Új hozzászólás Aktív témák

  • Geri Bátyó

    őstag

    válasz Noddy #18491 üzenetére

    Tudom, hogy ez nem hiteles forrás, de már több helyen is olvastam ezt a kronológiát, ezért merem linkelni.
    A régészetben a rétegrend szerinti kormeghatározás eléggé bizonytalan és emiatt nem is teljesen elfogadott. A radiokarbon kormaghatározás is tévedhet akár többszáz évet is.
    A korabeli írások viszont valóban nem említenek azon a helyen települést.

    "A nazarénus szó a héber nazír szóbol jön. Ami Istennek fogadalmat tett embert jelent"
    Ebbe nem akartam így belemenni, de ha már szóba hoztad, akkor mégis. Ne nézz hülyének amiatt, amit írok.
    A mai REIKI egy ősi gyógyító technika újraélesztése, amit a világ sok pontján használtak. A tömör lényege az, hogy olyan energiát adunk át a betegnek, ami nem belőlünk jön, hanem az univerzum, vagy más szemszögből Isten energiája. Ennek a használatához szükséges a tanuláson kívül egy "beavatás" is, ami nagyon hasonlít egy megkeresztelésre. Szentelt olaj, Isteni energia (szentlélek?) "megidézése".
    Még manapság is egy REIKI beavatás egyenértékű egyféle fogadalommal, hogy azt a tudást, amit kaptunk, az emberek gyógyítására használjuk.

    Szerintem Jézus szélesebb látókörrel rendelkezett, mint egy átlagos esszénus. Meglátta a különböző tanítások mögött rejlő igazságot és nem ragaszkodott egyikhez sem. Létrehozott valami újat.
    Ugyanakkor az esszénus tanítások elvitathatatlanok és a kapcsolataikból is jól tudott profitálni, hiszen szélesíthette a látókörét.

    "Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

Új hozzászólás Aktív témák