- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Hiába a nagy ígéretek, sok az aggasztó kérdés az Intel jövője körül
- Vámfélelmek közepette próbálhatták ki a Nintendo-rajongók a Switch 2-t
-
IT café
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
isti732712
aktív tag
válasz
King Unique #546 üzenetére
Szerintem Win10 nél ugyanúgy megmarad a 21H2 ezt kapjuk ősszel,de ez Win10-en csak egy ficsőőőr lesz
tehát alapjaiba nem fog változni a Win10 csak a Win11 frissítésekor.
Gondolom én.....
-
Silverboy
aktív tag
válasz
21H2, Sun Valley frissítése lett volna/lesz/ a Windows 10-nek. Ez a frissítés maga a Windows 11 lett végül. Valószínüleg ezért kapta.
#545 King Unique
Kivéve, ha a rendszergazda valamilyen ok fogytán nem érhető el. Például kihúzta az IP telefonját /fél éve/. Azzal a felszólalással van Teams, írjál azon (azt meg vagy nézi vagy nem, vagy a hülyeségre nem akar reagálni)
-
janaman01
addikt
válasz
Igen ez egyből feltűnt nekem is, mindenesetre érdekes..
Más...
Amit belinkeltem 2200.51 iso egyeseknél úgy települ, hogy azt irja nekik , nincs aktiválva, másoknál, mint pl nálam is, viszont úgy , hogy aktiválva van..ez vajon mitől lehet. -
Beaumont
aktív tag
válasz
Jo kerdes.
-
King Unique
titán
Eleve más a kettő, más a hogyan kell belépni az Insider Preview programba, és más a miért írja a PC-állapotellenőrzés program, hogy a szervezet kezeli a frissítéseket a PC-n szöveget. Az utóbbi oka az, hogy Education vagy Enterprise kiadás van telepítve, azoknál jelenik meg ez az üzenet, ami reális is, hiszen ezek normál esetben nem otthoni, hanem szervezeti használatra valók és probléma esetén értelemszerűen lehet fordulni a szervezet rendszergazdájához.
-
King Unique
titán
How to Change Diagnostic Data Settings in Windows 10
Lásd a linkelt útmutatót, ahol normál esetben beállítható a teljes/opcionális diagnosztikai is, ami az Insider Preview programba lépéshez kell. Persze ha pl. csoportházirend szinten le van tiltva, vagy ilyen O&O ShutUp10 és társai 3rd party programokkal megbuherálva, letiltva - amit azokban kellene kikapcsolni is - , akkor nem meglepő, ha nem működik.
-
Silverboy
aktív tag
O&O ShutUp10 (oo-software.com)
Állísd vissza, gyárira vele és működni fog -
NY_A
őstag
Sziasztok.
Szerettem volna kipróbálni a 11-et. A gép kompatibilis, a TPM-el szórakoztam kicsit mivel a Gigabyte lapomon nincs de PTT aktiválással ez is áthidalva.
Viszont ott elhasalok, hogy az Insider programba nem tudok csatlakozni mivel a diagnosztikai adatokat nem tudom Opcionálisra állítani. "a beállítások némelyikét a szervezet elrejti vagy kezeli"
Van valami ötletetek, ezt hogyan tudom aktiválni? -
-Skylake-
addikt
Koszonom szepenuup dump-al probalkoztam, de kritikan aluli szar egy megoldas, aztan vegul ameddig hulyeskedtem lerantotta updatebol most fent is van, de majd ma melo utan instant kap egy clean installt.
Közben most látom, hogy ez mindkettő uup dump
az első linket próbáltam az nekem szart se ért , 20x ellőttem de mindig hibára futott, meglátjuk a tieddel sikerül e.
-
Silverboy
aktív tag
Ne dramatizáld túl, 7700HQ-ra is pik-pak felkúszot
All in #forinfo:
Aki kalóznak áll megnézheti magát, jó pár törés ami Denuvo-t tör (vagy hardver identity kell) nem fog működni. Tegnap tesóm gépén néztem, hogy nekem pöcc-röff megy AC:Valhalla (Uplay), Neki meg nem, pedig erősebb config, ugyan úgy frissítve. (pedig az új trilógia legjbob része lett).
RIN forumon megerősítették. Denuvo törés vs Windows 11 (0-1)
(Tisztel modi: Tudom nem kalózkodunk a fórum tengerein, ez csak információ átadás volt más ne szívjon emiatt, akár napokat is)FirePro pöccröff legfrisebb. GTX 1060M / Titán is. (#forinfo)
#531 Create.
Átálítod DEV channelre -> restart -> frissítés keresése és már szedni is fogja. -
-
n42
tag
Hmm... én azt olvastam, hogy csak nyolcadik generációs intel procival lehet telepíteni, amit először nem akartam elhinni... de a gyakorlat azt mutatja igaz. bebasz, hogy egy 6700k-s proci miatt nem tudom feltelepíteni.
W11 miatt alaplap + proci + ram csere kéne, ha a nagy ló...
-
janaman01
addikt
válasz
King Unique #527 üzenetére
Na igen . Jogos a felvevetés. Megmondom őszintén , nagyon rég nem nem foglalkoztam ezzel a témával idáig legacy ba ment , a vinyó mbr be stb...most hogy jött egy új rendszer aminek mások a követelményeik, megnéztem van e hozzá uefis bios ( fentebb irtam ) valahogy csak felvarázsoltam...ugye kapott gpt particiót stb.
A lényeg: megmondom őszintén azt hittem ha úgy megy fel a rendszer hogy ki van kapcsolva a sec.boot. ( hiába kapcsolom vissza telepités után) akkor az kihatással lesz a későbbi frissitésekre mert ugye tudjuk hogy alapfeltétel a sec boot megléte.
Viszont amiket linkeltél , illetve Doky586 blogját is átnéztem és legalább tanultam belölük, amit köszönök -
Balcsix
senior tag
Sziasztok!
Valaki a dev verzióra próbált telepíteni Win 10-es drivereket? Mennyire van barátságban például az AMD Adrenalin-nal? -
janaman01
addikt
válasz
King Unique #524 üzenetére
Müködnie kellene, de nem működik. Ez egy régebbi acer gép...az utolsó hivatalos bios frissités is csak mókolással ment fel sajnos ..pedig az acer oldalán kint is van, ennek ellenére sokaknak meggyült a baja a felrakáskor...
-
King Unique
titán
válasz
janaman01 #523 üzenetére
De hisz pont az lenne a lényeg, hogy ha támogatja az UEFI firmware NTFS-ről a bootolást, akkor annak normál esetben működni kellene bekapcsolt Secure Boot mellett is, nemcsak kikapcsolt állapotban. Ha nem támogatja, akkor meg egyáltalán nem támogatja se bekapcsolt, se kikapcsolt Secure Boot mellett, max. a nemrég említett módszerrel FAT16/32 + NTFS alapon. Továbbá a Rufus UEFI-NTFS megoldása az, ami nem működik bekapcsolt Secure Boot mellett.
-
-
BiP
nagyúr
1. Nálam is van és megy.
2. Eddig nem tűnt fel. Viszont ezt sürgősen fejezzék be, hogy mindent nehezen értelmezhető/könnyen összekeverhető ikonokra cserélnek.
Telefonon is meg programfrissítéseknél is megőrülök tőle, hogy nincs felirat, én meg találjam ki, hogy melyik ikon mi akar lenni, mit haluztak be a dizájnerek.3. Ezt én is néztem. anyám. Miért nem volt az úgy jó?
Szerencsére annyira nem vészes, de nem is kényelmes. -
-
King Unique
titán
válasz
janaman01 #514 üzenetére
Ez a kétpartíciós - W10 1703 verzióra óta ugye már támogatott cserélhető lemezeken a több partíció kezelése - módszer valóban működhet, próbáltam már én is, sőt egy ismert és bevett eljárás, lásd az alábbi útmutatót.
USB install media with WIM file larger than 4GB
Viszont ezt a módszert értelemszerűen akkor érdemes használni, ha nem támogat az adott gép UEFI-je UEFI módban NTFS fájlrendszerű telepítési adathordozót és cél a bekapcsolt Secure Boot melletti telepítés, ellenkező esetben kevésbé. + Maga az
install.swm
fájlokra darabolás normál esetben nyilván úgy értendő, hogy először a helyi, NTFS fájlrendszerű lemezre kibontani az ISO-t, ott darabolni, majd utána átmásolni a fájlokat a FAT32 fájlrendszerű pendrive-ra. -
janaman01
addikt
válasz
King Unique #497 üzenetére
Kicsit elgondolkodtam azon amit mondtál. Igazad van ..igy secure boot nélkül ment fel.
Nos pendrive ot kétfelé szedtem. Egy fat32 és egy ntsf particióra. A fatosra felmásoltam mindent , a sourcest csak a boot.wim el
Az ntsf re pedig felmásoltam ugyancsak mindent
Igy nem kelkett darabolni az install.wim et mert ugye az az ntsf partición van..bebootolt a fatosrol és fel is ment szépen a winfos..de köszi a gondolatébresztést -
vlevi
nagyúr
A tegnap esti 15 perc után ma is kb ennyi időt sikerült eltöltenem W11 előtt
Szóval nagyon mélyreható élményeim vannak
Tárterületet nézegettem, és feltűnt, hogy tizenvalahány giga ideiglenes file-t mutat.
Az irtó sok.
De megvan a magyarázat, mert ide sorolja a Windows update-t, és a korábbi windows telepítést, vagyis a windows.old mappát is. Ez a nagyon sok.
És a letöltéseket is. Szerintem ez veszélyes, a userek nagyrésze beikszel mindent, aztán jön a sírás
De a UI az bejövős.
Hogy belül mi van, azt nem tudom, gondolom olyan, mint ezen a képen a frontend, backend
-
-Skylake-
addikt
Nincs valakinek linkje egy ENG verzióhoz ? DEV-chanel letöltést csak akkor csinálnám meg ha nagyon muszáj, clean installban hiszek. Láttam itt a topikban valaki már összerakott egy HUN verziót, de hát értitek. Szóval ENG iso-ja nincs valakinek 22000.51 ?
szerk: vagy ha olyat esetleg lehet, hogy dev-ről magát az iso-t húzom le az is tökéletes, insider nem probléma, csak nem frissíteni hanem clean installt szeretnék.
-
King Unique
titán
Nem, pont azt írják abban a cikkben, hogy ha a W11 dev Home kiadásnál megszünteted az internetkapcsolatot, akkor az alábbi screenshot lesz és nem enged továbblépni a telepítő, de az Alt + F4 billentyűkombinációval bezárható és utána már lehet helyi fiókot is létrehozni, legalábbis egyelőre.
-
Cs1csó
titán
válasz
King Unique #509 üzenetére
Á ez ki is ment a fejemből, hogy elméletileg már a Windows 10-hez is "kell" de a net trükközéssel megoldható ezek szerint ez a 11-nél is működik.
-
King Unique
titán
Ugye a W10 topikban korábban már el lett magyarázva ez az offline - online fiók létrehozása a telepítésnél, vagyis hogy Pro kiadástól eleve adott a telepítésnél a helyi (offline) fiók kiválasztásának lehetősége aktív internetkapcsolat mellett is, akár Home kiadásnál is megoldható, stb. + Ugyanúgy W11 esetén is lásd az alábbi videót és screenshotot, bár a Home kiadás esetén valóban problémás lehet, de akár az utóbbinál is kitrükközhető, legalábbis a dev verzióknál, + lehet utólag is oda-vissza váltani helyi fiók és Microsoft-fiók között, stb. Illetve itt gondolom pont az a lényeg, hogy Home kiadás esetén max. a telepítésnél szükséges Microsoft-fiók, nem az, hogy csak és kizárólag Microsoft-fiókkal lehet használni a W11-et, azaz csak emiatt nem létszükséglet Pro kiadásra váltani.
-
wetsom
tag
Sajnos én a magas követelmények miatt nem tudom feltenni, marad a vmw egyelőre..
Start menü gombot reflexből a bal oldalon keresem folyamatosan.
-
lipothp
tag
Sziasztok!
Nem bírtam ki, feltettem a 11-et...
3 dolog ami nekem nagyon fura1: start menü jobb klik menüjében már nincsen ott a feladatkezelő
2: bármire jobb klikk másolás, kivágás, beillesztés eltűnt...Csak kis ikonok jelzik ezt legfelül. Szokni kell
3: ha az egeret lehúztam a képernyő jobb alsó pixelébe, és kattintottam egyet bejött az asztal. Itt is megvan ez a funkció, de be kell célozni. Szóval nem elég csak jobb lentre lerántani a mutatót és katt...
4: szintén jobb lenn Win10-en be lehetett hozni egy sávot, ami mutatta az értesítéseket és csomó kapcsoló is volt ott, illetve fényerőszabályzó. Ezt hova rejtették most?
Szeretem állítgatni a fényerőt, plusz a gyorskapcsolókat is használtam rendszeresen.
Beállításokban megvannak, de ennek van gyorsabb módja? (Megtaláltam!!! akkura kell kattintani)+1 TranslucentTB appot ha leszeditek az áruházból, a tálcának az áttetszőségével lehet variálni
Összességében nagyon tetszik a rendszer, de még felfedezem!
-
BiP
nagyúr
válasz
King Unique #489 üzenetére
Wow, erről a frissített verzióról lemaradtam.
Csak az elsőt próbáltam. -
Cs1csó
titán
Az MS fiókos dolog nem tetszik, eddig nekem bőven jó volt - funkcionalitását tekintve - a HOME rendszer de a HOME-hoz való viszonyomba már beleverte az első szöget a telepítés során való trükközés, "a kihúzom a netet hogy engedje a helyi fiókot" játék.
Most meg ez, hogy kelleni fog az MS fiók, úgyhogy lehet hogy dobbantok PRO-ra valahogy, mert ez már nekem is sok. Nekem továbbra sincs igényem MS fiókra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Steam topic
- Vicces képek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- One mobilszolgáltatások
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Fűnyíró topik
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- További aktív témák...
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest