Hirdetés
- Online hitelkalkulátort mutatott be a Nemzeti Bank
- Erdogan megfegyelmezi a közösségi oldalakat
- Az Amazon Alexa szoftverére építhetnek saját asszisztenseket az autógyártók
- Nagyon rossz hatással van a gyerekekre a járvány miatti túlzott eszközhasználat
- Egy rém egyszerű paranccsal károsítható akármelyik partíció a Windows 10 alatt
- Hálózatokról alaposan
- VMware
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- [Re:] Erdogan megfegyelmezi a közösségi oldalakat
- [Re:] Nagyon rossz hatással van a gyerekekre a járvány miatti túlzott eszközhasználat
- [Re:] Balesetveszélyes autókat kell visszahívnia a Teslának
- YouTube
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- [Re:] Brutális GDPR-bírságot szabtak ki
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Hozzászólok Aktív témák
-
-
válasz
Intruder2k5 #12151 üzenetére
Igen, ezert irtam, h: "ezen cimek vmelyiken"
http://qhosting.uk | http://google.treck.hu
-
F_Zolee
veterán
válasz
dellfanboy #12147 üzenetére
Jó kérdés, de ha írtál nekik akkor csak ők mondják meg a tutit. Gondolom attól is függ milyen "mértékben" veszi a cég igénybe a szolgáltatásukat.
-
Mysterion
tag
válasz
Intruder2k5 #12149 üzenetére
Ezt tudom. De most a modem (router üzemmódban) 3 címen érhető el.
1. 192.168.100.1
2. 192.168.0.1
3. DHCP-től kért és kapott 192.168.0.101 (!) címen.És ezt nem értem, hogy minek neki a .0.101 cím, miért kér a DHCP-től egy címet, és ott mit csinál. Mert azon a címen semmilyen port nincs nyitva. Tehát nem csak a 80-as, de semmi. Az csak van, és folyamatosan frissítgeti ahogy lejár a DHCP lease. Tehát a HGW címe 192.168.0.1, és az alap modem címe a 192.168.100.1 az megvan és azokat értem, de a harmadik IP-t amit a DHCP-től kér a 192.168.0.101-et azt nem, főleg mivel azon semmilyen nyitott port nincs, az csak látszólag van, és mindössze pingelhető, de nincs rajta nyitva semmi. Azzal mit csinál ?
-
válasz
Mysterion #12154 üzenetére
Lövésem sincs, és mivel különösebben nem is lehet belelátni a lelkébe, így gyanítom, hogy nem is fogjuk megtudni! Ki tudja mit csesztek el a upc-s fw-ben, valamiért betettek egy virtuális interfészt....
Szakmai kérdésekkel és moderációval kapcsolatban privátban ne keress!
-
glaci
őstag
válasz
Mysterion #12154 üzenetére
Lehet, hogy valamelyik letiltott szolgálltatás maradéka.
(Tudod, ez a HGW sokkal többet tud gyárilag, mint amennyit az UPC enged használni.)Pl.: Webszerver, FTP, NAS, médiaszerver. (Arra már nem emlékszem, hogy torrentet tudna-e.)
Vicces, hogy a gyártó reklámozza a terméknél, hogy ezekért az "extrákért" egy külön dedikált CPU felel. Na hát mi nem sok hasznát vesszük. De legalább kevesebbet fogyaszt a cucc, hogy ez a CPU folyamatosan pihen.
[ Szerkesztve ]
Majd írok ide valami okosat. (Majd ...) ;)
-
Apaxp
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Eddig volt 30/3-as netem, tegnaptól 120-as.
A modemet ami a 30-ashoz volt (5-6éves) le kellett cserélni és jött helyette a technicolor TC7200 wifis csoda.
A net kábelen ingadozva hozza a 70-100 közötti sebességet.
Wifin keresztül viszont jó ha 20-as értéket ad.
A régi modem egy tplink 2843nd routerrel a 30/3-at tökéletesen adta.
Ha a tecnicolorban kikapcsolom a wifi részt és a tplinkbe kötöm kábelt, akkor a tplink wifi sebesség max 40Mb/s sebességet ad. Szerintetek ez normális? Semmilyen új kábelezés nem történt.[ Szerkesztve ]
Huawei P Smart 2019 dual sim, Acer E5-573G-330E
-
blakey
nagyúr
A sebességet a "fogadó eszköznek" is tudnia kell, ha 120-as a neted és ki szeretnéd hozni a maximunot wifin is akkor állítsd 5GHz/40 MHz-re és ehhez a gépednek is alkalmasnak kell lennie, ha nem tudja a géped akkor tulajdonképpen felelsleges a 120-as net. Nekem megy wifin a 123/10 cisco epc3925-el.
Eladó: ASUS RT-AX92U (https://tinyurl.com/y3toffht) - "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz
dellfanboy #12158 üzenetére
Szerintem elfogadható, üzleti csomagok drágábbak mint a lakosságiak.
-
Apaxp
aktív tag
-
Mate
nagyúr
válasz
Nem tűnik irreálisnak. Havi 10.000-be simán bele kerülhet. UPC-nél viszont olcsóbb, hisz náluk ha jól néztem egy 20-as netet lehet megúszol évi kb. 55-ból.
A kérdések:
1 helyen kell csak a net?
Kinek a nevén van az ingatlan?
Mire lesz használva a net?
Mire van még net mellet szükség? (Telefon, email cím, tárhely stb.)[ Szerkesztve ]
-
blakey
nagyúr
Elhiszem, hogy tudod mit csinálsz, de gyanús, hogy kábelen is max 100-at mérsz, lehet, hogy a gépedben 100-as kártya van és g-s wifi, ebben az esetben akár még jók is lehetnek az adatok. Ha úgy érzed és arra a következtetésre jutsz, hogy nálad minden rendben akkor hívj szerelőt és megnézik. Amire előfizetsz annak teljesülnie kell. A wifi gyengesége nem indokolja a lassúságot, természetesen ilyenkor lassúl de ha 3 méterre vagy a HGW-től és úgy is gyenge akkor mindenképp szerelő. Milyenek az értékek?
Eladó: ASUS RT-AX92U (https://tinyurl.com/y3toffht) - "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante
-
BrownB
tag
válasz
A havidíj nagyban függ attól is, hogy mekkora a beruházási költsége a szolgáltatónak. Amúgy nettó vagy bruttó?
[ Szerkesztve ]
-
modi
tag
Üdv!
Valaki tesztelte már a DLNA Funkciót a technicolor TC7200-n?
Van egy Nas és avval streamelnék egy Smart TV-re.
Jelen pillanatban egy drágább Dlink routerem van,azzal gondok vannak.
Viszont egy jóval gyengébb Dlink routernél nincsenek szakadások. -
Apaxp
aktív tag
válasz
blakey #12164 üzenetére
Egy öregecske acer laptop n-es wifi kártya gigabites lan. A wifi sebességet közvetlen a router mellett mértem.
Az hogy lassú azt nem tudom megítélni mert 30-as net volt eddig a leggyorsabb amit láttam.
Az ügyfélszolgát felhívtam és ő azt mondta hogy ez a router amit adnak wifi oldalon 54Mbps-es.
Ezen elcsodálkoztam mert azért nem hiszem hogy a dual band router ilyen gyenge legyen.Másik kérdés hogy a wifi tudja mindkét sávot (2,4 és 5Ghz)egyszerre vagy csak az egyiket?
Próbáltam engedélyezni az 5Ghz-et de akkor letiltotta a 2,4-et.
Ma egyébként visszatértem a saját jól beállított tp-link routeremhez. Ezzel szépen megy a hálózatban a 3 TV, 3 szgép, tablet, mobilok, NAS.
Torrenten két fájlt szedtem le, ez 5megával jött le.Milyenek az értékek?
ezen mit értesz, mert annyira nem értek hozzá hogy tudjam mit kell nézni, mivel és hol.[ Szerkesztve ]
-
blakey
nagyúr
n-es kártya még nem jelenti azt, hogy megy a 120-as net, abból is van lite verzió kb 70Mbps környékén mozog. A technicolor wifije biztos, hogy nem 54Mbps, annál több. Azt nem tudom megmondani, hogy mit tud az a HGW, mert nincs olyanom, de hátha segítenek azok akiknek van. Ha van routered akkor azzal használd, tedd bridge mode-ba, utána manuálisan kapcsold ki a wifit (ha nem tévedek akkor annál így kell) utána a routeren állítsd be magadnak a dolgokat. A jelszintet a hgw elérési útján tudod leolvasni (192.168.1.1 ill. bridge mode esetén meg 192.168.100.1 - ez mindig működik a másik csak router mode-ban) .
-
Apaxp
aktív tag
válasz
kabelmania27 #12168 üzenetére
-
Mysterion
tag
Az lehetséges. Ezek szerint nem sikerült hibátlanul az a lebutítás.
Ezért is voltam kíváncsi ez mi, mert azért nem szeretem, ha a hálózatomban csak úgy kuksol egy ismeretlen cucc. Kár hogy az UPC lebutította.
@Intruder2k5:
Ezért is kérdeztem hátha tudtok itt valamit ennek, mert nem láttam értelmét. Mindenesetre eddig sem volt szimpatikus jószág ez a modem, most még kevésbé.
-
soultrapp
senior tag
Hello!
Nekem most lett egy ilyen tipusú routerem : technicolor tc7200
Az lenne a kérdésem,hogy-hogy lehet pontosan portforwardingolni?
itt kell a : nyilvános portok tartománya,cél íp cím,cél tartománya protokoll...
Nekem mondjuk utorrentben be van állítva port bejövő kapcsolat 50000.
meg ugye adott az íp címem,de a tp link routerbe ennyit kellett beírni.
itt viszont nem tudom hova mit kell(nyilvános portok,cél tartománya) -
-
Apaxp
aktív tag
-
soultrapp
senior tag
válasz
kabelmania27 #12176 üzenetére
Hello!
Nem jó!így csináltam meg magamtól is,de nem működik.
Azt írja az utorrent,hogy nincs nyitva port
pedig a tp link routeremel minden fasza volt.
meg annál nem kellett a utorrentben az upnp nat-pmp-t engedélyezni és ráadásul aktív is voltam. igaz beállítottam egy fix ip címet. -
soultrapp
senior tag
válasz
jah az még lemaradt,ha megnézem open port check oldalon akkor nyitottnak írja a portot.
viszont az utorrent nem. -
soultrapp
senior tag
válasz
kabelmania27 #12179 üzenetére
természetesen át van állítva.
-
Apaxp
aktív tag
válasz
Egy darab 4-es elosztó lett felrakva. Valami ilyesmi szűrő volt fenn az előző csomagnál de a szerelő leszedte és mikor kérdeztem hogy azt nem rakja vissza azt mondta nem kell és elvitte.
A képen a 2-es osztó volt fenn a régi csomaghoz.
Amit most felraktak ugyanaz a típus mint a képen lévő 3-as elosztó.Családi ház kisváros
[ Szerkesztve ]
-
Apaxp
aktív tag
válasz
kabelmania27 #12182 üzenetére
Amit kérdeztem a szerelőtől nem gond-e az hogy az oszlopról bejövő koax 20 évvel ezelőtt lett felrakva.
Lehet hogy nem akart oszlopra mászni de azt mondta jó az.Egy médiabox és 2 médiacard sd fajta
[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
Topikgazda
Köszi a képet. Azért rakott be négyest mert így a box a két tévé és a modem egyformán 60dB körüli jelerősséget ( modem ds és dtv mux frekik kb egyszinten jönnek) kap, és a modem adási szint 50alatt van, maradhat így. A modem 52felett nem tud négy frekivel adni, ezért ha nyáron 50felett lesz akkor a bejövőre kösd a kettes osztót egyik ág modem másik ág hármas osztó ennek -3,5ös kimenetére kösd a boxot (HD miatt) vagy azt az sd-tévét amelyik érzékenyebb a jelerősségre vagy a legmesszebb van az osztótól/vételi probléma van.
[ Szerkesztve ]
-
Apaxp
aktív tag
válasz
kabelmania27 #12184 üzenetére
Ráértem és megcsináltam mit ajánlottál.
Ezek lettek az új értékekHuawei P Smart 2019 dual sim, Acer E5-573G-330E
-
kabelmania27
Topikgazda
Jobbak lettek az értékek, most minden érték ideális, adási 40-45között van, vételi 5-6, mindegyik SNR 40, így már kisebb lesz az esélye hogy megszakad nyáron. A bejövő öntartó légkábel miatt nem kell aggódni. -3,5be boxot vagy tévét kötöttél? Box jelszintet a menü 1789page down le gomb többször megnyomásával tudod megnézni, utána lapozni tudsz kilépés back gomb. Tévéken milyen a jelszint?
[ Szerkesztve ]
-
Húú bakker, nálunk is mit művelnek már megint...
Downstream Channels
Power Level: Signal to Noise Ratio:
Channel 1: 12.2 dBmV 39.4 dB
Channel 2: 9.5 dBmV 38.7 dB
Channel 3: 10.4 dBmV 39.0 dB
Channel 4: 11.3 dBmV 39.1 dB
Channel 5: 12.8 dBmV 39.0 dB
Channel 6: 13.4 dBmV 39.4 dB
Channel 7: 13.8 dBmV 39.4 dB
Channel 8: 14.1 dBmV 39.4 dB
Upstream Channels
Power Level:
Channel 1: 46.5 dBmV
Channel 2: 47.0 dBmV
Channel 3: 47.5 dBmV
Channel 4: 48.0 dBmV[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #12187 üzenetére
Azta, erősebb nálad a vételi mint nálam.
Írtam hogy lesz 10es vételi, most már nem lesz gond nyáron a médiabox jelszinttel.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
kabelmania27 #12188 üzenetére
Lehet, hogy írtad, de ez nem a lehűléstől van, mert jelenleg 0,7C van nálunk, és eddig messze nem voltak ilyen jelek 0 fokban! Ebbe tuti belepiszkáltak megint! Egyébként meg eddig sem volt gond sem a box, sem a modem jelszinttel!
Eddig így nézett ki...
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #12189 üzenetére
Egyszer írtad, hogy szakadozik a box és nem tudtad újratelepíteni csak amikor kivetted a kettest. Itt ilyen most.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
kabelmania27 #12190 üzenetére
Igen emlékszem, de szerintem az csak valami ideiglenes állapot, hiba lehetett, mert ilyen tartósan sosem volt! Hiba meg ugye lehet akármikor, azt nem lehet előre kiszámítani!
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #12191 üzenetére
Igen, itt pár hete 14volt este a vételi, aztán csökkentették, remélem nyáron majd adnak rá legalább 5-öt különben szemcsések lesznek a tévék. Köszi (jól tetted) hogy beillesztetted a különböző hőmérséklethez tartozó értékeket. Ennyit itt is változik.
[ Szerkesztve ]
-
Mate
nagyúr
válasz
kabelmania27 #12194 üzenetére
1 hete ilyen. Sokszor újraindítottam már. Mindjárt kicsit állítgatok a kábeleken és az értékeken.
-
Mate
nagyúr
válasz
kabelmania27 #12196 üzenetére
Kicseréltem egy kettes osztót egy ugyan olyan kettes osztóra.
A jelszint:
Mintha -3,5 helyet -7,5-ös osztó lenne bent....
Ez nem osztó kérdés lesz, a modemmel lesz valami....
[ Szerkesztve ]
-
Mate
nagyúr
válasz
kabelmania27 #12198 üzenetére
Hozzászólok Aktív témák
Hirdetés
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- Bemutató UPC Connect Box: jó-e a szolgáltató csodaroutere?
- Bemutató Félúton a lineáris tévé és a VoD között
- Helyszíni riport Leszámolt a korlátlan mobilnet árával a UPC
- Elemzés UPC digitális műsorrögzítés buktatói
- Teszt UPC Mediacard villámteszt: digitális HD adások médiabox nélkül
- Hír Hivatalosan is a Vodafone a UPC Magyarország tulajdonosa
- Jogász topic
- Hálózatokról alaposan
- Tippmix
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- [Re:] Alcatel 1B (5002H) - egy B-terv
- Autós topik
- Horgász topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- [Re:] Mobvoi TicWatch Pro 3 - Wearzióproblémák
- [Re:] Egy rém egyszerű paranccsal károsítható akármelyik partíció a Windows 10 alatt
- További aktív témák...
- LG PK3 bluetooth hangszóró ELADÓ!
- nJoy Horus Plus 1500 szünetmentes táp ELADÓ!
- HP Probook 645 G1 ÜZLETI laptop home officera v. iskolásoknak, FULL HD, 16GB RAM, 4 magos CPU
- Acer Nitro 5 AN515-55-704p I7-10750H, 1TB, 16GB, 1650TI, 3 év magyarországi Acer Garancia
- V7 23" LED Full HD Monitor 27 " LED236W3 HDMI VGA
Állásajánlatok
Cég: Andrews IT Engineering Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő