Új hozzászólás Aktív témák

  • #31757056

    törölt tag

    válasz adequate_cou #8519 üzenetére

    Hát az igazság az, hogy én nem nagyon látok cáfolatot a mondandódban.

    Az emberi kéz képességei ellen a pókkal érvelsz, amely állat csupán egy-két feladatra alkalmas a tudásával. Tud hálót szőni, és beszövi hálóba a zsákmányát. Ennyi. A többit remélem nem kell magyaráznom... :)

    Oké dobjuk be a csecsemőt a dzsungelbe. 20 év alatt annyit fog tudni mint egy majom. De ha kihozod onnét a civilizációba akkor pár év alatt felfejlődik az emberi szintre.
    Ellenben ha egy majomcsecsemőt bedobsz az emberek közé ( :) ) megnézheted mit fog tudni 20 év múlva. Talán megtanul pár jelet amivel kommunikál, meg rájön arra, hogy nem lehet akárhova piszkítani... :)

    Senki nem mondta, hogy az ember mint lény, tökéletes. A felépítése, ahogy anatómiailag össze van rakva, az agyának a képességei, az ami tökéletes. A pók is tökéletes, a cél betöltésére, amiért létezik. Az, hogy ezt az egészet az ember barom módon nem úgy használja, ahogy kéne, az már egy másik téma, abba most nem megyek bele, de az korántsem tökéletes.

    A társadalom kérdésében meg hát azt kell, hogy mondjam, hogy csont nélkül visszafelé gondolkodsz. A társadalmat maga az ember hozta létre. Vagy úgy véled, hogy az már eredendően létezett? Hát nem... :) Ugyanolyan kérészéletű elgondolás, mint az, hogy most itt engem kisujjból megcáfoltál.
    Az állatok hada mikor hozott létre bármilyen társadalmat is, azontúl, hogy a természetben csoportokba verődnek, esetleg odúkba bújnak, vagy szerves anyagokból egyszerűbb menedékeket készítenek?

    Szerinted ezt a fórumot most amin írunk, ki hozta létre? :)

    Az elmúlt évezredek feljegyzései alapján melyik állatfajt láttad, hogy egy fikarcnyi lépést is felmutatott volna annak érdekében, hogy emberhez hasonló fejlett képességekkel rendelkezzen?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák