Új hozzászólás Aktív témák

  • villifog

    tag

    válasz cof #115845 üzenetére

    Csak a személyes véleményemet írom. Szerintem a fali aljazattal sem lenne semmi probléma, csak megfelelően kell megoldani a szerelést, Csináltunk 20-22 db-os fali aljazatos kiépítést, természetesen erősítővel (megfelelő erősítővel). Soha semmi probléma nem volt. 12dB-s aljazatokat használtunk, csak egy aljazat volt minden kábelen (természetesen ilyen esetben a második iránycsatoló főkimenetét feltétlen le kell zárni 75 Ohm-mal. Mivel viszonylag nagy (12 dB) a két iránycsatolt kimenet csillapítása, ezért a visszahatás is elenyészőbb (két készülék egymásra hatása).
    Én semmilyen problémát nem látok a fémesen árnyékolt fali aljazatoknál. Ellenben a régi műanyag házas fali aljazatokat tényleg messzire el kell kerülni. Nálam a panelben is gondolkodtam Prodax aljazaton (nekem tetszik), de végül is nem lett fali aljazat.
    Még annyi előnye is van a nagyobb csillapítású aljazatoknak, hogy nem kell feltétlenül a két kimenetét: (iránycsatolt kimenet TV-Rádió) lezárni 75 Ohm-mal, viszont a 4dB-s (véglezárós aljazatoknál) ez feltétlen szükséges lenne. A kisebb csillapítás, ezáltal a nagyobb visszahatás miatt.
    Illetve az erősítőt is könnyebb beállítani a szabvány szintre, nem kell plusz csillapító egységet (FAM)-ot alkalmazni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák