hogy mi történt és szeretném tudni a választ rá..
Ás nem a Canon program hülyült be,mert az eredeti CD-ről sem futAmúgy nehogy hozzászokjon a windows ehhez.. mert ha másik programnál is ezt foja csinálni akkor jobb, ha már tudom mit kell tenni...
És ami mégjobban zavar, hogy a telepítő eredeti CD-ről sem indul el! minden más CD indul csak ez nem..
Igazából ezért szeretném tudni, hogy mit lehet tenni![ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S3/S5
-
Bigyo13
őstag
Sajnos nem lehet, mert fél éve még indult ugyanezen a gépen a CD-ről is és a mappába másolt CD Telepítő Launcher is!
Most egyik helyról sem indul ez a különleges Canon izééé..
Egyébként ez egy olyan Launcher exe telepítő varázsló, aminek az ablaka nem mozgatható egérrel, ha amúgy megnyílik..
És ez az egyfajta ilyen telepítőm van! Érdekes lehet ebből kiindulni...
További érdekesség, hogy a telepítő mappán belül minden külön install elindul!Csak ez a varázsló izé nem akar futni..... ami amúgy ha fut külön engedéllyel akkor a LAKÓHELY kiválasztásával kezdi.. és EURÓPA van jelőlve önmagától benne az ablakban..
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S3/S5
-
chosa921
tag
Sziasztok!
A következő lenne a kérdésem: van nekem egy XP Backup fájlom, ezt a backupfájlt lehet használni win7-es rendszerbe?
Üdv.:Peti
-
ceia
őstag
válasz Bigyo13 #46947 üzenetére
Ha fent volt már ugyanezen az XP-n, akkor az lehet a baj, hogy kimentett infókat az előző telepítésről. Ebben az esetben gondosan el kell távolítani a rendszerből mindent ami rá utalhat és utána próbálkozni.
Még a CCleaner sem végez 100%-os munkát, én azután még a jv16 PowerTools ingyenes verziójával is meg szoktam nézni, és találni szokott bejegyzéseket a registryben. XP-hez kötelező, nagyon hasznos program![ Szerkesztve ]
it's more fun to compute
-
Bigyo13
őstag
Köszönöm szépen erre én is gondoltam már, de amikor alaplap csere volt akkor előtte uninstaltam a Canon programokat és aztán alaplap csere után megnyílt a canon setup varázsló...
Pedig akkor registry törléseket nem végeztem semmivel..Így emlékszem, de próbálom amit írtál , köszi
Samsung Galaxy S3/S5
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest