Új hozzászólás Aktív témák

  • #31757056

    törölt tag

    válasz lao ce #8517 üzenetére

    Értem. Bár még mindig nem egészen értem azt, hogy pontosan hogy érted, a koromhoz képest butaságokat mondok?

    Értem én, hogy miért sikeres, egy baktérium azért sikeres mert betölti a funkcióját. Elvégzi a dolgát, amire rendeltetett. A belekben például segíti az emésztést, a földben a táptalajt alkalmasabbá teszi a növények fejlődéshez, és a többi, ezernyi funkciójuk van nekik.
    Az ember számára a siker az, hogy valamit eltervez. Kitűz magának egy célt, és azt eléri, majd ezután elégedettség tölti el. Viszont például egy zeneszám megkomponálásának mi köze van a túléléshez? Semmi. Ergo evolúció során a zenei képesség miért alakult volna ki, miben szolgálja ez a fajunk túlélését?

    A madarak testi adottsága valóban egy csodálatos dolog. Az embernek ez nem adatott meg, de helyette kapott sokkal komolyabb agyat, így aztán tervezett magának repülőgépet, és eljutott végül olyan magasságokba, ahová egy madár sem juthat.
    Egyébként is az állat és az ember között mindig is óriási lesz a szakadék, az ember intelligenciája miatt. Az állat sosem fog eltűnődni dolgokon, képezni magát, 10 nyelven beszélni, fejlett technológiai rendszereket alkotni, stratégiákat kidolgozni, és még sorolhatnám.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák