Új hozzászólás Aktív témák

  • cucka

    addikt

    válasz lao ce #6721 üzenetére

    persze lehet mondani hogy erre szukseg van, meg majd igy tanulja az eletet, de -legalabbis az en emlekeim es a gyerekeim sztorijai alapjan- az elethez ennek semmi koze sincs (legfeljebb a bortontarsadalomnak).
    Dehogy nincs köze. Ha a felnőtt társadalomból kivonod a képmutatást, akkor pont ugyanolyan kegyetlen, mint a gyerekeké. Ugyanúgy vannak vesztesek és győztesek, alá és fölérendelt viszony, legfeljebb nem annyira nyilvánvaló első ránézésre.

    azt hiszem a vallasok egyik lenyege pont ez. ez az elso lepes. az utmutatas ahhoz, hogy kell elfogadni onmagadat annak ami igazan vagy es nem annak ami szeretnel lenni vagy amit kitalaltal magadnak.
    A keresztény vallás egyik lényeges eleme a hamis valóság képzete. Tudod,
    azt mondják, hogy Isten igazságos, meg Isten mindenkit egyformán szeret, meg majd a túlvilágon a jócselekedeteid elnyerik méltó jutalmukat, miközben a valódi élet igencsak igazságtalan. És igen, akik a valódi életben a farok rossz végén állnak, nagyobb eséllyel fordulnak a vallások felé. Amúgy meglepő módon a különböző tudatmódosító szerek használóira is ráillik a kép, különösen ha a hallucinogén hatású szerekre gondolsz.. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák