- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Hiába a nagy ígéretek, sok az aggasztó kérdés az Intel jövője körül
- Vámfélelmek közepette próbálhatták ki a Nintendo-rajongók a Switch 2-t
-
IT café
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Van egy LG Smart TV-m, gond nélkül megy mobilról a kijelzőtükrözés.
Win11 pc-ről szeretném ugyan ezt. Intel integrált VGA van, aminek tudnia kell ezt, az nVidia az nem tudja.
Mikor kijelzőt akarok csatlakoztatni (Win+K) nem talál semmit. Mit lehetne tenni? Mit rontok el? -
King Unique
titán
válasz
_ ĐanieL™ #6847 üzenetére
Egy in-place upgrade-nél normál esetben eleve megmaradnak a személyes fájlok és a telepített programok, beállítások, pont az a lényege. A tapasztalatra vonatkozóan viszont már le lett írva itt korábban és nemrég szintén, hogy ki kell próbálni kinél hogyan működik a saját hw/sw környezetében és akkor kiderül, meg hogy az ismert hibák közül melyik mennyire érinti, nem feltétlen másoktól kell várni erre a választ, meg pláne ha náluk eleve eltérő a hw/sw kömyezet. Ahogyan ugyancsak nemrég az is ki lett újra tárgyalva itt újra, hogy ha egyelőre nem akar még Windows 11-re váltani a user akkor eltüntethető a Windows Update menüből az a lehetőség, ha 1x rányom a letöltés és telepítés lehetőségre akkor utána már nem csak opcionális frissítésként fogja ajánlgatni a Windows Update, stb. Felesleges újra és újra megkérdezni ugyanazokat a dolgokat...
-
_ ĐanieL™
tag
Üdvözletem!
Kinek van és milyen tapasztalata windows updaten keresztüli 11-re váltásról?
A napokban elkezdte ajánlgatni.
Érdemes? Mennyire vannak hibák?
Beállítások, telepített programok terén mi a helyzet?Köszi előre is
-
King Unique
titán
válasz
Ciccuka #6844 üzenetére
Az már egyéni probléma, ha nálam és itt másoknál gond nélkül települt és működik AHCI módban, akkor nyilván nem az a gond, hogy nem támogatja az AHCI szerinti telepítést megfelelően, ahol ugye ha a jelen esetnél egy nem támogatott, elavult hardverkonfigurációra lett felerőszakolva, akkor ott megint nincs min csodálkozni.
Meg ugye ez a hibát ír sem lett kifejtve, ahol pl. ilyen hibánál az volt a gond, hogy előtte másik Windows 8.1/10/11 rendszeren tárolóhelyként lett beállítva a célmeghajtó és nem lett eltávolítva onnan. -
Ciccuka
veterán
válasz
King Unique #6843 üzenetére
W8.1-el megy az AHCI-ben is, de W11-nél hibát ír, amikor kiválasztom a teljesen üres (partíció nélküli) SSD-t.
-
King Unique
titán
válasz
Ciccuka #6842 üzenetére
Nem világos miért kellett volna ezt külön leírni, amikor az előbb már linkelt rendszerkövetelményeknél világosan le van írva.
Internetkapcsolat és Microsoft-fiók
A Windows 11 Home kiadás használatához internetkapcsolat és Microsoft-fiók szükséges.
A Windows 11 Home S módú működéséről való átváltáshoz szintén internetkapcsolatra van szükség. Az S módról itt található további információ.
A frissítések telepítéséhez, valamint bizonyos funkciók letöltéséhez és használatához valamennyi Windows 11-verzió esetén internet-hozzáférésre van szükség. Egyes funkciókhoz Microsoft-fiókra van szükség.Ahol egyébként max. Home kiadásnál téma telepítésnél a Microsoft-fiók létrehozása és amúgy ott sem feltétlen kötelező, mármint megoldható akár helyi fiókkal is a telepítés, ami már többször el lett magyarázva itt (példa).
Normál esetben nyilván AHCI szerint kellett volna telepíteni nem pedig IDE módban, ahol az előbbit is nyilván megfelelően támogatja a Windows 11.
Igen, kissé más a felhasználó felület, pl. alapértelmezetten középen lévő Start menü és ikonok ami jobb oldalra is tehető, lekerekített elemek, itt-ott megváltozott menürendszer, stb., de attól még nyilván desktop Windows és azért olyan hatalmas nagy eltérés nyilván nincsen a korábbi verziókhoz képest a használatában. A Windows 10-hez meg egyébként pont nagyon is hasonló az említett eltéréseket GUI-n leszámítva, + ha azt nézzük, hogy ez a mostani Windows 11 lényegében egy átnevezett Windows 10X, akkor meg pláne.
-
Ciccuka
veterán
Azt nem írtátok, hogy Net kapcsolat és MS fiók regisztráció kell a telepítéshez. Anélkül nem lehet használni egyáltalán, mert nem enged továbblépni.
Valamiért Sata AHCI helyett csak Sata IDE módba lehetett telepíteni az adott gépen.
Ez nem olyan, mint a Win8.1 vagy a 10.
-
King Unique
titán
-
Estét. Nem hajlandó települni a KB5008353-as frissítés 0x800F081F hibakód miatt
-
Csorbi
addikt
-
King Unique
titán
válasz
Ciccuka #6837 üzenetére
Nem derül ki hol (forrás, link) olvastál ilyet, de olyan hír max. a korábbi tesztverzióknál volt, hogy átmenetileg enyhíthetnek a követelményeken, meg akik Insider Preview programba belépve próbáltak ki a rendszert, viszont utána arról is voltak cikkek, hogy a kiadásra szánt végleges verziónál nem fogak engedni a minimális követelményekből - amikbe a TPM 2.0 és a Secure Boot is beletartozik - és ennek is már vagy fél éve... Meg ha a telepítésnél ilyen hibaüzenetbe futottál bele, akkor megint egyértelmű, hogy nem engedtek a követelményekből.
-
Ciccuka
veterán
válasz
King Unique #6836 üzenetére
Tudom, csak olvastam 1-2 hónapja, hogy még mindig nem Fix a minimum rendszerkövetelmény. TPM2.0 nélküli gépeken is valószínűleg fog futni alapból. Tehát valószínűleg lesznek még módosítások benne.
Érdemes lenne az első hozzászólást itt némi alap információval kiegészíteni.
DX12-es vga is minimum? Vagy még DX10 vagy 11-essel jó esetleg?
-
King Unique
titán
válasz
Ciccuka #6835 üzenetére
Mivel az egy alkalmazás, amit Windows operációs rendszerre lehet telepíteni és a futtatásával elvégezni az ellenőrzést, ezért értelemszerűen nem használható OS nélkül. De ugye ez max akkor téma, ha az adott PC-n egyáltalán nincsen OS (Windows), viszont attól még a rendszerkövetelmények világosan le vannak írva a Microsoft weboldalán és meg tudja nézni a kedves user hogy megfelel-e azoknak a PC-je vagy sem, illetve az említett program általi ellenőrzés futtatása híján akkor értelemszerűen a felhasználónak kellene tudni mit (nem) támogat a saját PC-je.
Linkelve lett az előző válaszban, hogy clean install esetén mik a telepítési lehetőségek nem támogatott PC-knél, azaz vagy eszerint telepíteni, vagy pl. a Rufus-féle megoldással kiírni a letöltött Windows 11 ISO-fájlt egy pendive-ra és arról bootolva, ennyi.
-
Ciccuka
veterán
válasz
King Unique #6834 üzenetére
És ez a PC Health Check fut OS nélkül
Pyttawrx
Ezt választottam itt:
Windows 11 telepítési adathordozó létrehozása
Akkor ez lehetett a probléma? -
King Unique
titán
válasz
Ciccuka #6832 üzenetére
Mit nem írt ki? Ott van a Microsoft weboldalán a "Kompatibilitás ellenőrzése" lehetőség, ahol a PC Health Check program világosan kiírja pontról pontra, hogy megfelel-e a PC a követelményeknek vagy sem...
Az pedig szintén nem újdonság és már sokszor le lett írva itt, hogy akár nem támogatott hardverkonfigurációknál is megoldható (+ infó) a Windows 11 clean install és a Windows 10—►
Windows 11 in-place upgrade is... -
Ciccuka
veterán
Ez a gép nem kompatibilis:
AMD A4-5300
4GB DDR32 éve lehetett még kapni újan ezt a CPU-t.
Windows 11 requirements
Azt se írta ki, hogy mi hiányzott a futáshoz. -
miresz
veterán
Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni abban,hogy a Windows gyári fényképek app-jával szoktam lementeni a képeket a telefonomról( Iphone11), ami régebben tudta a képeket/videókat úgy szinkronizálni, hogy hónapokkénti mappában legyenek. Régebben tudta ezt, és azért is használtam, ezt mert az úgy baromi jó volt. De most csak beleb@ssza egy mappába az összeset és kész. Vagy én állítottam el valamit? Köszi a seítséget! (Op.rendszer természetesen Win11 pro.)
-
King Unique
titán
válasz
laca500 #6825 üzenetére
Ha a Windows 10 digitális licenccel lett aktiválva, akkor ugyanazon Home / Pro / egyéb kiadás újratelepítésénél nem kell újból megadni a termékkulcsot az aktiváláshoz, mivel a Microsoft aktiválószerverén eltárolt hardverazonosító alapján aktív internetkapcsolat mellett automatikusan aktiválódik majd a rendszer, amit a telepítő is világosan leír az aktiválásnál. Ami nyilván a Windows 11 esetében is érvényes és mivel ingyen aktiválható Windows 10 termékkulccsal és meglévő digitális licenccel is, ezért logikusan adja magát a válasz a kérdésre, vagyis hogy mehet egyből a Windows 11 clean install és nyilván nem kell a Windows 10
—►
Windows 11 in-place upgrade + utána Windows 11 clean install mókát feleslegesen, értelmetlenül - vagy upgrade, vagy clean install attól függően, hogy cél-e a jelenlegi rendszer megtartása vagy sem - eljátszani...Mivel a Windows 11 ingyen és legálisan aktiválható Windows 7, 8.x, 10 termékkulcsokkal, utóbbinál már meglévő digitális licenccel is, azért az ilyen módon megszerzett Windows 11 digitális licenc jogtisztának számít, illetve pontosabban akkor, ha a frissítési alap is jogtiszta. Vagyis ha a jelenleg használt Windows 10 licenc jogtiszta, akkor minden oké, ha nem, akkor viszont eleve nincs miről beszélni.
-
laca500
aktív tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy ha egy eredeti, regisztrált Win 10-et frissítek a Microsoft által ajánlott frissítéssel win 11-re, majd ledarálok mindent a gépről és újra felteszem tisztán egyből a win 11-et, akkor így jogtiszta lesz a win 11? -
niof
veterán
válasz
pendre54 #6813 üzenetére
Biztosat továbbra sem tud mondani szerintem senki. Az fix, hogy a.net-et a cégnél eleve bekapcsoljuk, mikor telepítünk egy gépet. Sajnos ez olyan hiba, hogy az általános javítási metódusokon kívül nem tudunk rá mit mondani, nagy részét meg magad is megtaláltad a neten.
Esetleg, ha még nem nézted, érdemes átfutni az eseménynaplókat, hátha ott keresve lesz egy-két hibakód, amiből több kiderül mint a blue screen view-ból. -
King Unique
titán
válasz
ridiculous #6818 üzenetére
Mármint remélhetőleg úgy kell ezt érteni, hogy akkor értelemszerűen a Windows 11-et UEFI szerint és bekapcsolt Secure Boot mellett tisztán telepíteni, nem a Windows 10-et újratelepíteni a 0-ról és rögvest utána azt upgrade-elni Windows 11-re, mert az utóbbinak úgy nem sok értelme lenne.
+ Előtte akár egy rendszermentést is meg lehet ejteni és akkor abból szükség esetén 1:1-ben visszaállítható a jelenlegi állapot. -
ridiculous
aktív tag
válasz
King Unique #6817 üzenetére
Mindenképp újra lenne telepítve a gép frissítés előtt azért kérdeztem.
..de tudod mit, nincs több kérdés, megoldom. -
King Unique
titán
válasz
ridiculous #6816 üzenetére
Linkelve lett az előbb hogyan lehet megnézni legacy / UEFI szerint lett-e telepíthetve jelenleg a Windows 10, szükség esetén (ha legacy) hogyan lehet újratelepítés nélkül - ha már eredetileg a Windows 11-re frissíteni (upgrade-elni) volt a kérdés és nem a Windows 11 tiszta telepítése - UEFI-sre konvertálni a meglévő Windows 10-et, stb.
"Nem vagyok ebben annyira otthon azért kérdeztem/kérdezem."
Akkor lehet nem feltétlen kellene ezt az egészet erőltetni és az említett filmezés, netezés, tanulás célra megfelelne bőven a jelenleg használt Windows 10 is, ami az általános kiadásoknál amúgy is még 2025-ig aktívan támogatott és addig nem kötelező Windows 11-re váltani?
-
ridiculous
aktív tag
válasz
King Unique #6815 üzenetére
Figyelj, megnéztem az alkalmazásban és egyedül a TPM 2.0 és a Secure Boot hiányzott ahhoz hogy megfeleljen.
Ez nekem kínai, de ahogy utánanéztem mikor telepítem a rendszert előtte BOOT menüben át kell állítanom a CSM - et UEFI - re és úgy telepíteni a Windows - t és utána az a rendszer továbbjut a BOOT menün ha bekapcsolom a Secure Boot - ot?
Nem vagyok ebben annyira otthon azért kérdeztem/kérdezem. -
King Unique
titán
válasz
ridiculous #6814 üzenetére
Ha már linkelve lett az előbb a microsoftos alkalmazás, amivel ellenőrizhető hogy megfelel-e a PC a követelményeknek vagy sem, akkor értelemszerűen arról kellett volna információ, akár screenshot.
A Secure Boot értelemszerűen UEFI szerint telepített Windowsnál használható, ellenben ha esetedben modern hardverre helytelenül legacy (CSM) mód szerint lett telepítve a modern Windows 10 rendszer és annál lett bekapcsolva a Secure Boot a CSM pedig kikapcsolva, akkor nem csoda ha utána nem bootol, mivel ahhoz előtte át kellett volna konvertálni a Windows 10-et UEFI-sre...
-
ridiculous
aktív tag
válasz
King Unique #6811 üzenetére
Konfig:
MSI B450 TOMAHAWK MAX
AMD Ryzen™ 3 3200G with Radeon™ Vega 8 Graphics
G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz
Kingston A2000 500GB M.2 2280 NVMe SSD
Seasonic Core GM 500W Gold
Elviekben megfelel a követelményeknek.
Általános használatra van használva a gép. (filmezés, netezés, tanulás)
A TPM - et sikerült bekapcsolnom BIOS - ban, viszont a Secure Boot nem akar működni.
System in setup mode! Secure boot can be enabled when system in user mode.
Repeat operation after entrolling Platform Key(PK)
Rányomtam az Entrollingra, utána sikerült bekapcsolni de utána csak a BOOT jön be folyamatosan a rendszer nem indul el.
Visszaállítottam arra amire volt így meg elindul.
Mit nem csináltam jól? -
Próbálkozok, a már leírt problémám megoldásában. [link] [link]
A megoldásokat keresve, eljutottam a NET-keretrendszerek esetleges problémájához is.
Mint említettem, a rendszerem, egy 2019-es tiszta telepítésű Win 10-es rendszer frissítése Win 11-re. Nálam most ez a NET-keretrendszeres cucc beállításai, a Vezérlőpultban, így néznek ki.
Kérdezném azoktól, akik biztosak ebben a kérdésben, hogy jó e ez a jelenlegi beállítás, amihez egyébként én nem nyúltam, vagy esetleg a piros vonallal jelölt opciók közül is érdemes bekapcsolni valamelyiket, vagy akár az összeset?
Előre is köszi a segítséget. -
King Unique
titán
válasz
Molyzsa #6809 üzenetére
• How to Cancel Windows 10 Update in Progress.
• How to Stop Windows 11 Update from Installing on your Windows 10 PCMint a linkelt leírások szemléltetik, megoldható ez, sőt akár többféleképpen is. Viszont ez már értelemszerűen a Windows 10 topik témája, szükség esetén ott kellene folytatni.
-
King Unique
titán
válasz
ridiculous #6810 üzenetére
Ki lett már tárgyalva itt többször (példa), hogy ki kell próbálni és akkor kiderül, nem feltétlen másoktól kell várni erre a választ, pláne ha náluk eleve eltérő a hw/sw környezet mint nálad. Ahol ugye esetedben az utóbbiról semmi nem derült ki a leírtakból, megfelel-e egyáltalán a követelményeknek a PC, van-e megfelelő driveres támogatás W11-hez, stb.
-
ridiculous
aktív tag
Srácok!
Megéri már Windows 11 - re frissíteni vagy sok a baj még a rendszerrel? -
Molyzsa
aktív tag
válasz
King Unique #6800 üzenetére
Nem hiszem el...
Kitöröltem a leírás szerint a SoftwareDistribution mappa tartalmát (előtte parancssorral leállítottam a két érintett szolgáltatást). Törlés után elindítottam az update szolgáltatást. A funkciófrissítés célverziójánál be van állítva a 21H2 (engedélyezve).
Rákattintottam a frissítés folytatására és megint szedi a win11-et...
Most a telepítés leállítása nélül állítom le a szolgáltatást és törlöm a mappát..... (na így meg nem engedi leállítani a Windows Update-t a net stop wuauserv paranccsal... -
Molyzsa
aktív tag
válasz
King Unique #6799 üzenetére
Jó kérdés mi történt, ugyanis upgrade után egy alkalmazás frissült automatikusan, az Armoury crate. Illetve a win11 is frissítette magát még. De a frissítések után még aznap nem volt gond, teljesen leállt a rendszer kikapcsoláskor.....
A másik gondolatodra kitérve szerintem nem optimális ha visszaállításkor megjegyzi, hogy egyszer már kértem a frissítést... erre sehol nem hívta fel a figyelmemet a microsoft...
A SoftwareDistribution mappa törlését még megnézem
-
niof
veterán
válasz
pendre54 #6805 üzenetére
The DISM command typically completes without issues, but if there are problems replacing the damaged files or you are not connected to the internet, you will need to provide another image using the Source option to complete the task. Usually, you can use an "install.wim" or "install.esd" file from another computer, bootable install media, or Windows 10 ISO file. However, you have to make sure that the files match the version, edition, and language of the version of Windows 10 you are trying to fix.
Forrás -
válasz
Silverboy #6798 üzenetére
Lefuttattam a parancsokat, egy leírás alapján még pluszba egyet, és ezeket kaptam:
A másodiknál valami olyat ír, hogy javítható, a harmadiknál meg megint dobott egy hibakódot, és hogy nem találja a forrás fájlt. Az scf/ scannow-nál meg változatlanul minden ok.
Szóval, ez alapján továbbra is kérdés, hogy miként tovább? -
Chalez
őstag
válasz
rumkola #6803 üzenetére
Rollback? Az nekem nem volt. Ellenben feltettem a 11 után a frissítéseket is amit felajánlott, és most megint nem indul a "Kezdőképernyő - alias Start Menü".
Tényleg... Rákattintok, és nem indul el. Nvidia vezérlőpult működik. Microsoft store működik.
A start menü és a mellette lévő nagyító ikonos akármi, nem működik. Erre valami tipp?
Kattintgatok mint az állat a start menü ikonjára, random 8-10 kattintásonként egyszer feljön, de nem indul el róla semmi -
Chalez
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Autós topik
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- BestBuy topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Steam topic
- Vicces képek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 3db Dell PowerEdge R730XD és 3db Netapp RS-1401 NAS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest