Új hozzászólás Aktív témák

  • str8

    tag

    válasz cigam #41197 üzenetére

    Egészen pontosan a box is dolgozik a DVB-C szabványban érkező EIT táblából, mert ezzel tölti fel a csatornaváltáskor megnyíló kis információs ablakot (az ott megjelenő következő 24 óra műsorait).
    Az EPG gombra megnyíló műsorújságot pedig emlékeim szerint szintén DVB-C úton, de "adat" típusú folyamból olvassa ki. Ezt a tévék még mediacard segítségével sem képesek értelmezni, és ezért csak a normál EIT táblában látszó 24 órányi műsort jelenítik meg.

    A kérdés felmerülhet, hogy miért nem a teljes 7 napos műsorújságot teszi a UPC az EIT táblába, ahogy pl. az Antenna Hungária teszi a MinDigTV esetén?
    A válasz nagy valószínűséggel az, hogy sávszélességet spórolnak meg ezzel a megoldással, mert nem folyamatosan küldik a teljes műsortáblát, csak egy részét, és a box okosan tölti le és teszi be egy bufferbe, míg az EIT-s megoldás nagyobb sávszélt igényelne, így elvenné maguktól a csatornáktól a sávszélt.
    Az elsődlegesek pedig mindig is a boxok lesznek, hiszen azon érhető el az összes szolgáltatás (TV Apps, videótár stb.), így változás nem is nagyon várható a témában.

Új hozzászólás Aktív témák