- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
- Milyen routert?
Új hozzászólás Aktív témák
-
dudika10
veterán
válasz
Visormail #1649 üzenetére
Igen, tudtam, hogy hiányos a tudásom.
Na akkor holnap próbálkozom ezekkel.
Én pont ugyan azzal a minőséggel tökéletesen elégedett volnék, de amit random programmal hasonló fájlmérettel sikerült készítenem, az a kanyarban sem volt sajnos.
Na holnap próbálkozom majd.
Köszönöm a segítséget még egyszer! -
Visormail
addikt
válasz
dudika10 #1647 üzenetére
Az avi nem formátum hanem konténer! Lehet tömörítetlen is szerintem te ilyenre konvertáltad azért lett 4x akkora, de lehet divx vagy xvid codec-el tömörített és még sokféle pl mpeg-4, stb. Látom a másik topikban is okosakat kérdeznek, pl viszi e a dvd-d az avit. Az előbb említett oknál fogva keresheted egy darabig az avi feliratot a lejátszón, csak olyat fogsz találni hogy xvid, divx, stb.
Azon belül is hogy mivel van tömörítve szabadon választott minőség, ami ugye a felbontáson és bitrátán múlik.
Konvertálásra az ingyenesek közül javaslom a format factory-t ami rengeteg formátumot támogat, a handbrake-et ami nagyon jól kihasználja a processzort, freemake video converter-t ami cuda/dxva gpu gyorsítást is támogat, szerintem egyikkel se nyúlhatsz nagyon mellé. -
Balinov
titán
válasz
dudika10 #1647 üzenetére
tudni kene, a dvd jatekos pontosan milyen formatumokkal birkozik meg, konvertalasra pl freemake converter
-
dudika10
veterán
válasz
Balinov #1646 üzenetére
Na akkor legközelebb ezt is kipróbálom, de azért a merevlemezen levő 30GB-t csak átkódolnám, ha arra is van valami tipped, vagy meg tudod nekem indokolni, hogy miért kell az AVI-nak a 4x akkora tárhely...
(Ha már 4x annyi helyet elfoglalok legalább meg kell nyugtatnom magam, hogy nincs más mód.)
(#1648) Balinov: az flv-n kívül eddig mindent megevett. Nekem egy sima avi tökéletes volna.
-
dudika10
veterán
-
jackbacsi87
senior tag
válasz
Chrystall #1643 üzenetére
Igen, erre rájöttem!Az egyik programban megörültem, hogy megvan ez a cucc, aztán kiderült, hogy csak simán az fps-t csökkentette.
A Nandub-ot próbáltam, de nem ismeri a fájlt. Adobe After Effects-ből az újak csak 64bit-en mennek, ami nálam nem nyert majd megnézem, hátha a 4 is tud ilyet, abból van 32bit.
Köszi a tippeket! -
Chrystall
senior tag
válasz
jackbacsi87 #1642 üzenetére
Csak vigyázz, mert sok program nem ezt csinálja, mikor a képkockaszámot módosítod, hanem belerak vagy kivesz az 1 másodpercre jutó képkockákból. Neked a fordítottja kell, mégpedig az, hogy, kacifántosan szólva "a videó másodpercét" nyújtsa. Ezt is tudják programot, csak nem tudom, hol van ez az opció bennük. Keressél utána. Adobe After Effects biztos tudja, mert láttam, hogy csináltak benne ilyet. Töltsél le egy Trial verziót. Talán an interpret video panelen van benne ez a beállítás, hogy a másodperceket nyújtsa vagy csökkentse.
-
Chrystall
senior tag
válasz
jackbacsi87 #1640 üzenetére
Persze. A Frame számokkal kell variálni, át kell állítani a frame (képkocka) /másodperc értéket úgy, hogy ne legyen kiesett frame, csak tolja el őket. Teljesen egyszerű dolog, de én még nem csináltam ilyet, valaki majd megmondja, hogy kell. Viszont nem tudom ezzel mennyire lassul le a mozgás. 3 mp 7 percnél lehet nem ideális. Lehet az már nagyon lassul, de a fene tudja. Lehet az lenne a legideálisabb, ha a videót 1.5 mp-vel nyújtanád meg, a hangot meg összenyomnád 1.5-tel. És akkor lenne egy kompromisszum. De nem tudom fixre, az is lehet elég ha a videót nyújtod, és nem veszik majd azt se észre.
-
jackbacsi87
senior tag
válasz
Chrystall #1636 üzenetére
Nem a szinkronnal van baj. Az egyiknél kiderült, hogy szar a számláló, de még így se stimmel a dolog.
Most úgy néz ki a dolog, hogy van egy videokamerával, meg egy fényképezőgéppel készült videóm egy koncertről. Van egy mikrofonnal készült hangom.
Bármelyik videó alá vágom be a hangot, kb 3mp-el kilóg.
Gyakorlatilag a videókon gyorsabban játszottuk a darabot.
Lehetséges valahogy a 7p30mp videót megnyújtani 7p33mp-é? -
xrvman
őstag
Sziasztok!
Melyik programmal tudnák egyszerűen 180 fokkal megfordítani egy filmet mindenféle átalakítás nélkül? Feje tetején áll most. A fájl kiterjesztése .mp4
-
zoltanz
nagyúr
Szoktam a XMedia Recode-el transzkódolni mov, mkv kiterjesztésű videókat (h.264), azért mert az mp4 jobban támogatott (telók, tablet-ek által).
Azért szépen megesz egy C2D E6850 -et(úgy, hogy mind a 2 magot használja), 1,5 órás 720p-s anyagnál ugyanennyi idő alatt készűl el kb 1. -
Visormail
addikt
Sziasztok blu-ray rippelő programok közül melyikek a legprofibbak? Átnéztem egy rakatot amit kiadott a google (Imtoo, xilisoft, odin, winx, aiseesoft, besthd, dvdfab, 4media, leawo, itoolsoft, holeesoft, handbrake, mkvmerge, freemake).
Olyan kellene amiben van rá lehetőség, hogy 3 közül csak a kiválasztott dts hangsávot hagyja meg, azt viszont ne kódolja újra, és támogassa az amd app gpu gyorsítást, kimenet mkv. Na úgy látom már a hangsáv érintetlenül hagyás is elég nagy gondot okoz a legtöbb fizetősnek is (érdekes hogy pl az ingyenes handbrake meg tudja), pedig ebbe aztán nem tudom mi a bonyolult.
Eddig egyet sikerült találnom ami tudja ezt a pár feltételt ami a Pavtube ByteCopy. Esetleg ti tudtok még ajánlani valamit? -
Chrystall
senior tag
válasz
jackbacsi87 #1634 üzenetére
Konvertálásnál előfordul, hogy a hang elveszti a szinkront. egyszerűen Goldwave-ben nyisd meg a videót, mentsd ki a hangot wav-ba, majd TMPGEnc-el a file menüben a Simple Multiplexet választva olvasz össze a videót és az eredeti file-ból a hangot. Ha nem jó, akkor a videóban van valami gikszer. Olyan is lehet például, hogy hibás a videó, van benne valahol egy ugrás, és ott esik szét a szinkorn. Ezt tesztelni kell.
Egyébként ovelay-el is ráadhatod az eredeti hangot. Letöltöd a Microsoft Expression Encorder programot, megnyitod az mpeg-et, a Goldwave-vel mentett audio-filet is beolvastatod az overlay opcióval, ami a jobb oldalon lesz egy fülön kiválasztható. Ott lehet beállítani, hogy az mpeg hangereje legyen nulla, a beolvasott hangfájlé meg annyira hangos, amennyire akarod.
De először ezt kéne megsasolni, hogy az eredeti és a konvertált videó ideje egyáltalán megegyezik-e. Ha nem, akkor a Goldwave-ben annyit vágj le a hangból, amennyivel a videó rövidebb lett. Macerás, de megoldható. Vagy ki kell deríteni, mit rontott el a konverter.
Egyébként ha lassú a géped, a file-ban lehet nem csúszik a hang, mindössze a gép miatt a lejátszó nem játssza le rendesen. Ezt HDTV-n le tudod tesztelni, azon nem kéne emiatt csúszás legyen.
-
Balinov
titán
válasz
jackbacsi87 #1634 üzenetére
25fps mindnel?
akkor sajnos passz
-
Balinov
titán
válasz
jackbacsi87 #1632 üzenetére
kulonbozo fps?
-
jackbacsi87
senior tag
válasz
jackbacsi87 #1631 üzenetére
Na, valaki okos ember!!!!(Kezdek megőrülni
)
Van 3 felvétel, ugyan arról a koncertről!
Az időpontok az első hangtól az utolsóig értendők!
1. csak hang, jó minőség, mikrofonnal 7perc:30mp
2. fényképezőgép 7perc:33mp
3. videokamera 7perc:02mpEz hogy a túróba lehet???????
-
jackbacsi87
senior tag
Sziasztok!
Egy koncertet vett fel ismerősöm fényképezőgéppel mov-ba. Próbálta lejátszani különböző lejátszókkal, nem sikerült, kép szaggatott, hang recsegett, ezért átrakta mpeg2-be, ahol tökéletesen ment.
Ezután megkaptam mind a 2 fájl, mer a hangsávból van egy mikrofonos felvétel, "kicsit" jobb minőség, azt kell alápakolnom.(wav-ban)
Én linuxal dolgozom, szóval nekiugrottam első körben az eredeti mov-nak, de nálam is recsegett-ropogott, ezért maradt az mpeg2.
Szépen beszerkesztettem a hangot Cinelerra-val, mentettem....és lejátszásnál ért a meglepi....A kép és a hang az elején tökéletes szinkronban van, aztán folyamatosan elkezd csúszni, a végére 4mp-el van lemaradva a hang....Van valami ötletetek?A mov-mpeg kódolásnál csúszhatott szét a dolog?
-
Murphistic
aktív tag
válasz
DjSteve85 #1626 üzenetére
Többször is ajánlottam az ffmpeg programot. Szerintem a te problémádra is megfelelő lenne. Filterekkel le tudod vágni a képről a fekete csíkot és át is tudod méretezni a videót. A hangot pedig egyszerűen átmásolja, tehát békén hagyja (-acodec copy opcióval).
Igazából nem tudom mit értesz "minden" alatt az MPEG2 videóban, mert ha valami metaadatokat is tartalmaz, akkor nem vagyok biztos, hogy azok is megmaradnak. Viszont több hangsáv ( és más formátumoknál több videósáv) sem gond.
A program parancssoros, ezért macerás használni. Ha érdekel, esetleg összeszedhetek pár mintascriptet.
Murphistic
-
Orionk
senior tag
Sziasztok !
Egy kis segítséget kérnék:
Van egy dvd-m, amin van AUDIO_TS és VIDEO_TS mappa. A VIDEO_TS ben vannak a videók, tehát ez egy DVD film.
Ezt hogyan tudnám átkonvertálni, hogy a DVD tartalma 1 darab AVI-ban legyen meg?, vagy MPG ben ?
Azért lenne rá szükség, mert ebből a DVD filmből szeretnék a Pinnacle Studio val összevágni jeleneteket, viszont a Pinnacle Studio nem ismeri fel a DVD film jeleneteit.
Ezért először átkonvertálnám valahogy.
köszi szépen.
-
DjSteve85
csendes tag
Egy olyan konvertáló progit keresnék, ami mindent békén hagy az mpg2 videón, "csak" a felbontást változtatja, és azt is nyújtva, nem pedig fekete résszel kiegészítve. (Ez megoldaná a problémát)
Létezik ilyen? -
DjSteve85
csendes tag
válasz
pibácsi #1623 üzenetére
Mindent beletettem egy ZIP-be, így van a kamerán
Írtam mellé egy txt-t is, aminek egy részét itt is leírom, hátha tud más is hozzászólni, véleményezni:
"Az 1-es fájl 16:9-es kamerabeállítással lett felvéve, a 2-es 4:3.
Még amit megfigyeltem, ha kamera lcd-jén nézem vissza, és léptetem egymás közt a két fájlt, mintha késve ugrana, mármint létezhet az, hogy mindent 704*576-ba rögzít és "ő maga" realtime-ba nyújtja 16:9re, de a felbontást nem bántja (nem Keep Aspect Ratio-ba játszik le), mert ugye az realtime konvertálást jelentene és utána vissza konvertálást."Köszönöm a segítséget!
Üdv: Steve -
DjSteve85
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Panasonic SDR-H80 as kamerám.
Felvételi opcióknál van 16:9 és 4:3 méretarány opció.
VISZONT: A fájlok felbontása mindkét esetben 704*576, ami ugyebár 4:3-as arányt jelent.
PC-n lejátszva VLC és KM is 4:3ba játsza le (torzítva), MediaPlayer meg érzékeli és le viszi is rendesen.
Ez eddig még jó is lenne, de ha youtubra akarom menteni, vagy renderelni akarom már tönkremegy az anyagom.
A fájlok amibe a kamera ment: alap: *.MOD (mpg2) - kieg.fájlok: MOI és PGI
Olvastam olyat, hogy ezek mentik külön az attribútumokat és a VideoCamSuite már jól menti le Mpg-be, de nekem ez se lett igaz, ugyan úgy 704*576 (torz) lett. Lehet csak dvd-re írásnál (ezt nem próbáltam).
Most már találtam egy megoldást, csak 2x kell kódolnom. 1: szinte minden beállítást hagytam eredetibe, csak a felbontást 720*576ra nyomtam (TMPGEnc 4.0 XPress)
2: Sony Vegas 11-el pedig megvágóm és tömörítem Xvidbe vagy hagyom így.Aki tudna egyszerűbb és gyorsabb megoldást a felbontási problémámra, annak örömmel fogadom a hozzászólását!
Üdv: Steve -
pibácsi
senior tag
válasz
Chrystall #1620 üzenetére
Szia Chrystall!
Ilyennel még nem találkoztam, de ez nem hagyományos külső kamera-remegés, kézremegés, amire Deshake filtert lehet használni. Remegésmentesítést szoktam néha én is használni, különösen ha fényképezőgépes videót szerkesztek, mivel ott gyakrabban jelentkezik a kézremegésből adódóan. Ez a hullámzás ez más. Sajnos nem tudom, hogy lehetne megszüntetni. Annál is érdekesebb, mivel zoom-oláskor erősebben jelentkezik.
Azt az apró rángásokat kiszedte ugyan, de a hullámzást azt nem.
Sajna, nemigen tudok ebben segíteni.Ü. Pibácsi
-
Chrystall
senior tag
Pibácsi!
Te foglalkoztál már ilyen videóremegés-mentesítőkkel?
Ezt küldtem be most videohelp-en:
http://forum.videohelp.com/attachments/12457-1337168344/2.MP4
Ezt csinálták belőle:
http://forum.videohelp.com/attachments/12463-1337182740/deshake.mp4
Belezoomolva elég hullámzós a kép, de kisebb zoomnál elég jó lett. VirtualDub-bal csinálták meg, a Deshake filterrel. Te értessz ahhoz?
-
pibácsi
senior tag
Szia hemo!
Az mkv fájlt a FormatFactory 2.30 (vagy nagyobb) ingyenes konvertálóval át tudod konvertálni Xvid, Divx vagy más fájlokba. Minimális vágásokat is lehet eszközölni konvertálás előtt. Itt a haladó részben találsz egy média információ fület, azt lenyitva megtudod nézni a videófájl tulajdonságait.
Ü. Pibácsi -
pibácsi
senior tag
válasz
stefi68 #1616 üzenetére
Szia!
Konvertáláskor frame alapú konvertálást válassz. Se deinterlaced, se interlaced, mivel ez mind a kettő alapban váltottsoros videót takar. Viszont a géped kép alapú (Jpeg,progresszív) videót készít és nem váltottsorosat. A hagyományos tv-k váltottsoros megjelenítők, a plazma és az LCD tv-k viszont progresszív megjelenítők, ahol a váltottsorosan bevitt videót először egy deinterlace filteren küldik keresztül. A te felvételed progresszív videó, így ott símán megjelenik. A hagyományoson alapból. A méretarányt és a 30frps-t meg kell tartani konvertáláskor, úgy biztos jó lesz.
Sztem a videó méretet állítsd át 640x480-ra a későbbiekben. Jobban lehet vele boldogúlni.
Küldhetnél egy egy perces eredeti fájlt, becsomagolt mintát valamelyik netes feltöltőn.Ü. Pibácsi
-
stefi68
addikt
válasz
pibácsi #1615 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ.
A felbontásom: 848x480, 30 fps, jpeg kódolású mov formátumú (legalábbis a KmPlayer szerint).
Még egy kérdés: konvertáláskor deinterlaced vagy interlaced módot válasszak.
Ha jól tudom az újabb megjelenítők (lcd, plazma) az előbbit, míg a hagyományos tv-k az utóbbit tolerálják. Vagy ez nem így van? -
pibácsi
senior tag
válasz
stefi68 #1614 üzenetére
Szia stefi68!
Valószínű, hogy 640x480-as a mov fájl mérete és 30frps a frame rate, porogressive. (be lehet állítni 848 x 480 (WVGA), 640 x 480 (VGA) és 320 x 240 (QVGA). bármely felbontásban 30 kocka/mp.) Ebből csak 30-ra szabad konvertálni, mivel, ha 25 frps-re alakítjuk át, akkor a felesleges képeket eldobálja, tehát ugrik a kép. Az eredeti méretet (Xvid 640x480), ill az ezzel arányban megegyező méretet kell választani (aut), vagy az NTSC 720x480-as DVD méretet. Lehet konvertálni más alakzatba is, ill más rátával, de ahhoz „interpolálni” kell és ez – mint a korábbi Crystall-al való bőséges levelezésből kitűnik – nem is olyan egyszerű.
Marad az alap: Xvid-be, Divx-be 640x480p 30 frps konvertálás, majd ezt CD vagy DVD-ROM-ba rögzíteni, amit a mai DVD lejátszók már lejátszák.
Hagyományos DVD lejátszóhoz viszont fel kell dolgozni normál DVD-nek NTSC 720x480-ba, 30 frps-be.
Pár konvertáló lehetőség, de ezen kivűl sok más is van.
Format Factory 2.30, ingyenes, Avidemux 2.xx-ek, ingyenes, Format Factory 2.30, ingyenes, WinAvi , DVD-t is készít, tryal, Convert X to DVD tryal, kpl. menü-fejezetes DVD szerkeszthető. Divx to DVD konvertáló (és néhány más ki/bemeneti formátumhoz). Ingyenes. Ez automatikusan készíti el a DVD-t. Nem sokat lehet állítani rajta. Menü-fejezet lehetőség nincs. Stb.
Üdv. Pibácsi -
stefi68
addikt
válasz
Balinov #1612 üzenetére
Hát én is kb. azóta nem konvertáltam...
A CCE = Cinema Craft Encoder ? Az sem mai darab már nem?Amúgy próbáltam újabb csodákat is ám... Power Director, meg Ulead féle Video Studio, de a minőség terén még mindig a Tmpg győzött még ha nem is mai darab. Nem beszélve arról, hogy a dvd szerkesztő része a legprofibb amit eddig láttam. Személyre szabható, tetszőleges track menü, stb. készíthető, stb. stb.
Amúgy nekem is még a régi Dimarson házimozim van amit annak idején sosem felejtem el, úgy vettem, hogy egy táska lemezzel megjelentem a boltban és mondtam, hogy azt viszem el ami mindent lejátszik. Akkor ez nyert!
-
hemo
tag
Lehet, hogy már kérdezték én mkv-ből csinálnék avit vagy mpeg-et.. Egy másik szerkesztővel irnám ki.. kb 1 giga és ha jó a free az is jóó
Próbáltam párat marhára csúszik a hang..
Virtuál dubnak nem tudom, hogy kell megadni a matriuska kodeket.. úgy hogy nem is látja.. -
Balinov
titán
válasz
stefi68 #1611 üzenetére
semmi gond
TMPEG-ekkel vagy 4-5 eve mokoltam utoljara, meg 1 magos S754 A64-el, de a sebesseg,minoseg miatt hamar attertem CCE-re. FPS konverziot keruld elso korben, hagyd same as input-on (vagy az ennek megfelelon). 800x**** NTSC-bol lehet a keparany miatt nem lesz jo 720*576, 720*480 inkabb. Probaljd meg ntsc dvd-be atkodolni.
Nem lenne rossz megtudakolni azt sem,hogy akinek ajandekba lesz ,annak milyen tipusu a dvd jatekosa. Ezer eves Dimarson szettem anno boldogult mind a pal, mind az ntsc lemezekkel. Volt szerencsem gyari NTSC filmmel kiprobalni.
-
stefi68
addikt
válasz
Balinov #1610 üzenetére
De birka vagyok, valóban NTSC.
Szóval a fényképezőn nem lehet normát állítani, nem is érdekelt eddig.
Csak most hogy dvd-t kellene csinálnom az anyagból. Az említett 800xAkármi felbontású képanyag (ami egyébként elég jó minőségű) elvileg alkalmas 720x576 (PAL) formátumú dvd készítésre. Csak hát ez a szaggatás elég kiábrándító, pedig a Tmpg programok elég profi cuccok. Korábban is ezzel sikerült a legjobb minőséget produkálnom. (de már egy jó ideje nem foglalkoztam a témával)
Az NTSC onnan jött, hogy kínomban már minden beállítást végig zongoráztam és így került ez is képbe. Gondoltam ez után, hogy a 30 ->25 képkocka konverzió tett be neki.
Az NTSC meg ha jól emlékszem 29,97.Viszont az NTSC videót nem tudom meg tudja-e nézni bármely dvd lejátszón. (Ajándék lesz a válogatott anyag)
ui.: Ja és ez nem kamera, hanem FÉNYKÉPEZŐ, aminek van videófelvevő funkciója
-
Balinov
titán
válasz
stefi68 #1609 üzenetére
biztos az NTFS? az egy fajlrendszer, nem NTSC-re gondolsz? Kameradban elvileg kell kepnormat tudnod allitani (PAL vs NTSC), ha nem, akkor a kesz mov-bol kell garazdalkodnokd.
Proszald ki a Freemake Video Convertert-t, ez egy ingyenes konvertalo, CUDA/DXVA tamogatassal. Vagy a szinten ingyenes media coder-t.
Esetleg a WinAvi Vide Converter-t, ez tud egybol DVD iso-t kesziteni (soot ,ki is irja, ha akarod). hatranya, hogy fizetos, viszont ugy remlik, a 30 napos trial teljesfunkcios, egy probat ez is meger.
Kepnormak allitasara figyelj oda feltetlen
-
stefi68
addikt
Helló!
Videó konvertálásban kérnék segítséget...
A Panasonic Fz-28 fényképezőmmel rögzített videókat szeretném átkonvertálni.
Saját magam számára gépen megfelelne divx/xvid formátum is, valami 640xyyy méretben.
Viszont készítenem kell egy dvd-t is ezekből az anyagokból.A fényképező mov formátumban 800xValami (most nem emlékszem pontosan a méretre) felbontásban 30 fps-el rögzítette az anyagot.
Dvd készítéshez a korábban használt Tmpg programcsoport videószerkesztő és dvd készítő programjaival kísérleteztem.
Azt vettem észre, hogy amint át szeretném konvertálni 25 fps-be az anyagot (PAL-szabvány), rettentően szaggat a kép. Egyedül NTFS formában tűrhető a minőség.
Valami tanácsot tudtok adni, mi tévő legyek? Esetleg más konvertáló? Gyorsaság nem annyira lényeges, minőség a fontos!
-
szuk_jozsef
tag
Szerintetek melyik a legjobb videokonvertalo progi ami tamogatja a tobbmagos procikat?(bulldozer)
-
Chrystall
senior tag
válasz
pibácsi #1606 üzenetére
Hű köszönöm szépen!
Főleg ezt az avisynth programozást, ezt kerestem én is, valhogy nem vettem észre ezt az oldalt.
Kipróbáltam én is az After Effects-ben, amit azon a Youtube-os videón magyaráz az ürge. Elég jó a kezelőfelület ott, de mikor rákattintottam a mentésre, nekem is elment a kedvem a kísérletezéstől.
Úgyhogy egyenlőre marad ez a scriptes vonal DVD konvertálásnál. De jól van ez, végül is amire kell, működik. Ráadásul a kézremegéseknél is nálam az átkonvertált fájlban nincs olyan nagy szaggatás, valahogy nem olyan zavaróak, mint eredeti mp4-ből nézve. Szóval maga a HcGUI jó munkát végez.
-
pibácsi
senior tag
válasz
Chrystall #1605 üzenetére
Szia Crystall!
Egy kis adalék az AviSynth dologhoz.
AviSynth pluginok letöltése:
http://avisynth.org/warpenterprises/AviSynth pluginok használati programozása.
http://avisynth.org/mediawiki/Category:Internal_filtersFFmpegSource2 User Manual
http://ffmpegsource.googlecode.com/svn/trunk/doc/ffms2-avisynth.htmlAz Adobe After Effect-el nem érdemes foglalkozni, bár megvan, hogyan kell csinálni, de túl bonyolult és ha el is ér az ember odáig, fél nap mire kihalássza az eredményt. (és nem biztos, hogy jó lesz). Nem felhasználó barát. Az embertől elpártol az a kis múzsa is, ami addig kitartott.
üdv. Pibácsi
-
Chrystall
senior tag
válasz
pibácsi #1604 üzenetére
Nem még, mert egyéb problémák vannak. Egyenlőre visszaléptem oda, hogy át kéne konvertálni valahogy az 1080i-s filejaimat, hogy ne szaggassanak. Majd aztán a többi. Az a baj mindenképp kéne ezzel valamit kezdeni, mert nem jó így a videó. Utána majd eljátszadozok az élesítéssel meg kontraszttal.De most szünetet tartok, mert ez a 60-25i konvertálás leszívta az agyam...
-
pibácsi
senior tag
válasz
Chrystall #1600 üzenetére
Szia Crystall!
Az előző kérdésedre válaszolva, nem tudom ezeket a scripteket kezelni, így ebben sajnos nem tudok segíteni. Ha majd használni akarom, akkor nekem is utána kell néznem erősen, így ezt az AssumeFPS(30000,1001) is csak felhasználtam. Minden pluginnek külön nyelvezete van. Számtalan sok filtert lehet hozzá alkalmazni.
http://avisynth.org/warpenterprises/ű
A progresszív felvételeket kell előnybe helyezni, mivel abból – ha szükséges – lehet váltottsorost csinálni, fordítva ez így nemigaz. Ott már deinterlace módot kell alkalmazni, ami viszont sajnos nem tökéletes, ezt nagyon komoly műszaki leírások, tanulmányok tanúsítják.
A Deinterlace-ről a mai napig nincs kiforrott szabvány. Ill. egyáltalán nincs. Ezért is van az, hogy az LCD és plazma tv-k - amik egyébként alapban progresszív megjelenítők – nem tudják tökéletesen előadni a váltottsoros videóból készült DVD-ket. Én vizsgáltam ezt a témát mivel sajnos több helyről kaptam visszajelzést, hogy a tökéletesen megszerkesztett váltottsoros videókat az újabb készülékeken esetenként rossz minőségben lehet csak megnézni. Sok esetben a több százezer Ft-os plazmák sem kivételek.
A deinterlace-nél meg kell különböztetni, ha alapból progresszívből készült a DVD (pl.mozifim, vagy progr.kamera), vagy váltottsoros kameráról. (ezekről bővebben írok a videó szerkesztők oldalán. ( http://filmkonvertalo.hu/login.php) Ott több írásomat is megtalálod a szerkesztés témában a fórumban. (Oda be kell regisztrálni az olvasáshoz is.) Az sem mindegy, hogy a művelet legelején, vagy közben végzed a váltottsorosság megszüntetését. E miatt van az, hogy a váltottsoros kamerával készült videót végig váltottsorosba kell kivitelezni. Így a 60i-ből készül, 25i-re interpolált videóból is csak váltottsoros, szerkesztett DVD-t szabad csinálni. Ha átteszed „p”-be, sose lesz tökéletes, mindig remegni fog a tv-ben.
Több lejátszóm van a gépen, de a Media Player Classicot használom a váltottsoros DV, a váltottsoros mpg,- m2v, vmint a DVD-k lejátszására is úgy, hogy az mpg-k esetében a filternél a deinterlészt az aut.ról átállítom Bob-ra, így tökéletesen lejátsza a dolgokat. A többi lejátszót célirányosan használom. (pl. mp4 - VLC)
A VirtualDub-nál az élesítés: videó – filter – add – sharpen(több is van) – beállítod – OK – OK . Majd video – compression – ott kiválasztod a tömörítési formát (mpeg nincs) – jobbra configure – beállíthatod az encodert – OK – OK. Mentés, csak avi-ba. (VDubMod-nál van ogm, mkv is). Az mpeg-re az avidemuxot (2.4.4) –et javaslom, ott is van elég sok filter (deinterlace is). Lehet kisérletezni. Mindíg csak 1-2 perces videóval először.
Hát „röviden” ennyi.Üdv. Pibácsi
Új hozzászólás Aktív témák
- Antivírus szoftverek, VPN
- Játékkulcs BAZÁR! STEAM/ORIGIN/BATTLE.NET / PS5/XBOX/EPIC/GOG/EA/UPLAY
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest