Új hozzászólás Aktív témák

  • Miklós315

    aktív tag

    válasz MageRG #27751 üzenetére

    Ez jön le a kommunikációból: ugyanis statikus (zárkózott / elzárkózó) és kizárólag vádló.

    Mondom másképp: ha van/lesz ateista topik (nem rémlik, hogy lenne most), nem jutna eszembe ott osztani az észt (mégcsak nem is érdeklődés szintjén, hanem szabályosan okoskodni), hiszen logikus, hogy akik ott tanyát vernek, azok nem a hitre/vallásokra kíváncsiak (arra ugyanis nem az a topik a megfelelő tájékozódási pont), hanem olyanok lehetnek ott, akiket ez 100%-osan hidegen hagy.
    Ebből kiindulva furcsállom, hogy vannak, akik meggyőződéses ateistaként - tehát nem érdeklődő, nyitott, kereső hozzáállással - téblábolnak egy 100%-ig nem nekik való ( =nem érdeklődési körükbe tartozó tematikájú) topikban, ahol unásig szajkózzák a "mesekönyv", "kamu", "csak a hülyék hiszik el", stb. mantrát.

    Mi értelme van?
    Számomra adja magát a válasz: valami sajátos frusztráció, sértettség, ellenszenv, dac mozgatja a megátalkodott ( =konok) ateistát, hogy érvkészlet nélkül "térítsen" (a térítés csak fogalmazási külsőség, valójában csak pufogásról van szó, mégcsak nem is valódi térítő tevékenységről).

    És ja, más tartalommal működne (nyilvánvalóan), de vallás- vagy felekezetközi cicaharc esetén a dac/konk ellenszenv ugyanúgy megállná a helyét, mint jelző.
    Nyilván opcionális - látjuk, hogy ténylegesen minimális vagy nincs ez a fajta szituáció, szemben az ateista-hívő szituációval.

    "Szerintem."

Új hozzászólás Aktív témák