Új hozzászólás Aktív témák

  • kezo0

    addikt

    válasz Ukulele_ #120734 üzenetére

    Hát az bizony lehet, hogy régi a tévéd, azért nem tud rögzíteni. De azt tudnod kell, hogy arra a külső HDD/SSD-re nem is fog rögzíteni egyik tévé sem, amin máshonnan rámásolt tartalmak vannak, és lejátszás céljából csatlakoztatod a tévéhez. A felvételhez használt adathordozót ugyanis általában a tévé egy meghatározott USB-portjára kell csatlakoztatni, és a tévé azt az első használatba vétel előtt megformázza magának. Innen kezdve azon a drive-on csak a tévé által rögzített műsorok lehetnek, mégpedig olymódon, hogy ennek a meghajtónak a tartalmát nem is fogja semmi más látni – sem PC, sem másik tévé (még azonos típusú sem!). Ez szerzői jogi okokból van így, hogy a felvett műsorokat azon kívül, hogy megnézed őket az adott tévén, ne lehessen másra használni.
    (Erre reagálva most valószínűleg lesz cocka úrnak egy kirohanása a szerző jogok apropóján, továbbá sokat mondóan sejtetni engedi majd, hogy azért léteznek módszerek a felvételek kimentésére, de maradjunk annyiban, hogy ez már az ún. „szürke zóna”. ;))

    cocka: egyrészt ne kapd fel a vizet, csak froclizlak (😎), másrészt ami a duplatuneres tévéket illeti: hát nem tudom, olyannal, amiben csak egy slot van a kártyának, még nem találkoztam, de eleve nem túl sok dupla tuneres tévé van… Nekem ezek mindig Panasonic-ok voltak, amióta léteznek lapostévék. Azt se tudom, melyik másik gyártó kínálatában van egyáltalán dupla tuneres tévé.

    Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

Új hozzászólás Aktív témák