- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- OpenWRT topic
- Linux kezdőknek
- Google Chrome
- Skype topic
- Reklámblokkolók topikja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
RandomName
senior tag
válasz
ViZion #11483 üzenetére
Alapban a legtöbb dugaljra rá van írva, hogy max 16 A-ig terhelhető. Én azt vallom, hogy ezt kellene kiszolgálni, nem pedig a teljesítményt számolgatni. Vagyis 2.5 alá nem illene menni.
Ugyanis az a jó a dugaljban, hogy bármit bele lehet dugni. Pl egy 3500W-os hősugárzót. 2000W porszívót, stb... De lehet ez csak 5 év műlva következik be. Vagy holnap. Vagy soha... És erre kell tervezni. -
-
User_2
tag
nemnem nem vagyok bandi
túlképp csak az első 0,6-0,8mm -t kell fúrni, a többi nagy valószínűséggel kaparható,
lehet, jobb nagyobb kb 30mm lukat fúrni, hogy a fémfelületet könyebben meg tudd tisztítani simipapírral, mert a hősziganyag valószínúleg rá van ragadva, de nem biztosa hőszíigetelő anyag vastagsága rajta van a keresztmetszet ábrán, valahol elrhető a neten már láttam egyszer
de legalább kettő szenzor kell, mert fent valószínűleg konstans a hőfok, lent is,
csak a középső tartományban mozog egy vonalszerű hőhatár le és fel.
azaz optimális esetben nem keveredik lényegesen a meleg és a hideg víz.[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
Ja, én is ezzel szopok, be akarom tolni egy Shelly-be, de épphogy kotyog a csőben a termosztát pálcája, nagyon szorosan van
De az enyém legalább mutatós, max oda rakom, aztán a maradékot ki kell fújni, meg valahogy esztétikusra csinálni, csak az a baj, a mutatós sokkal feljebb van, mint ahova a termosztát pálcája megy, nem biztos, hogy teljesen jó lesz máshonnan mérve vezérelni, de majd kiderül. Vagy esetleg a Dallast valami szalagkábelre kötni a gyári helyett, az talán még elférhet.
[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
Itt, a mutatós helyébe (persze ha van mutatós rajta, ja, írtad, hogy nincs, ketten sem vettük észre
):
A 13-as helyébe nem, mert abban ha jól rémlik két hőfokérzékelő van, az egyik a sima termosztát, ami azt indítja, állítja, hogy hol kezdjen fűteni, a hőkioldó viszont túlmelegedésnél elvágja a delejt, hogy ne robbanjon fel az egész (ha esetleg a túlfolyó is rossz lenne benne), meg csináljon gőzt az összes benne levő vízből. Szinte tuti nem lesz annyi hely, de ha a 13-ast kihúzod, nézd meg, hogy a hüvelybe, ahova megy az érzékelője, ott van-e annyi hely, hogy elfér mellette a saját szenzorod kábele.
[ Szerkesztve ]
-
Démász kapcsán lett írva a hálózati feszültséges szívás kontra napelem tárgyában.
Pont most jött egy E.ON-os anyag a garantált szolgáltatásokról.Több érdekes dolog is van benne, de a feszültséges pont:
"Feszültség a kisfeszültségű felhasználási hely csatlakozási pontján
A felhasználási hely csatlakozási pontján az engedélyes a névleges
feszültség +/-7,5% tartományon belül szolgáltatja a villamos energiát
normál állapotú egyhetes mérése alatt a nap bármely 10 percére átlagolt
értékek 95%-ában. A legnagyobb feszültségnövekedés mértéke a
névleges feszültség 115%-át, a feszültségcsökkenés mértéke a névleges
feszültség 80%-át nem haladhatja meg 1 perces átlagban"
Kicsit iskolai szöveges matek feladat stílusra írták meg a jogászok... de a lényeg átjön. Tartósan +/- 7,5%, míg rövid időre viszont -20% és +15% lehetett a jogalkotói szándék... -
Peter668
csendes tag
Szia!
Pár javaslat észrevétel:
"kiindulás... a régi óraszekrény, miután a szakik a kismegszakítókat kiköltöztették innen. 1,5-ös kanócokkal húztak át az új helyre, mindegy, h tűzhely vagy led éjjeli lámpa. OK, csak ~4m, de nah..."
Ezt írtad, ha van elektromos tűzhely akkor annak nem lehet 1,5mm2 a betápja, akkor sem ha csak a sűtő elektromos, ezt én cserélnén/cseréltetném a teljesítményigény alapján, mert fő a biztonság!
A piros színű vezeték nem elfogadott új szerelésnél, ha felujítás van akkor is cserélni kell, mert ahogy @demars is írta valamikor földelésnek használták. (csere)
Ha egy elektromos hálózatot felujítasz akkor a mostani érvényben lévő szabvényoknak kell megfelelni, a színjelöléseket is ide értendő.Én kukáznám a csavaros sorkapcsokat, és ha van flexibilis vezeték a kötésben akkor wago 221-xxx sorozatot használnám, ha csak merev rézvezetők vannak akkor a hagyományos wago kötőelemeket.
Részemről ennyi remélem tudtam segíteni hasznos infókkal.
-
Peter668
csendes tag
Lenne pár kérdésem. Hová lett a lakás föelosztó ha kikerült az óra mögül?
Két piros színű drót van bekötve sk-ba az micsoda, telefonon nem nagyon látszik.
Mit keres piros drót egy felújítás után lakóépületben, ezt fontos lenne tisztázni.Miért van többfelé kötőelem használva (wago és sorkapocs)?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest