- Debian GNU/Linux
- Alulértékelt az NVIDIA, 2035-re elkészülhet a mesterséges szuperintelligencia
- Windows 11
- Facebook és Messenger
- OpenWRT topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Linux kezdőknek
- AliExpress tapasztalatok
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
-
IT café
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
brd
nagyúr
válasz DeathAdder #47250 üzenetére
Igen, ha meg tudod oldani, hogy onnan bootoljon a telepítő, de a telepítésnél ne a pendrive-ot tekintse elsődlegesnek (ahogyan CD-ről bootolt telepítőnél történik).
The only real valuable thing is intuition.
-
Babetta-X
senior tag
Sziasztok! Lenne egy hülye kérdésem. Adott egy acer laptop, nem mai darab, a hátulján van eredetiséget igazoló XP matrica, xp-vel együtt lett megvéve. A baj csak az, hogy az idők során a CD szebb utakra vándorolt, nem találja a tulaj sehol.
Honnan lehetne szerezni OEM XP Home-ot? Egy-két éve volt ilyen problémám, akkor egy kedves kolléga innen segített és küldött nekem egy windows oldaláról fejlesztőknek elérhető oem home változatot. Valakinek van ötlete esetleg? Válaszotokat/segítségeteket előre is nagyon köszönöm! -
válasz Babetta-X #47253 üzenetére
Telepítő médiát kérj az Acer-től. A support-nak leírod az esetet, megadod a gép szériaszámát, és ha jó fejek, küldenek egy telepítőlemezt. Rossszabb esetben valamekkora összeget felszámolnak érte. Annó pár ezres volt egy hologrammos telepítő média az MS-nél.
Valóban az is egy járható út, hogy megkérsz egy ismerőst, másolja le(töltse le) neked a telepítőt. Viszont ez már wareznek minősül. Itt a fórumon pedig tiltott.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
metaldog
aktív tag
Hali valaki meg tudná mindani biztonsági házirendbe hogy kell inf fájlt importálni?
-
Azért mert a telepítő médiát is védi a törvény betüje
35. § (1)86 Természetes személy magáncélra a műről másolatot készíthet, ha az jövedelemszerzés vagy jövedelemfokozás célját közvetve sem szolgálja. E rendelkezés nem vonatkozik az építészeti műre, a műszaki létesítményre, a szoftverre és a számítástechnikai eszközzel működtetett adatbázisra, valamint a mű nyilvános előadásának kép- vagy hanghordozóra való rögzítésére.
Jogosulatlan másolás: A szoftver licencszerződés, amennyiben eltérően nem rendelkezik, a vevőnek csak egyetlen "biztonsági" másolat készítését engedélyezi, arra az esetre, ha az eredeti szoftver lemeze meghibásodna, vagy megsemmisülne. Az eredeti szoftver bármely további másolása jogosulatlan másolásnak minősül, és megsérti a szoftvert védő és használatát szabályozó licencszerződést, valamint a szerzői jogi törvényt.
[ Szerkesztve ]
-
domesz
aktív tag
Szasztok!
Adott egy HP 6120 laptop.
Windows XP-t kellene rátelepítsek de nem hajlandó bootolni sehonnan (CD- USB CD- USB HDD)
Próbáltam már azt is hogy a HDD-re rátettem a telepítőfájlokat de akkor sem történt semmi.Valami ötlet hogy hogyan tudnám megcsinálni?
köszi
domesz felhasználónak 121 pozitív értékelése van a fórumon!
-
-
Doky586
nagyúr
Lehet hogy nem olvastad amit írt: neki 0 darab "biztonsági" másolata van a telepítőről, mivel a törvény 1-et engedélyez így 1db-ot beszerezhet / letölthet..
Sőt lehet hogy a hdd-n levő eredeti is elveszett már, így 0 darab eredeti és 0 darab "biztonsági" másolata van. Ez akár duplanullás állapot is lehet, az pedig hogy ingyen küldenek neki egy win installt igencsak valószínűtlennek hangzik..
-
válasz Doky586 #47261 üzenetére
mivel a törvény 1-et engedélyez így 1db-ot beszerezhet / letölthet..
Ez hogy jött ki neked? Az eredetirők készíthetsz magadnak 1db másolatot. Pont. Szó sem esett beszerzésről/letöltésről. Mivel a kérdést feltevő nem készített másolatot míg volt míről, mondhatni így járt.
-
válasz Doky586 #47263 üzenetére
Nem az a kérdés, hogy feltelepíttett (a matricának megfelelő) rendszer legális lesz-e, hanem magának a telepítő médiának a legalitása kérdéses.
Nem mellesleg külön kihívás a géphez adott Acer lemez "bitre pontos" másolatát előállítani.[ Szerkesztve ]
-
Troy.
addikt
Hello!
Windows 7-en megosztottam két mappát. Egyik mindenkivel megvan osztva, másik csak egy felhasználóval (plusz jelszó). A mindenkivel megosztottat látom, de ha másikhoz egyszerűen nem tudok hozzáférni.
Próbáltam úgy is hogy hálózati meghajtóként csatlakoztatom (majd ott megadok egy másik felhasználó nevet, jelszót) de úgy sem megy. Telefonról tökéletesen működik, csak XP alól nem. Ha hálózati mappából próbálom megnyitni, akkor ezt írja ki: [link]
Kíváncsi volnék mi a megoldás! (Amúgy tudja valaki, hogy megjegyzett beállítokat a mappákhoz hogy lehet törölni? Egy másik XP-n ha rákattintok a mappára, akkor feldob egy ablakot, ahova be tudom írni a felhasználónevet, jelszót.)
Köszönöm.
-
Troy.
addikt
1219. számú rendszerhiba történt.
Nem engedélyezett ugyanannak a felhasználónak egynél több felhasználónév használ
atával több kapcsolatot létesítenie egy kiszolgálóval vagy megosztott erőforráss
al. Bontson a kiszolgálóval vagy megosztott erőforrással minden korábbi kapcsola
tot, és próbálja meg újra..
-
domesz
aktív tag
Először azt írta hogy hiányzó bootmgr, tehát nem volt hajlandó máshonnan megpróbálni a bootot csak a HDD-ről.
Aztán betettem egy asztali gépbe a HDD-t és rámásoltam a win telepítő fájlokat, először NTFS-be utána exFAT-ba formáztam és azóta azt írja hogy Non-System disk or disk error, pedig a HDD jó csak most már azt sem ismeri föl.
Ha abszolút nincs formázva akkor sem. Másik HDD-m van szóval ha valahogy elindulna a telepítő hdd-ről akkor talán hajlandó lenne feltelepülni.domesz felhasználónak 121 pozitív értékelése van a fórumon!
-
válasz domesz #47268 üzenetére
Értem én hogy a merevlemezen nincs rendszer, de CD-ről vagy pendrive-ról miért nem bootol?
A kérdés továbbra is adott:
- BIOS.ban mengnézted a boot sorrendet?
- boot menüben a telepítő médiát választva mi történik?Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
domesz
aktív tag
Egy óriási hülyeség miatt nem bootolt, már települ is egyébként.
Biosban egy boot beállítás volt a gond, pontosan nem emlékszem, de amikor 0-ra tettem elszürkült a lehetőség a boot sorrend állításra és ezután azonnal bebootolt CD-ről.
domesz felhasználónak 121 pozitív értékelése van a fórumon!
-
brd
nagyúr
Már kapcsolódva van másuk userrel a géped a másik géphez. Ez egy barom szabály, nem tudom, mi az oka, mindenesetre kétféleképpen tudod megoldani: vagy mindegyik megosztáshoz ugyanazzal a userrel kapcsolódsz (parancssorból indítva, vagy eltárolod a grafikus felületen az első megosztáshoz kapcsoldóva), vagy az egyik megosztáshoz \\gépnév\megosztás, a másikhoz \\IP-cím\megosztás2 néven kapcsolódsz, így másik gépnek számolja, és nem fogod a hibaüzenetet kapni.
-
Jazz
veterán
Sziasztok!
Hibernálást időzítésre hogy lehet elérni?
Ugye a shutdown -s -t xxx (second)-al meglehet oldani a gép időzített leállítását.De ugyan ezt hibernálással hogy lehet megoldani?
Írtam egy bat file-t %windir%\system32\rundll32.exe powrprof.dll,SetSuspendState.
Önmagában működik. Azonban ha berakom az ütemezett feladatok közé, hogy futtassa le x óra múlva.... nem teszi, hibát ír ki.
Más ötlet valakinek? (külső program nélküli időzített hibernációra.)free your mind
-
-
Jazz
veterán
Mire gondolsz? Én vagyok az admin/rendszergazda. Ennél magasabb szint már csak a \System (azzal is próbáltam).
Feladatkezelőben rendszergazda a szint, akárcsak a feladatütemezés létrehozásánál. A folyamat ami ezt lehívja meg az explorer.exe. De az is Rendszergazda alatt fut.free your mind
-
w.miki
veterán
Régi gépre telepítek XP-t.
Internetezésre fogják használni (mobilnet).
Szerintetek mit érdemes állítani az XP-n a telepítés után, ami gyorsíthatja? Vagy hagyjam az alapbeállításokat?
Net keretrendszert tegyek-e fel, vagy az nagyon megfogja, úgysem fog kelleni, és Ne?Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
quailstorm
nagyúr
válasz w.miki #47279 üzenetére
NET keretrendszer elsősorban az indulást lassítja le. Meg tán a ramigényt dobja meg. Azt ti tudjátok van-e olyan app amihez kell.
Automatikusan induló folyamatokat tudod megnyirbálni. Távoli elérés tuti nem kell. Ha nincs nyomtató az se. Ha egy gép van, helyi hálózat se. -
w.miki
veterán
válasz quailstorm #47280 üzenetére
ezeket az msconfig - szolgáltatások közül szedjem ki?
virtuális memóriát tettem még fixre, 1024MB-ra, és a témákat tiltottam le
Net keretrendszert nem rakok fel, majd ha valami kéri... egyébként... van különbség, a 2,3,4 .net közt, hogy melyiket tegyem fel?[ Szerkesztve ]
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
ceia
őstag
válasz quailstorm #47282 üzenetére
Attól függ, mennyi ram van a gépben. Ha van 1GB-ja, akkor 512MB elég. Ha sok a virtuális memória, az is lassíthatja a rendszert. Nekem 2GB ram mellett nincs virtuális memória, pedig használok 512MB ramdisket is, és minden oké.
it's more fun to compute
-
brd
nagyúr
Alapesetben mindig sírni fog, ha nem a javasolt méretű legalább a pagefile. A mérete igazából akkor kap jelentőséget, ha sokáig fut újraindítás nélkül az OS. De nekem pl. 512MB sem okozott gondot fél-1 hónapos uptimemal. Pedig sokszor majdnem teljesen sikerült elfoglalni a fizikai RAM-ot, virtuális gépekkel.
-
ceia
őstag
Igaz, én pl. ahogy csak lehet kerülöm a felesleges erőforrás használatot (tsr-ek) és annak idején átszenvedtem magam a gpedit.msc és services.msc beállításokon és kilőttem mindent, ami nem szükséges.
it's more fun to compute
-
Üdv,
Comodo vírusirtó által készített feladatütemezőt akarnám módosítani XP-n, hogy csak üresjáratkor induljon el a frissítés. Engedi átírni, de a gépet újraindítva visszaáll az eredeti állapot. Valami ötlet?Árpi
-
bigbuda
aktív tag
Sziasztok, lenne egy kérdésem hozzátok.
Adott egy laptop, aminek hátulján van Vista matrica, kóddal. Na mármost tapasztalataim szerint a Vista egy sz@r, és inkább windows XP-t tennék rá. Megoldható az valahogyan, hogy a Vista kulcsok helyett kapjak XP-hez kódot? Vagy visszafele hogyan lehet megoldani?
Köszi előre is.
-
válasz bigbuda #47289 üzenetére
A Vista Business/Ultimate verziók OEM licenszkonstrukcióban vásárolt példánya ún. downgrade joggal rendelkezik, tehát Önnek a fent említett licensz birtokában joga van a Microsoft Windows XP Professional, Microsoft Windows XP Professional x64 és Microsoft Windows XP Tablet PC kiadások valamelyikére visszatérni és azt használni. A Vista és az XP nyelvének meg kell egyeznie.
Ezt a jogát úgy érvényesítheti, ha egy eredeti Windows XP telepítő CD-vel és termékkulccsal feltelepíti a szoftvert. Ez a telepítő CD és kulcs lehet FPP, OEM/Rendszerépítő vagy Mennyiségi Licenszkonstrukcióból származó is. A médiát Önnek kell biztosítania a downgrade végrehajtásához. A downgrade elvégzéséhez egy olyan telepítőkészletet használjon, ami egyszer már fel volt telepítve és beaktiválva egy másik gépen. A telepítés után a terméket telefonon kersztül aktiválhatja be az alábbi telefonszámon:
06 80 018 406
Szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy a termékaktiválás során hangsúlyozza, hogy a downgrade jog érvényesítéséről van szó.
Ahhoz, hogy a Windows XP-t jogtisztán használhassa, a Windows Vista COA matricájának fel kell ragasztva lennie a gépházra.
Később bármikor visszatérhet a Vista Business/Ultimate használatához, az eredeti OEM CD vagy a számítógép rejtett partícióján található visszaállító szoftver és a COA-n található termékkulcs segítségével.
Kérem figyeljen oda arra, hogy egyszerre csak az egyik szoftvert használhatja jogtisztán a gépen.
-
bigbuda
aktív tag
válasz quailstorm #47290 üzenetére
Akkor szerinted Vista SP2 jobb mint az XP? Gyorsabban futna a gépen? Egy ASUS X51R notiról van szó 1giga RAM-al és M 440 Celeron procival...
-
-
-
bigbuda
aktív tag
Beszéltem a Microsofttal és akkor nekem most szereznem kéne egy telepítő lemezt (XP Professional 32bit) egy termékkulccsal, és utána tudom ezt aktiválni. Valakinek esetleg nicns egy kölcsönbe? Állitolag az se baj ha már használatba van a termékkulcs...
-
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- GTA V komplett, eredeti PC verzió eladó
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest