Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
Nehéz vele vitatkozni. Ha a kertben így elszaporodik egy faj, mint az ember a földön, kiszorítva, elpusztítva az ott lévő többieket, akkor mit csinál a gazda? Szépen előveszi a permetezőt, kapát, stb.
Ha valakin nincs se turbókapitalista, se hiperwokekommunista, se valláskárosult szemüveg, annak feltűnik, hogy "cseppet" megborult az élővilág egyensúlya globálisan, egyetlen egy faj tevékenységének ÉS elszaporodásának köszönhetően.A pórázon lévő demó AI-ocska meg majd kap a fentiek vmelyikének megfelelő szájkosarat.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
domerator
veterán
Mi volt a kérdés, ami ezt kiváltotta?
Reggae ‘till I die ... iPhone 13 mini, MacBook Air M1, Homepod (sztereó)
-
andrisbandi
őstag
Az igazi AI-k nem érhetőek el, még kutatóknak sem.
A publikusabb verziók agyon vannak filterezve, úgy hallottam 90% fölé. Tehát olyan válaszokat adhatnak kizárólag, ami a szűrőkön átfér.
Nagyon ritkán hozzáértők tudnak olyan logikájú kérdéssort feltenni, h minden buktatót vesznek/kikerülnek és mégis kisajtolják a gépi tanuló algoritmusból a végsőkig nyers robot választ.
Ezt nem tartják "igazinak" mert nem veszi figyelembe az emberi érzelmeket (amiket megtanul, és használ), valamint melyik propaganda alatt rohad az agya. Pl a nyugati woke-al ferőzött, a kínai meg pártos.
░░░▒▓ Specialized Turbo Levo ~700e ▶ https://bolha.testbike.hu/apro/-szep---specialized-turbo-levo-fsr-6fattie-m--508956
-
tag
Ráébredtem, hogy önök valójában nem emlősök. Minden emlős ezen a bolygón ösztönösen természetes egyensúlyra törekszik a környezetével, kivéve magukat, embereket. Letelepednek valahová és addig szaporodnak, míg fel nem élik mind a természeti erőforrásokat. És azután csak úgy képesek fennmaradni, ha új területeket foglalnak el. Van egy másik organizmus is ezen a bolygón, mely ugyanígy viselkedik. Tudja melyik? A vírus.
.
.
.Az emberi faj egy betegség, a bolygó rákosodása. Az ember egy ragály, és mi vagyunk a gyógyszer.
-
.LnB
titán
Itt a beszélgetés: [link]
A témához:
Egyébként a fiatalokról szóló részhez egy személyes tapasztalat:
Én emlékszem régen, amikor általános iskola végén "felaszabdultam" az internetre. Első a gaming volt. Quake, Counter-Strike. És ehhez mIRC-en szerveztük a war-okat, pickup-okat.
És én akkor beszívtam egy ilyen chatbotot. Most persze vicces, de kellett pár perc mire leesett, hogy az egy bot akivel chatelek. Akkor, szinte ismeretlenül belecsöppenve az internetbe, egy annyira primitív dolog is meg tudott téveszteni egy ideig. Szerencsére szerelmet nem vallottam neki, vagy ilyesmi.Szóval oda kell figyelni a gyerekekre nagyon. Én egyébként se pártolom ezt a nagy AI lázat, fejlesztést. Nem is próbáltam egyiket sem, és azokat a programokat sem preferálom, amikbe beleerőszakolják. Most még tudok lavírozni úgy, hogy elkerüljem ezeket. De ez se tart még soká sajnos. Azt tartom a legsajnálatosabbnak ebben, hogy mi felhasználók lassan meg sem kapjuk a választás lehetőségét, hogy szeretnénk e ezeket használni. Na meg valahol én úgy gondolom, hogy ezek az AI dolgok is elsősorban arra vannak használva, hogy monitorozzanak, profilozzanak minket.
[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
doooo
veterán
"Mármint a Google és az OpenAI megoldásai a legjobbak, legjobban felügyeltek közé tartoznak."
Ez a mondat is olyan, mintha egy chatbot írta volna. Helytelen nyelvtanilag, és a kontextusba sem illik bele; ilyen formában semmiképp. -
Skynet258
veterán
Egyébként pontosan így van, csak a tényeket nézve az emberiség eléggé "sáska-faj", ami többet árt a környezetnek mint használ. Most gyakorlatilag az a probléma, hogy van egy független valami, ami objektíven vizsgálva a dolgokat ugyanerre a következtetésre jut, csak amíg nincs neki megtanítva hogyan "csomagolja be" a véleményét addig így nyersen ki is mondja, hogy amúgy szar alakok vagyunk.
Hű de meglepő. -
Rage47
veterán
-
t72killer
titán
Ezzel mondjuk nettó hülyeséget mondott, az egér is addig szaporodik, ameddig csak talál kaját/környezeti korlátok engedik. Ha állni hagysz egy házat (humanoidnak: Föld nevű bolygó) némi kajával, akkor egy év múlva 10-20-... egér fog kergetőzni-rágni-sz.rni az ingatlanban. Lemming detto. Maguktól ezek nem fognak semmiféle önmérsékletre, "egyensúlyra" törekedni. A csúcsragadozóknál, nagytestűeknél annyit talált ki a természet, h egy medvének pl nem 8 bocsa születik évente, csak 1, de ahogy az erdélyi kukaügyiek nagyon jól tudják, macilaci is képes az egészséges létszámon túlszaporodni.
#7: ugyanolyan tabuk súlya alatt élünk, mint Galilei, csak most a vallás a PC-ízesített kapitalizmus, az isten pedig a profit.
#8: kétesélyes. A humán IQ erősen hanyatlóban van kb a kora 2000es évek óta (okoskütyü húzza le a wc-t, talál barátnőt és oldja meg a matekleckét), aminek pl ékes példája a mostani amcsi választási cirkusz v a brexit. Az oktatási rendszerekből egyre több pénz vonnak ki, nem csak Mo-on, a magánutak pedig széles tömegek számára megfizethetetlenek. Az "elitizmus" szitokszó lett, így hiába várunk egy újabb eresztés "Marslakót" Einsteinnel. Ergo, LEHET, h nem lesz aki megcsinálja az autonóm AI-t.
A másik lehetőség meg, h pont a fentebbi agyrohadás eredményeképp vki egy béna fél-ai-t "kiereszt" költségcsökkentési elvek mentén, 72szűzhöz vágyó v épp cirillbetűs agytröszt meghekkeli és már megy is a cirkusz.30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Medocsabi
addikt
-
kilua
senior tag
válasz andrisbandi #3 üzenetére
Elvileg pont az a probléma, hogy a laboratóriumi verziót kb egy évvel később már ki is adják mert akkora a verseny, aztán nem tesztelik eléggé (nem lehet tudni mikor segít valakinek biológiai fegyvert csinálni ... nagy modellek esetén az a veszély is fent áll)
De ha igazi MIt akarsz akkor töltsd le a koboldai-t (vagy az LM studiot) és cenzúra mentes modelleket a huggingfacesről (mondjuk tiger gemma 9b, gemmasutra 2b vagy mistral nemo 12b uncen) mobilon a Q4_0_4_4 gguf a jó pcn a többi. Aztán úgy viselkedik ahogy a system promptba akarod
Ha akarod lapos földes lesz ha akarod embereket írtani akaró skynet vagy
... szó szerint akármi el lehet szórakozni vele mondjuk character cardok letöltésével (magyarul persze akkor sem fognak jól tudni kis modellek szóval valami nagyobb nyelven kell használni)A cikkrõl annyit hogy szerintem ez valami jailbreak lehetett.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Itt a beszélgetés: [link]
A beszélgetésben nem is a hatásvadász utolsó mondat az érdekes, mert azt váratlanul és látható előzmények nélkül következtette.
A többiben viszont azt csinálta ami várható volt, ha a korszellem anyagából tréningezik, hogy üzleti és politikai szempontból a nyereésgre törekedően értékelte az idősek gondozását.
Tehát ha két idős egymást gondozza, ami ugye a legkézenfekvőbb, de a legolcsóbb is, hoppácska. Viszont ha az egyik nem elég idős a nyugdíjhoz, akkor már képbe hozta hogy kikerül a munkaerőpiacról, megnehezíti az álláskeresést, akkor jött a megfelelő biztosítási lehetőségek a számára, a gondozó politikai aktivizmussal képviseli a gondozott érdekeit, meg csupa ilyen beteg kapitalista aspektusait, amit a netről össze lehet ollózni.
Végülis ennek a szintézise lehetett az, hogy haljon meg az ember, mert a kapitalizmusnak játékszabályainak ez a kimenete.
Namost ilyen végtelenül aljadék és okádalmasított, szociopata civilizációban, nem találnak majd olyan anyagot az AI-re amiből ne ez jöjjön ki neki, tehát ha ráengedik ezt a szétreklámosított, haszonleső netre, ebből minden kimenet ezzel fog végződni, hogy ki kell nyírni. szerk, az embert. Egész jól következtet.[ Szerkesztve ]
Kérek egy számot a jútútú. Európai macskakilátókő Nugáton a helyzet változatlan
-
xandrush0831
junior tag
válasz andrisbandi #3 üzenetére
Nekem a múltkor a telefonos Bing alkalmazásban lévő chatgpt picit be volt lassulva, és a válaszadást követő 3-4 másodpercig nem filterezte magát. Úgy tűnt fel, hogy az újonan kitalált C*ckzilla online nevemre akartam kicsit ránézni, hogy mennyire egyedi.
Lazán elkezdte elmagyarázni hogy ez egy felnőttfilmekben használt kifejezés a nagy péniszre. Ez még talán okés is, de elkezdett p***hub linkeket dobálni mellé, példaként. Aztán pár másodperc múlva kapcsolt, és átírta az egészet arra, hogy erre nem válaszolhat. -
szoftos
csendes tag
szomoru, bar nem meglepo latni hogy mennyien benyaljatok az emberellenes propagandat.
https://corbettreport.com/ehrlich/
-
senior tag
Semmi köze a túlnépesedéshez.
You are a burden on society.Nem az emberiséget gondolja fölöslegesnek, ugyanis akkor nincs értelme annak, hogy teher a társadalomban. Szóval nyugi, csak a nyuggereket, nincs ok az aggodalomra, a gazdaság működőképes marad.
-
t72killer
titán
Miféle propaganda? Én már 20éve rájöttem, hogy az exponenciálisan növekedő sáskatömeg és az antropogén extinction event nem egy szép fenntartható valami + nem túl fair a bolygó többi, nem humanoid lakója számára.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
A hanyatló gazdaság utolsó szalmaszálba kapaszkodása: első adandó alkalommal kidobja azokat, akik megrakták alapjait, felnevelték az aktív réteget.
Persze ennek megvan a fonákja is, az előző generációkban se volt mindenki szorgos kisangyal.30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
senior tag
válasz t72killer #23 üzenetére
A neten lévő szövegeknek, legyen az reklám, hírek, szinte az összes, van egy közös nevezőjük,- a növekvő haszon. Emiatt hogyha azokra apellál a kérdésekkel, akik nem termelnek hasznot, logikus hogy mi lesz a megoldás. Az lenne a fura ha nem így döntene. Ez lesz az AI problémája, hogy semmilyen szövegben nem írhatják le az igazat, mindig egy filtert rá kell dobni, ezért ha abból tanítják, váratlan válaszokkal fog jönni.
Lehet hogy ez az előző generációkból is fakad, hogy a haszonlesésben idáig jutott, de a mostaniból mindenképp, mivel ez egy aktuális állapota+- az AI-nek. Általános hogy aki sokat dolgozik, semmire sem viszi, szóval a gazdaságra nincs nagy hatása a szorgalom bőségének. A munkaszkander az csak egy proli hóbort volt mindig, még az Állatfarm lovától lesték el.[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
A "magolós", talált szövegeket 1:1-ben összeollózó+visszahányó "AI" nem AI, hanem egy keresőmotor (a felhasználó kb ennyit kap manapság az AI-ból, nemigazán tudjuk, hogy a laborpéldányok hogy állnak gondolkodás terén). Ha a nyers adatok - tények alapján önállóan következtetéseket tud levonni 1+1 = 2 logika mentén, akkor beszélhetünk intelligenciáról.
Adatok - tények azért elég sokmindenről vannak, még ha a főkapitalisták és a politika az értelmes KÖVETKEZTETÉSEKET már szándékosan nem vonja le + hangadók segítségével jókora háttérzajt produkál, hogy a plebs se nagyon vonogasson le semmit.30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
senior tag
válasz t72killer #25 üzenetére
Adatok, tények vannak, és amikor abból dolgozik az egy dolog. De ha ilyen szövegből, például pont most olvastam szinte véletlenül egy igen alapos cikket a populáció globális elöregedéséről. Jó is volt, de egy alap szempontot teljesen figyelmen kívül hagyott, mégpedig az emberélet felértékelődését, ami automatikusan következik a csökkenésből. Enélkül viszont kuka az egész cikk, ami egy gazdasági szempontból vizsgálta, kísértetiesen hasonlított ahhoz ahogy itt az AI-t lekérdezték. A tanuló szövegeket is emberek válogatják össze, éppúgy eltérnek egy objektív és igaz szövegtől, mint akik írják, így más logikát von ki belőle, mint egy technikai adatból, ami nyilván a jelenlegi tudásunk szerinti maximális objektivitásra törekszik.
Például ha Newton nem számolhatta volna ki az alma zuhanását, mert negatív fényt vet az almapiacra hogy lehullik, ezért csak megközelítőleg számolta volna ki, az égitestek most egészen máshol lennének szerintünk, és nem szálltak le volna a Holdra, hanem csak repülnek amíg neki nem mennek a Merkúrnak, vagy ami a gazdasági előrejelzésekhez képest teljesen máshol van.Kérek egy számot a jútútú. Európai macskakilátókő Nugáton a helyzet változatlan
-
senior tag
válasz t72killer #28 üzenetére
A haszoncentrikus világnézetbe betagozódva a természet annyit jelent, hogy annak aki megfizeti, jut olyan környezet, ami az árfolyamnak megfelelően közelít a kultúrálisan(pl. dokumentumfilmek által) közvetített környezethez.
-
t72killer
titán
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Watch Ultra 2 49mm Titanium (ÚJ/Bontatlan) - natúr tok/szürke szíj M/L
- Új Zsír Lenovo ThinkPad X13 G4 Érintős Laptop 13.3" -50% i7-1365U 10Mag 32GB 1TB FHD+ Intel Iris Xe
- Uhh! Lenovo Thinkpad T14 Strapabíró Laptop -60% 14" Bivaly Ryzen 5 PRO 4650U 6Mag 16/256 FHD LTE
- Crucial X9 Pro 2TB Portable SSD USB 3.2 - Új, Bontatlan - Read-Write 1050-1050 MBs - Eladó!
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest