- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
-
IT café
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Aktív témák
-
Adams84
aktív tag
Sziasztok!
Vodafone box-on az HBO2, HBO3 csatornák esetében nem működik a műsor-visszajátszás. Rövid időre felugrik a “Tartalom korlátozás miatt nem tudjuk lejátszani ezt a műsort. Kérjük, próbáld újra később!” hibaüzenet, majd full fekete képernyő fogad. A tegnapi és mai műsorok már nem játszhatók vissza, de a csütörtökiek még igen.
Esetleg más is tapasztal ilyet a fenti csatornáknál?
(Kihúz-bedug és alaphelyzetbe állítás is volt, de nem oldotta meg a problémát). -
kabelmania27
félisten
válasz
Kapanyél #117334 üzenetére
Üdv!
Általában koax kábel megy a lakásba, RFoG területen optika megy a lakásban lévő mininode-ba amiből kijön a koax amit már el lehet osztani modemre és tévére. ITT láthatod a szolgáltatási területeket. Szomszédoktól, környékbeliektől kérdezd meg, hogy náluk milyen szolgáltatás van vvagy az ügyfélszolgálattól kérdezd meg, hogy nálad milyen csomagok érhető el. -
AtaWrc
aktív tag
Szerintem volt valami frissítés ami nem sikerült jól nekik, mert nálam 8-adika óta szórakozott a box, kihúz, áramtalanítás, stb megvolt.
Ma reggelre, meg magától jó lett minden. -
zeon.hu
nagyúr
Thx mindenkinek, amit lehet, megnézem ezeket!
-
kezo0
addikt
válasz
zeon.hu #117337 üzenetére
Ha jól emlékszem, ez másnál akkor volt, amikor rossz hálózati azonosító volt központilag hozzárendelve a boxhoz, és a box nem a koaxról, hanem az Ethernet kábelről vette a tévéadást.
Meg kéne próbálnod kihúzni a boxból a koax kábelt – ha ezután továbbra is lehet nézni a műsort, akkor nálad is ez lehet a helyzet. -
cocka
veterán
Nálam meg megbolondult a vodabox. Következő bekapcsoláskor mikor áramot kapott megjelent a fehér-fekete logó pár mpig, aztán eltűnt és nincs jel. Eljátszotta franc tudja hányszor, hiába húztam ki a tápot meg dugtam vissza, ugyanaz. Aztán itt javasolta valaki a service gombos "resetet" na azzal se jutottam semmire, akkor meg a logó eltűnése után elkezdett villódzni (létezik ilyen szó? LOL) a piros led, utána kialudt és megint megjelent a logó pár mpre, majd eltűnt és továbbra sincs se kép, se hang.
Mondom jó, akkor lépjünk szintet, mert se service "resettel" nem megy, se áramból ki-be nem megy, akkor kihúzom a HDMI kábelt és az ethernetet is. Nézzük offline-ba bejön-e. HDMI visszadug, táp visszadug, megint fehér-fekete logó, aztán jéé végre homokóra. Na onnantól kezdve működik... legalábbis látszólag. Ugyanis élő adásnál elkezd akadozni, majd megáll a kép, kiírja, hogy hiba a hálózati konfigurációban, aztán elkezd mindenféle vackokat listázni jobb felső sarokba a DHCP-ről a DNS-ről meg hasonlókról. Adás áll, átkapcsolni nem enged stb.. De a legdurvább: NEM ENGEDI se távirányítóval, se standby gombbal kikapcsolni. Áramból kihúz és kész. Áthoztam a másik szobába, itt jó. EGYELŐRE!
-
-
tomp
félisten
válasz
ElektrikusDE #117336 üzenetére
Egyszerű! Vettél volna és a számlát elküldted volna nekik mivel ők tanácsolták a vásárlását!
Nekem nem csak a visszirány rossz hanem a komplett hálózat. TV szétesik, internetnél letöltési gyenge(ED3.1-es csatorna már nincs is!!!), feltöltési szintén aminél olykor szétesik a visszirány.
Nekem is új kábel van de ez nem jelent semmit ha az erősítő döglik meg és nem cserélik, nem jönnek ki. Pedig konkrétan tudják mit kell cserélni és hol!
Már azon vagyok, hogy bemegyek az üzletbe és kérek korlátlan adat SIM-et ingyen. Nem érdekel hogyan oldják meg. Felőlem felhívhatják Amanda-t is. -
zeon.hu
nagyúr
A csatorna váltás néha akár 20-30 mp-ig tart.
Műsor infó csak sokadikra jelenik meg.
Mi a tosz baja lehet?
(VTV Box) -
ElektrikusDE
senior tag
Szia!
Anno az UPC-nél mikor reklamáltam hogy kéne visszirányú erősítő, akkor az volt a szerelő válasza hogy vegyek egyet!
Persze hogy az volt a válaszom hogy az nem én feladatom, hanem az övék, szép is lenne ha nekem kéne pl. ilyet vennem.
Pár napja újra
UPC-s(Vodafonos) lettem, szerencsére most nincs gond a jelszintekkel (igaz új koax kábelt telepitett a szerelő azUPC-sdoboztól. (természetesen ellenőrizve is lettek a jelszintek és a jel/zaj viszonyok)Ui:
Megvagyok elégedve a szolgáltatással, mert csak mobilnetes alternatíva lett volna a címemen.
Természetesen a szomszéd házban lett volna sokkal jobb internet is, de sajnos azt nem tudják (pontosabban akarják) bekötni nálam. (az 1/1 szimmetrikus Gbits fix IP-vel lett volna, nem sokkal drágábban)
-
tomp
félisten
Keddre ígért erősítő csere a mai napig sem történt meg.
Most már ott tart a hálózat, hogy naponta 2x eldobja magát.
Letöltési csatornák úgy ahogy megmaradnak(kivéve az OFDM csatornát mert az már fixen nincs) de a feltöltésinél ez fogad mikor a windows szerint is nincs internet:
Vagy magától helyrejön 5perc után vagy ha nem akkor marad a modem restart. Most sikerült először neki magától helyrejönnie...
Ebből nem lesz számlafizetés az biztos. Közöltem velük tegnap este az online hibabejelentőn, hogy kötbér igényem van.
Esküszöm felfeszítem a lenti dobozt, kiszedem az erősítőt és besétálok vele a Lechner Ödön fasor 6-ra, hogy nesze... -
Kapanyél
őstag
Sziasztok!
Valaki tudja, hogy a társasházi lakásokba csak internet, csak TV és mindkettő esetén milyen kábelekkel állnak be? Optika, koax vagy UTP közül miket használnak?
Azt szeretném tudni, hogy lakáson belül milyen passzív hálózatot érdemes kialakítani jelenleg. Kell koax vagy elegendő csak UTP? Legyen optika, de abból milyen?
Előre is köszi! -
Tiger_
újonc
válasz
kabelmania27 #117329 üzenetére
Hát van ipv6nál egy cím de alapértelmezett átjáró az egy ipv4 cím és a dns kiszolgálók is ipv4 szóval nem tudom hogy most akkor van-e
-
ztsoft
őstag
válasz
MadMancs #117328 üzenetére
Az a baj, hogy egy ilyen nagy cég nem engedhetné meg magának az ilyen dokumentumokat. Ennyi erővel az ÁSZF-t is kiadhatnák így.
Ja, nem 98 oldal, de feleslegesen 2 az egy helyett. Így is lehet magyarázni.
Olvasható 800 %-os nagyításnál, de ez már nem mondható el a Vodafone logóról.
A másik az, hogy bárki megnyitja, egyből az jön le neki, hogy ez meg mi. Ezzel nagy mértékben rombolják a Vodafone megítélését, ami mostanában amúgy is zuhan.
-
ztsoft
őstag
válasz
Inhouse #117308 üzenetére
Ez nem az első ilyen. A kedves Zsuzsika nénit elfelejtették megtanítani a pdf dokumentum készítésére, önszorgalomból meg erre telik.
Viccet félre téve, sajnos, én látom az összefüggést ez és a szoftveres (akár a számlázást, akár az ügyfélszolgálatot nézzük) megoldásaik között.
-
mmrx
csendes tag
válasz
Tigris55 #117276 üzenetére
Nekem is feltűnt, hogy sokkal kevesebb a visszanézhető műsor a tv2 csatornán a vodafone tv-n. Szerintem ez nem a vodafone, hanem a tv2 döntésén múlik. Gondolom a saját tv2 play-re akarják terelni a nézőket, ahol nem lehet áttekerni a beszúrt reklámokat, míg a vodafone tv-n lehetett.
-
Tiger_
újonc
válasz
kabelmania27 #117315 üzenetére
Az F csatlakozók szerintem nincsenek kilazulva, ipv6-ot honnan tudhatom hogy be van-e kapcsolva?
-
-
kezo0
addikt
válasz
Toth_Jani #117313 üzenetére
A mediacard a kódolt tévécsatornákat kódolja ki, szóval nem tudom, hogy jön ide, és pláne nem világos, hogy mi köze a Dolby Visionhöz ill. Atmoshoz. Egyetlen tévécsatorna sem ad ilyen képpel és/vagy hanggal a Vodafone rendszerében.
Ami a szinkront illeti: a szóban forgó sorozat első évada teljes egészében hozzáférhető az HBO Max szolgáltatásban, nem most jönnek ki hetente, egyesével az új részek. Tehát az itthoni indulásra akár már le is szinkronizálhatták volna az egészet. Persze lehet, hogy egy hét múlva már a 3. epizódhoz is lesz szinkron, két hét múlva meg már a 4.-hez is, és így tovább… Csakhogy ha már elkezdtem nézni, nem fogok hetekig várni, pláne, hogy nem is tudható, hogy így lesz-e.
-
kezo0
addikt
válasz
ElEvEn11 #117310 üzenetére
A hsz igazából nem a szinkron/eredeti nyelv problematikájáról szólt, azt csak mellékesen említettem meg (ezért írtam, hogy „bónusz”), mivel nem tartom korrektnek, hogy beetetnek szinkronnal, aztán két rész után már anélkül lehet csak nézni egy sorozatot. Nincs bajom a felirattal, és ha tudom előre, hogy 10 epizódból csak az első kettő van szinkronizálva, akkor már az első kettőnél is inkább az eredeti nyelvet választom.
-
Toth_Jani
őstag
válasz
kezo0 #117309 üzenetére
A MediaCard esetében pedig alap hogy a TV-n legyen használható, de igy legalább a 4K Dolby Vision és audió alapból megy rajta, pl: Mátrix, Düne.
Persze ha belegondolok csinálhatnának (android) TV-re egy VodaBox alkalmazást, nem hiszem hogy olyan nagy programozói bravúr kellene hozzá.
A szinkron pedig az új részeknél szokott csúszni, a Trónok Harca is mindig 2-3 héttel az angol kiadás után jött. -
Sonja
nagyúr
Régebben (2021. Novemberében) kaptam az RTL Most+-hoz kódot, amit fel is használtam. Ritkán néztem, de néha jól jött. Mai nap is nézni akartam egy olyat, amihez a + kell, de kiírta, hogy nincs előfizetésem?!
Nézem az aktivált szolgáltatásim menűpontot, és bizony már az szerepel, hogy "Nincs jelenleg aktív előfizetésed.".
Mitől törlődött ez? Illetve tudok igényelni új kulcsot?
Ui.: Ma jött amúgy NET4 szolgáltatás kód is, amit fel is használtam. Remélem ez nem tűnik el.
-
ElEvEn11
senior tag
válasz
kezo0 #117309 üzenetére
Ne vedd kötözködésnek, de amikor olvastam a hozzászólásodat, az jutott eszembe, hogy "de jó, hogy nekem nincsenek ilyen magas igényeim" és általában a legtöbb filmet, sorozatot is inkább eredeti nyelven, angol felirattal részesítem előnyben. Ettől még értem a problémádat.
-
kezo0
addikt
Első tapasztalataim a Vodafone TV boxon megjelent HBO Max app használatával.
Mindenekelőtt azért örülök neki, hogy egyáltalán van, mert Panasonic tévém van, amin HBO GO app sem volt soha, és HBO Max app sem lesz. Szóval most legalább a Vodaboxon keresztül tudom használni a szolgáltatást úgy, hogy a tévé a megjelenítő, és nem egy mobil eszköz, amin én csak a legutolsó szükséghelyzetben néznék filmet/sorozatot.
Sajnos azonban úgy tűnik, sem HDR kép, sem 5.1-es hang nincs, ha a Vodaboxos HBO Max appot használom. Bármi is van feltüntetve a film/sorozat adatainál (5.1 vagy akár Dolby Atmos), amelyeket eddig próbáltam, mindnek csak 2.0-ás PCM hangja volt. HDR-es képpel pedig még nem találkoztam a feltüntetett adatok között sem, semelyik tartalomnál, ellenben néhol Dolby Visiont írnak – ezt viszont nem tudom ellenőrizni, mert nincs DV-képes megjelenítőm, de nem hinném, hogy ilyet ki tud adni a Vodabox.
Szóval ez a Vodaboxba épített app sokkal jobb annál, mintha egyáltalán nem lenne nézhető nagy képernyőn az HBO Max, de ha valaki szeretné az elérhető legjobb kép- és hangminőségben nézni az összes tartalmat, akkor legyen olyan tévéje vagy külső eszköze, amin van erre szolgáló natív app.
(Bónusz: elkezdtem nézni a Station Eleven c. sorozatot – persze ez is csak 2.0-ás hanggal jön a feltüntetett 5.1 helyett, de nem is ez a hab a tortán, hanem az, hogy míg az első két rész le van szinkronizálva – aminek én személy szerint örültem – meglepődve tapasztaltam, hogy a harmadik epizódtól kezdve már csak eredeti hanggal nézhető, felirattal. Ez azért kicsit átverés-szagú, de ennek ugye már semmi köze a Vodafone boxhoz…)
-
Inhouse
őstag
Tudtok róla valamit, hogy Gyulán tegnap/ma lenne valami központi hiba? Faternak és tesóméknak sincs TV, internet van.
-
tillatrilla
senior tag
Sziasztok! Elég sokat szoktam napközben az autóban mobilon tv-t nézni a Horizon go alkalmazásban. Gondoltam mivel már nem működik,felrakom a Voda tv appját. Gond nélkül belépek,az eszköz engedélyezve van,mégsem megy egyetlen csatorna sem. Valami MV,MT hibaüzeneteket dob. Sem wifin,sem mobilneten nem működik. Mi lehet a hiba oka?
-
Tiger_
újonc
válasz
kabelmania27 #117294 üzenetére
-
ThaliLacus54
csendes tag
válasz
feketedini #117304 üzenetére
Igen. Én is így csináltam.
-
feketedini
tag
Sziasztok! Voda tv boxon külső hbo max előfizetéses felhasználónév jelszó párossal is be lehet lépni? Közvetlenül fizettem elő a hbomaxnál.
-
Én azt javaslom nézz körül, hogy mi érhető el nálad a Voda mellett, DIGI, Telekom, Tarr, Invitel, akármi, és utána azok topikjában próbálj érdeklődni, hátha van ott valakiknek szolgáltatása a környékedről, hogy nekik mik a tapasztalataik. Ha meg ilyen nincs, akkor legfeljebb kapsz általános véleményt a másik szolgáltatóról, és annak szolgáltatásairól.
-
Mike
veterán
válasz
Intruder2k5 #117300 üzenetére
gondoltam nem én vagyok az egyetlen aki azon gondolkodik, hogy a hűség lejárta után elhagyja ezt a csodás céget.
-
ElEvEn11
senior tag
válasz
petakpa1 #117289 üzenetére
Oh wait! Szóval, ha a Vodafone-os router-rel kapcsolatban nem routert kérdezek, hanem menőn a HGW-t írom, akkor válaszolt volna valaki, hogy mégis mi a véleménye róla?
Édesanyámnak lett otthon kicserélve. Innen Dániából fogalmam sincs róla és ezért kérdeztem, hogy kinek milyen tapasztalata van vele, de senki nem válaszolt eddig.
Sorry petakpa1! Nem téged akartalak abuzálni. Ne vedd magadra!
Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Targus Universal USB 3.0 - (DisplayLink)
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest