Új hozzászólás Aktív témák

  • #86564352

    törölt tag

    válasz BlackV #50001 üzenetére

    Mo-on május óta vakcinabőség van, mégis több millió oltatlan, a 60 felettiek aránya se volt elég jó őszi delta hullám elején. Járványhelyzet most is van október óta, oltás hegyekben, mégis sok oltatlan. Ez alapján, ha 2021. január 1-jén itt lett volna 10 millió dózis Pfizer és 10 millió dózis Moderna, akkor se lett volna több oltott ilyen tájékoztatás, szervezés és hozzáállás mellett. Miért gondolod magyar vakcinával más lenne a helyzet?

    Kinek fogják beadni itthon? Aki eddig beadatott három dózis elismert nyugatit, kérné az egyelőre csupa kérdés magyart is? Tehát ők nem piac. Aki első körben vállalta a keletit, de most már mehetnékje van, kérné a magyart ha nem tisztázott az elismertsége? Minden duma ellenére nem mer a kormány ténylegesen kimaradni a Pfizerből, tehát nem lesz más alapon se fog fogyni. Mert lesz más, jobb. Mint látjuk gyerek Pfizerből is rendeltek és készülő omikron Pfizerből is kötöttek le.
    Gyerekek: pl. Kubának (jobb egészségügyi rendszerrel) van saját vakcinája és csecsemőket is oltanak vele. Nálunk mindenféle nyugati függőség EU fikázás duma ellenére 18 év alatt csak Pfizerrel mernek oltani itthon is, tehát ők sem piac.
    A 70-80 éveseknél kiderült a kínai receptes elölt vírusos vakcina gyengébb, nekik is inkább MRNA-t kellene adni.
    Az eddig oltáskerülő embert a milliárdos tételben beszúrt és rengeteg adattal rendelkező nyugati vakcina ha nem győzte meg egy év alatt, majd egy év múlva a magyar szuri meggyőzi?

    Mi az üzleti terv, ha itthon nem lesz rá igény, a még itthon maradt kutatóknak érdemi tudást nem jelent ha csak a régi technológia lesz, EU-ban nem lesz versenyképes termék, ismét az üzbég és vietnámi barátság erősítése lesz? Amilyet gyártani fognak Sinopharm receptre, olyanból (Sinopharm) tele a padlás most is és nem kérik már. A szerbiai Sinopharm gyár havi 3 millió dózis, ők kinek adják el?
    A szakmát (nem csak a bélás részét) kérdezték egyáltalán milyen legyen a gyár vagy csak fent eldöntötték? (ha már kínai vasút, kínai hitel, kínai egyetem, kínai mobilhálózat, miért a kínai receptes vakcina maradjon ki a sorból?)

    Ha jönne egy új variáns, új vírus, vajon a modern technológiával és legjobb brain-drain világcégek és nagy országok készítenének rá előbb vakcinát, vagy a magyar "faék" gyár?

    (Nekem az egészről a magyar narancs jut eszembe, vagy amikor külföldön tömegközlekedésben évtizedek óta bizonyított, működő rendszer van időalapú jegyre minden járatra, nálunk évtizedeket szarakodnak rajta mert saját fejlesztés kell és minden projekt jó alkalom mutyira.)

    Nem nekünk kell feltalálni a spanyolviaszt, MRNA licence alapú gyártás történik szerte a világon, mi azzal a baj? Egy ilyen együttműködésnek sokkal több értelme lenne akkor is ha a messenger tudást teljesen nyilván nem adják át, mégis amit lehet megosztanak. A BioNtech épít gyárat pl. Ruandában (!) is:

    BioNTech will initially staff, own and operate the facility to support the safe and rapid initiation of the production of mRNA-based vaccine doses. BioNTech plans to transfer manufacturing capacities and the know-how to local partners. Therefore, BioNTech, the Rwanda Development Board and Institut Pasteur de Dakar in Senegal agreed to swiftly build-up the required human resources capacity and systems so that the partners can take over ownership and operational duties.

    Sima influenza ellenire és a gyerekkori kötelezőkre jó lesz a régi módszer a saját gyárban, de az nem nagy cucc. Covid ellen kézenfekvőbb lenne a Pfizer, Moderna, Novavax vásárlás és licence alapú gyártás. EU-ban MRNA vakcinabőség a vállalás alapján, AZ és J&J vektorosokat is már passzolják el és függesztik fel több országban. Oltóanyaghiány nem valószínű EU-ban már. A kormány is Brüsszelből veszi, akárhányszor mondják a propagandát a "rossz" EU beszerzésben ők bizony nem vesznek részt, csak mégis jött a gyerek Pfizerből, csak mégis lekötve a készülő omikron Pfizerből, éppen amilyen lehetőségről is szólt a májusi EU szerződés amiről cirkuszoltak. Nahát. :U

Új hozzászólás Aktív témák