Hirdetés
- Online hitelkalkulátort mutatott be a Nemzeti Bank
- Erdogan megfegyelmezi a közösségi oldalakat
- Az Amazon Alexa szoftverére építhetnek saját asszisztenseket az autógyártók
- Nagyon rossz hatással van a gyerekekre a járvány miatti túlzott eszközhasználat
- Egy rém egyszerű paranccsal károsítható akármelyik partíció a Windows 10 alatt
- [Re:] Erdogan megfegyelmezi a közösségi oldalakat
- [Re:] Balesetveszélyes autókat kell visszahívnia a Teslának
- YouTube
- Hálózatokról alaposan
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- [Re:] Brutális GDPR-bírságot szabtak ki
- [Re:] Nagyon rossz hatással van a gyerekekre a járvány miatti túlzott eszközhasználat
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Batch programozás
- [Re:] Teljesen elszabadult a bitcoin árfolyama
-
IT café
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Hozzászólok Aktív témák
-
Mate
nagyúr
Nagyon elszálltak a jelszintjeim.... Sajnos kénytelen leszek UPC szerelőt hívatni, mert nem hiába rakok be még egy osztót, vagy kötöm át, max. elmegy szintre tudom belőni....
-
Mitortent a upc vel amugy masfel honapja annyi hiba van mint maskor evekig... Bar csak lenne itt digi. gondolkozas nelkul valtanek...
-
Willie
őstag
válasz
kabelmania27 #12404 üzenetére
Telefonról tudom csak írni:
Channel1: power level:8.6 dBmV, signal to noise ratio: 41.8 dB
Az összes többi nulla. -
Willie
őstag
válasz
kabelmania27 #12407 üzenetére
Nincsen, csak ennyi van. Lassan 5 órája halott a szolgáltatás.
-
Willie
őstag
válasz
kabelmania27 #12409 üzenetére
Azt sajnos nem tudom, mivel a szekrény háta mögött jön be a kábel a lakásba , a szekrényt pedig nem olyan egyszerű kimozdítani a helyéről.
-
kabelmania27
Topikgazda
-
Willie
őstag
válasz
kabelmania27 #12411 üzenetére
Nem igazán találok olyat, hogy adási szint.
-
Willie
őstag
válasz
kabelmania27 #12414 üzenetére
Közben talán helyreállt a rendszer - most jónak tűnik a net.
Ezt mértem: -
Willie
őstag
válasz
kabelmania27 #12416 üzenetére
Akkor jó, köszönöm a segítségedet!
Esetleg hol lehet érdeklődni az üzemzavarok okáról? A UPC honlapján tartanak erről valami nyilvántartást?
-
PioDVD
senior tag
Nem tudja valaki a digitális tv technikai specifikációját?
Gondolok a hdmi-n kiadott jelre. Az sd valószínűleg 720x576, de a frekvencia lehet 25 és 30 is. A hd még bonyolultabb, a felbontás ott is adott (1950x1080, ha full hd), de a frekvencia lehet 25, 30, 60i, 60p...Ami még kellene, hogy van-e rajta hdcp.
-
dellfanboy
senior tag
upc mobilnethez ki adja a hálózatot? mert a weboldaluk szerint jobb a térerő mint a vodánál, T-nél 3g-n
megvan a voda a nyerő, de hogy lehet térkép szerint a lakhelyemen jobb upc mobilnet térerő mint a voda honlapján? extra erősítő antenna?[ Szerkesztve ]
eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
ilias
tag
válasz
dellfanboy #12420 üzenetére
Talán frissebb a térképük. Meg jobban néz ki.
-
PioDVD
senior tag
De jó, hogy elnyelte a választ a fórum:
Röviden: ez az elmélet és nagyjából tiszta. Viszont engem a konkrét upc-megoldás érdekelne, hogy full hd-n belül mit adnak.(Interlaced/progressiv, hány hz és - az előbb kifelejtettem - mekkora bitráta.)
Capture kártyát vennék és ehhez tudni kellene ezeket, mert 60-70 $-tól indul, ha úgysincs max. minőségű adás, akkor elég, ha viszont profi a upc, akkor esetleg érdemesebb 2x annyiba kerülő kártyát venni.
A védelem meg azért érdekes, mert ha van a upc-nél, akkor még egy kártya kell.
Azért köszönöm a választ!
-
PioDVD
senior tag
válasz
-=RelakS=- #12424 üzenetére
Lehet, félreérthető voltam.
A set top box így is kell, amit én speciel rühellek a fogyasztása miatt, de ez van...
Ami elvileg működik, hogy a box-ot hdmi kábellel összekötöd a géppel és van adás a monitoron. Eddig ez biztosan megy, az egyetlen kérdés, hogy van-e védelem, mert akkor kell még valami.Innen okosodtam:
http://originaltrilogy.com/forum/topic.cfm/How-to-capture-HDCP-encrypted-HDMI-sources-Vudu-Netflix-Directv-Virgin-Media-etc/topic/15179/Csak nagyjából tudtam lefordítani, ha minden igaz, többféle kártya van ugyanolyan néven és nem egyforma a minőségük.
Egyébként avermedia márkájú kütyü is van, de az nemigen boldogul a hdcp-vel.
-
Uthenger
aktív tag
válasz
dellfanboy #12420 üzenetére
ha megnézed az oldal forrását, akkor ott a lényeg.
a térképhez tartozó link:
http://mapinfo.vodafone.hu/mx2013/?nearest_shop=off&shop_search=off&poi=offlehet a voda ezt sűrűbben frissíti mint a saját publikusát?
egyébként a 3G-ről illik azt tudni, hogy a szektorok mérete az dinamikusan változik annak függvényében, hogy mennyire terhelt az adott cella. Ha elkezdik sokan használni egyidőben (pl. focimeccs, tüntetés stb...) akkor szépen összemegy a cella, és lehet hogy nem lesz normális lefedettségFekete, full cover üvegfóliák Xiaomi, Huawei és Samsung telefonokhoz. OE-KVK, BMF-KVK (Kandó) tankönyvek. Eladó dolgaim: https://hardverapro.hu/tag/uthenger
-
-=RelakS=-
addikt
válasz
PioDVD #12425 üzenetére
Nem értettelek félre.
Set top box, hdmi elosztó, egyik kanóc a tv-be, másik a pc-be, vagy elosztó nélkül simán a pc-beÉvek óta a gépen nézek tv-t (tuner kártya), viszont a box miatt ezt már gyakorlatilag nem tudom megtenni, mert csak svideo (vagy composit) kábellel tudom összekötni a kettőt, az meg nem pont HD. Még az SD adások is jobban mutatnak a tv-n, mint ezzel a megoldással a pc-n
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks_tcg
-
PioDVD
senior tag
válasz
-=RelakS=- #12427 üzenetére
Akkor adott a feladat, elemezd, amit belinkeltem.
Újból megnézve, igazából nem világos nekem ez:
* The HDCP-Ignoring Method: Any active (powered) HDMI splitter ($18) + Timeleak HD72A ($66)
* The HDCP Stripper Method: "ViewHD 2 Port 1x2 Powered HDMI Mini Splitter for 1080P & 3D" ($23) + any HDMI capture device ($???, preferably capable of lossless capture)Rákeresve, mind a kettő annyit tesz, hogy szétosztja a jelet. Az meg nem a kepcsör része. Persze lehet, hogy félreértem, de arra jutottam, hogy az mégsem kellene.
-
Mate
nagyúr
válasz
-=RelakS=- #12427 üzenetére
PioDVD: Canniball megoldása miért nem jó? Minek bevonni a gépet a történetbe, mikor anélkül is meg lehet valósítani?
[ Szerkesztve ]
-
PioDVD
senior tag
Nem ilyet keres, mert nem akarja kivenni a kártyát a box-ból/tv-ből. Legalábbis szerintem.
Ha megírod, hogy kell ezen a fórumon keresni, akkor megnézem, mit talált ki. Az index fóruma sem egy hűdefasza, de ott legalább meg tudom nézni egy felhasználó hsz-ait. Itt meg nem - vagy nem találom. Egy hsz-t találtam tőle, akkor csak kábelről kérdezett.
-
Mate
nagyúr
válasz
PioDVD #12431 üzenetére
Fent az oldal tetején jobb oldalt van a keresés.ű
Amúgy ezt írta:
"Évek óta a gépen nézek tv-t (tuner kártya), viszont a box miatt ezt már gyakorlatilag nem tudom megtenni, mert csak svideo (vagy composit) kábellel "
Ebből jutottam arra a következtetésre, hogy most is tunerrel akarna tv-t nézni, csak nem tud.
[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
válasz
PioDVD #12433 üzenetére
"...gépbe -> monitorra."
Ennek még mindig nem látom értelmét...https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
PioDVD
senior tag
válasz
canniball #12435 üzenetére
Bocs, valahogy teljesen kimaradt ez a hsz.
Bár nem rólam van szó, amiért nem ezt az utat járja - szerintem:
Nincs 2 bemenete a monitorának.
Csak egy ablakban akarja nézni, miközben mást csinál. Hiszen ha csak tv-t akarna nézni, akkor a tv-t is bekapcsolhatná. Esetleg fel is akar venni időnként.Amiért nálam nem megoldás, hogy én felvenni akarom, a lehető legjobb minőségben, az meg az, ha a digitális adást közvetlenül rögzítem.
-
-=RelakS=-
addikt
válasz
PioDVD #12431 üzenetére
ja, valóban nem
A box képét nézném ablakban, de a foshnál valamivel jobb minőségben
Meg az sem árt, ha véletlenül kedvem szottyan valamiért pár pillanatra full screen-be tenni, akkor ne a tv-vel kelljen bajlódni, hanem duplakatt az ablakon, és fullscreen. Most viszont ez pixelháborút is magával von
[ Szerkesztve ]
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks_tcg
-
PioDVD
senior tag
-
Mate
nagyúr
válasz
-=RelakS=- #12441 üzenetére
Most akkor mi lenne a legjobb?
HDMI kimenet vagy tv-n nézni?
-
PioDVD
senior tag
Az a baj, hogy nem tudok angolul, a translate-tel etettem meg, az meg úgy nem az igazi. Nem értem pl., miért 2 féle módszerről ír, mikor mindkettőnél splittert ír a kettőspont után. A második verzióban nem ír konkrét rögzítőt.
Aztán volt valami olyan is, hogy a fentebb említett csíkozódás előfordulhat. De nem vagyok biztos a jó fordításban, meg nem is rémlik, hogy fentebb írt volna ilyet...
Egy angolul tudó kellene, aki halálbiztosan megértené, megy vagy sem.
-
Vladi
nagyúr
Nem tudjátok, hogy Nyíregyházán analóg kábelen hol jön az m3? Jön egyáltalán vagy csak digitális csomagban?
"If you dont read the newspapers, you are uninformed. If you do read it, you misinformed." Denzel Washington
-
SteveL
aktív tag
Nincs analógon. Pedig ha valaminek, akkor az M3-nak analógon (is) kellene jönnie a célközönség, és a archív anyagok miatt. Vagy talán HD-ra számítanak?
Nem nagyon agyalnak a kábeltársaságoknál...
[ Szerkesztve ]
If I were creating the world I wouldn't mess about with butterflies and daffodils. I would have started with lasers, eight o'clock, Day One!
-
válasz
SteveL #12448 üzenetére
Be kellene már fejezni ezt az analógos mániát, csak digitálisba szabad már új csatornát berakni. Az analógot csökkenteni kellene nagyon gyorsan, pl az 5,5 éve nem értékesített Silver-t ideje lenne már törölni, mondjuk 1-2 hónapon belül de a Bronz csatornát is kellene ritkítani kb a felére fél éven belül és akkor lenne a hely az új digitálisoknak.
A UPC-nek most legalább volt esze és csak digitálisba tette bele az M3-at.[ Szerkesztve ]
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by UPC Fiber Power 120 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
Hozzászólok Aktív témák
Hirdetés
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- Bemutató UPC Connect Box: jó-e a szolgáltató csodaroutere?
- Bemutató Félúton a lineáris tévé és a VoD között
- Helyszíni riport Leszámolt a korlátlan mobilnet árával a UPC
- Elemzés UPC digitális műsorrögzítés buktatói
- Teszt UPC Mediacard villámteszt: digitális HD adások médiabox nélkül
- Hír Hivatalosan is a Vodafone a UPC Magyarország tulajdonosa
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- OLED TV topic
- [Re:] 500GB WD HDD-k (3,5", 100/100)
- [Re:] Samsung Galaxy Tab 4 10.1 (2015)
- [Re:] Erdogan megfegyelmezi a közösségi oldalakat
- PlayStation 4
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- [Re:] Galaxy A80 128GB Kártyafüggetlen (hátulja repedt)
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- További aktív témák...
- LG PK3 bluetooth hangszóró ELADÓ!
- nJoy Horus Plus 1500 szünetmentes táp ELADÓ!
- HP Probook 645 G1 ÜZLETI laptop home officera v. iskolásoknak, FULL HD, 16GB RAM, 4 magos CPU
- Acer Nitro 5 AN515-55-704p I7-10750H, 1TB, 16GB, 1650TI, 3 év magyarországi Acer Garancia
- V7 23" LED Full HD Monitor 27 " LED236W3 HDMI VGA
Állásajánlatok
Cég: NISZ Zrt.
Város: Budapest
Cég: Scania Hungária Kft
Város: Biatorbágy