- Debian GNU/Linux
- Alulértékelt az NVIDIA, 2035-re elkészülhet a mesterséges szuperintelligencia
- Windows 11
- Facebook és Messenger
- OpenWRT topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Linux kezdőknek
- AliExpress tapasztalatok
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
-
IT café
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
ceia
őstag
Ha jól értem, utána felment egy másik Avira verzió?? Akkor szerintem szedd le, Documents and Settings-ben és Program Filesban is nézz szét, maradt-e utánuk valami hátra. Utána CCleaner-rel registry és temp takarítás. Újraindítás, és ha akkor jó, mehet újra fel a jó verzió.
[ Szerkesztve ]
it's more fun to compute
-
petakpa1
őstag
válasz Graphics #47902 üzenetére
Szerintem azzal a géppel, ami az XP SP3 Prof-ot nem bírja el már nem érdemes ma foglalkozni, így felesleges Lite XP-t keresni. Min. 1 GHz-es proci és 1 GB memória társaságában már netezésre lehet használni a fenti verziót, de netes videók nyilván akadni fognak rajta.
Amúgy ez itt warez, és így tiltott, de nyilván akad valaki aki segít ha szépen megkéred..."... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))
-
twinx
csendes tag
Telepités után az usb-k nem látják a küslö vinyót se a pendrivet,de a wifi sticket igen.
Ötlet? -
dokee78
félisten
Valaki megnézné?
A alja az XP-re vonatkozó rész. -
tordaitibi
veterán
Szép napot mindenkinek,
segítséget ötletet kérnék.Adott egy htpc, 3 éve én tettem rá egy xp-t.
A kis gépben van egy32G ssd, a fő vinyó, és egy 320-as háttértár. Az op.r. és kellékei
az ssd-n laknak, a 4giga ramból ramdisknek 2 giga, vihargyors kis masina.
Pár napja újratettem, már gyengélkedett.
És itt akadtam el, az eddigi 30 másodperces boot majdnem 2 percig tart.
Minden ugyanaz, mint 3 évvel ezelőtt, ugyanaz az xpSP3 cd.És amikor a gép indul, eljut a boot a kék képernyőig, kiírja hogy 'várjon' és valóban várni kell több mint egy percet,
és közben semmi nem történik, a hdd led nem villog, a gép itt áll.
Majd gondol egyet, kb. 5 másodperc alatt bedobja az asztalt, mindent, és innentől kezdve villámgyorsan
működik, ahogy eddig.Mit, és miért csinálja a semmit 1 percig?
Driverek rendesen feltéve, msconfig-ba semmi szinte, az ssd lecsekkolva, még kicsit gyorsabb mint 3 éve.Ötlet?
-
Doky586
nagyúr
válasz tordaitibi #47910 üzenetére
Biztos vagy benne hogy az ssd-ről és nem a hdd-ről fut a rendszer?
(kihúztad a hdd-t telepítéskor?) -
maigret
csendes tag
Sziasztok!
Az XP telepítő CD-jén lévő "javítás" funkció törli a felhasználok könyvtáraiban mentett dokumentumokat/fájlokat?
-
Peci
csendes tag
Sziasztok!
Abban kérném a segítségetek, hogy hogyan lehet egy xp-n azt megoldalni, (és lehet-e egyáltalán) hogy kikapcsoláskor, ill. előtte futtasson le egy bat fáljt? Ez utóbbi nem ügy (copy /y) lesz, egyfajta biztonsági mentés céljából, de hálózatra. Ez sem ügy.
Viszont a saját ütemezőjében nem találtam olyat, hogy shutdown, vagy kikapcsoláskor...Köszönöm előre is ha van tippetek a kikapcsolás előtti ütemezéshez.
-
Bubunya
csendes tag
Sziasztok!
Mi a véres vatta van, hogy akármit nyitok meg (kép, fájl, mappa, stb) az vagy ötször hatszor is megnyitódik? Még csak duplán sem kell rákattintani 1 kattintástól indul a sok ablak. Újraindítás után ugyanez a helyzet. Internet kapcsolat nincs a gépen. -
ALI_G
veterán
hello,
Windows XP-t szeretnék telepíteni egy régi laptopra amiben behalt a dvd meghajtó és az elmondások alapján arról se volt leányálom a telepítés mert a sata vezérlőt integrálni kellett a telepítőbe, hogy lássa a meghajtót a telepítő.
Tudok olyan telepítőt készíteni pendriver-ra ami látni fogja a meghajtót és képes elinditani a telepítőt?
A yumi sajnos nem látja. 7 éves Fujitsu siemens laptopról van szó, de fogalmam sincs hogy milyen drivert kellene hozzá letölteni és hogyan integráljam egy pendrive-os telepítőbe. -
h1ght3chzor
őstag
Sziasztok!
Felteszem a kérdésem ide is, hátha...
Milyen videókártyát ajánlanátok, aminek a drivere telepíthető Windows 7 x64, x86 alá, de XP-s driver!?! Használt, és új is érdekelne!
ÜdvKérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.
-
addikt
válasz h1ght3chzor #47919 üzenetére
7esre miért kell hogy xp-s legyen a driver?
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
quailstorm
nagyúr
válasz h1ght3chzor #47921 üzenetére
32bites Win7 és hozzávaló Win7 driverrel nem megy? DOSos játékok egy része, pl X-wing alliance megy így is. (9800GT)
[ Szerkesztve ]
-
h1ght3chzor
őstag
válasz quailstorm #47922 üzenetére
Teljes képernyőben? Sajnos amit használok az nem megy x86-os win7 driverrel.
Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.
-
quailstorm
nagyúr
válasz h1ght3chzor #47923 üzenetére
Abban ment, LG FullHD LED TV-n
-
brd
nagyúr
válasz h1ght3chzor #47921 üzenetére
Szerintem használj inkább DOSBOX-ot! Újabb Windows alatt régi DOS-os programok futtatására lett kitalálva.
The only real valuable thing is intuition.
-
h1ght3chzor
őstag
válasz quailstorm #47924 üzenetére
Hát sajnos ez az alkalmazás nem fut le, mert vmilyen aero miatt, vagy ilyesmi amit használ letiltja.
Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.
-
brd
nagyúr
válasz h1ght3chzor #47927 üzenetére
Igen, én is így úgy tudom, de ez miért akkora probléma?
-
brd
nagyúr
válasz h1ght3chzor #47929 üzenetére
Van hozzá okosítás, bár nem az a Next-Next-Finish.
-
Tomi0703
addikt
Hali!
Xp-nel mi az alapertelmezett fajlrendszer telepitesnel? Particionalas utan lenyomtam az entert es eleg fos a bill, szoval atugrott es nem lattam min van. -
talpas
aktív tag
Mellément
[ Szerkesztve ]
"Veled, Uram, de nélküled..."
-
Paulo81
aktív tag
Sziasztok!
Miért van az, hogy xp-ben egyszerűen nem működik a rejtett wifi hálózathoz való csatlakozás?
Beírom a hálózat nevét, jelszót, elméletileg minden jó - vagy legalábbis azt hiszem - és nem csatlakozik.
Ha láthatóvá teszem a hálózatot, akkor rögtön csatlakozik...
(Windows 7/8 alatt két kattintás volt, és csatlakozott a rejtett hálózathoz)Mi lehet a probléma?
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Ha egy gépre XP-t telepítek, eléri még az április előtti utolsó frissítéseket? Vagy már az update szerverek sem mennek? Tudom, hogy balga dolog XP-t telepíteni, de tudjátok milyenek az öregek. Már attól összeomlanak, ha más lesz a háttér képük...
Skype-olni, és FB-t használni meg bőven jó lesz...
Köszi a választ! -
-
Tumak
tag
Ha az xp be integrálni kell a sata drivert! ezt olvasd el
-
petakpa1
őstag
Rufus nekem csak akkor ment, ha csak egy meghajtó van a gépben, amire telepíteni akarom az XP-t. Ha már egy ODD vagy plusz egy HDD volt a gépben, akkor bár a Rufus-sal készített XP telepítő pendrive-ról feltelepült az XP, de amikor már pendriver-ot lehúztam és HDD-ről akartam bootolni a frissen telepített XP-t akkor nem indult el.
Rufus helyett nekem sokkal jobban bejött a YUMI. Ennek az oldalnak az alján részletesen le van írva, hogyan lehet YUMI-val akár multi boot pendrive-ot is készíteni. Én csináltam vele egy olyan 8 GB-os pent, amin van XP SP2 és SP3, Win7, Northon Ghost, Macronium, különféle memtest progik, és HDD Regenerator is. Egyszerűen bedugod a multi boot pent, bootolsz róla, feljön egy egy menü, ahonnan kiválaszthatód, hogy e fentiek közül melyik rendszert akarod indítani és már indul is a Win7 vagy épp XP telepítő.
[ Szerkesztve ]
"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))
-
Doky586
nagyúr
Az ezelőtt 11éve vett PC-men még nem volt AHCI se... akkor csak IDE volt.
Mégis csak FDD-ről F6-al volt hajlandó a sata porton levő hdd-re telepíteni a rendszert, addig nem is látta, mert az XP-ben nincs benne a Promise378 drivere.. Nálatok persze másik drv kell, de a lényeg ugyanaz.Persze lehet integrálni is, de egy ilyen gépnél egyszerűbb betenni a préselt CD-t (nem CD-R, nem DVD, stb) és a gyárilag hozzá adott FDD-t...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest