Hirdetés
- AliExpress tapasztalatok
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Mikrotik routerek
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
- Milyen NAS-t vegyek?
-
IT café
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
logarithm
őstag
Sziasztok
Érdeklődnék, ha egy v4-es routerre felteszem ezt a LEDE fw-t van már vissza út gyári fw-re?
Ha igen tudtok iránymutatást adni nekem, hogy hogyan s merre találok hozzá fw-t.Köszi
[ Szerkesztve ]
-
logarithm
őstag
válasz PcForCe #52015 üzenetére
Hello -> [link]
minden V2-es tulajdonosnak javaslom, hogy a gyári FW alatt a wifi résznél a region-t ne állítsa át, maradjon United States, nekem így fullos a wifi jel, és stabil. Előtte első beállításkor hungary-ra raktam stb (logikusan) de nem volt az igazi a dolog. Majd ugye ki próbáltam pár darab FW-t és vissza tértem végül a gyárira, és akkor első beállításkor a region-t nem piszkáltam és azóta jó a wifi.
egyéb paramétereim: channel 6 ,channel width 40MHz (speedboost dolog kikapcsolva)
[ Szerkesztve ]
-
logarithm
őstag
válasz Bálint85 #51111 üzenetére
Szerintem a szolgáltató lesz a hibás, a net ügyben.
nekem ennyit mér a v2-es router ugyan ezzel az fw-vel-> [link]
Esetleg áramtalanítsd a modemet utána a routert, majd a modemet indítsd el várd meg amíg lesz kapcsolat, majd indítsd a routert.Nekem:
HT mód: 40MHz második csatorna alatta
40 MHz mód erőltetése pipa be.
Országkód Hungary
csatorna 7
adóteljesítmény 20dBmTávolság optimalizáció -> nem írtam oda semmit üresen hagytam.
[ Szerkesztve ]
-
logarithm
őstag
válasz Bálint85 #51094 üzenetére
Ha vargalex fw-t már raktál fel, akkor ugyan úgy.
[link] letöltöd a openwrt-tl-wr1043nd-v2-squashfs-factory_Poli27_1.3.3.bin majd ellenőrzöd az md5 értéket, ha megegyezik betallózod és install.ha valamiért nem engedné, akkor azért mert hosszú a file név, nevezd át.
[ Szerkesztve ]
-
-
logarithm
őstag
V2-es modellen végig zongoráztam két openwrt fw-t, egyik a superwrt új kernel-el, a másik gargoyle 1.6.1 régebbi kernel-el.
Tapasztalatom superwrt torrenten 16MB/s tudott max, gargoyle picit többet 18MB/s amíg a gyári legújabbal hibátlanul 25,5MB/s viszont a gyárin gyengébb a wifi, míg openwrt-n jobban muzsikál ez a dolog.ui: pppoe kapcsolat, digi 200/50
[ Szerkesztve ]
-
logarithm
őstag
Sziasztok,
ma búcsúzok a v1-es modelltől megjött a v2-eskérdésem az lenne, jól tudom, hogy hardver natot nem képes kezelni az openwrt? tehát jobban járok ha a gyári rendszeren maradok?
-
-
logarithm
őstag
Nekem már átrakták a top netet: [link]
egyébként az ftp mérés ssd-re töltött le, míg a torrent egy ide csatis 120GB vinyóra (arra torrentezek amíg meg nem hal, de úgy tűnik örök életű )(#50795) ToBeY
100-as switch lehet még, ha panelban élsz. én ftth hálózat kertvárosban élek.[ Szerkesztve ]
-
logarithm
őstag
válasz davidcsaba93 #50547 üzenetére
hali
"A factory firmware felrakására gyári firmware esetén a webes felületről van lehetőség." forrás: [link]
tehát igen -
logarithm
őstag
válasz Intruder2k5 #48934 üzenetére
Suste-nek én sem tudom, hogy hol van, ha van. Punk17-nek tudom -> [link]
szerk: bár ebben sincsen transmission, alapból.
[ Szerkesztve ]
-
logarithm
őstag
Még nem volt ha jól láttam, gargoyle stabil 1.6.0 verzió elérhető : [link]
-
logarithm
őstag
válasz zharmat #47139 üzenetére
Hello,
Hálózat-> WAN szerkesztés -> protokoll -> PPPoE -> és beírod a szerződésben kapott felhasználó nevet és jelszavat -> mentés és alkalmazás -> kész van internet.(#47140) Intruder2k5
Beelőztél(#47142) poffsoft
Ja-ja akár, nekem diginél ez nem jellemző, adsl-nél elképzelhető.[ Szerkesztve ]
-
logarithm
őstag
Luci Xeye theme, ha valakit érdekel:
cd /tmp
wget http://openwrt.8800.org/luci-theme-xeye_0.18_all.ipk
opkg install luci-theme-xeye_0.18_all.ipkÚgy kell feltenni mint a bootstrap theme-t
Mind a kettő fent van nekem, vargalex v1.1.7 működik szépen.
[ Szerkesztve ]
-
logarithm
őstag
Sziasztok, folyamatos brute force attackot jelez a kernel napló, és a rendszernapló, mit tudok ellene tenni?
-
logarithm
őstag
Sziasztok valaki használja ezt az fw-t?
Mennyire lett stabil? illetve nem brickeli le a routert? -
logarithm
őstag
válasz Keresztapper #17909 üzenetére
Nekem is ugyan ez, rendesen megy a router 1.00 verzióval.
Nálam is sok eszköz csatlakozik wifi-n keresztül stb.
Tökéletesen megy minden.Természetesen backup-ot készítettem így nem kellett config-gal "bajlódni" minden a jól bevált beállítások szerint megy.
-
logarithm
őstag
válasz Intruder2k5 #17405 üzenetére
Elképzelhető, hogy ezzel jó döntést hozott az asus.
-
logarithm
őstag
válasz Intruder2k5 #17403 üzenetére
Igen, ne haragudj nem frissítettem v0.92re. Amúgy jogos az észrevétel
Mert nem volt semmi érdemleges számomra abban.
El is felejtettem
0.91-es van fent nekem.[ Szerkesztve ]
-
logarithm
őstag
válasz vargalex #17394 üzenetére
Na szuper hírek
Köszönjük ismét, nekem csak a transmission miatt fontos az updateNos úgy frissíthetem, hogy egy router mögött van a Tplink?
Dmz-ben van a router ip-je, és én a TP-re vagyok kötve, az az ahonnan indítanám a frissítéstJa és 33d 21h 58m 15s megy a router az előző verzióval, folyamatosan
[ Szerkesztve ]
-
logarithm
őstag
Olvasom itt a letöltés kérdéseket, csak hozzászólás illetve megjegyzés képen én úgy csinálom, ha nem olyan fontos, akkor inkább leszedem a gépemmel amire szükségem van, illetve céltudatosan seedelni szeretnék ezért, olyan tartalmakat szedek, s utána felmásolom a router-re kötött vinyóra onnan be hash-elem és had szóljon 320GB adat folyamatosan seed alatt van. 625kbyet-al megy a seed, nem nyekken meg a router. Ennyi napja megy folyamatosan 19d 2h 23m 42s.
Igazándiból letöltésre tényleg optimális csak egy torrentet elindítani, szerintem. Ez függ attól is hogy, 25GB vagy csak 700MB-ákat indítasz egyszerre
Ennyi pénzért amúgy tökéletes erre a célra ez az eszköz.
-
logarithm
őstag
válasz vargalex #16026 üzenetére
Szia!
Amúgy a router a csúcs szuper Cisco EPC3925 hát ha mond neked valamit.
1. Kicsit, ezt tudnád nekem részletezni olyan béna vagyok ezekben, szóval mi legyen az IP address, a portok azok adottak, csak hogy tudjam is engedélyezni.
2.Valahogy így próbáltam meg, megcsinálni -> "A meglévő routered WAN beállitásánál adjál Fix ip-t(Static ip) pl. 192.168.0.25, DNS1: 84.2.44.2, DNS2: 84.2.46.1, Gateway: 192.168.0.1(a cisco ip-je)
A Ciscoban az Applygation & Gamming menüben, DMZ, ott enable és megadod azt az ip, amit a routerben fixnek beállítottál."Itt nálunk openwrt alatt melyik részen állítsam ezeket, vagy mire figyeljek?
Nekem UPNP be van kapcsolva Tplinken is meg Cisco routeren is. Ez gond lehet?Azt szeretném elérni, hogy menjen rendesen automatán a port kiosztás, de természetesen ezt a tplink-en keresztül illetve, menjen a transmission portja is mert az is passzív emiatt
Megköszönném, ha részletesen tudnál segíteni
[ Szerkesztve ]
-
logarithm
őstag
Sziasztok,
Segítsetek nekem kérlek. Az a harci helyzet most, hogy beköttetem egy olyan csomagot, amivel már kaptam egy router modem wifis egybe komplex dolgot, na de most nekem ugye van az aranyos szeretett tp-linkem, szeretném ezt úgy megoldani, ha bedugom a tp-linket a kapott modem routerba, akkor a tp-link vezéreljen mindent, ez megoldható?
Köszi
-
logarithm
őstag
Valaki próbálta a sysupgrade -et vargalex fw-vel? Pl: v0.7-ről v0.8-ra?
-
logarithm
őstag
válasz amargo #12909 üzenetére
Szia,
Az történt veled is mint velem anno, kedves vargalex segített nekem, és akkor mondta, hogy "pánikot" kapott a router, valószínű a nem megfelelő file méret okozta ezt, ezért lett a vargalex-es fw-knek MD5 checksum ellenőrző kódja, ami 100%-ossá teszi a frissítést, ez kéne dd-wrt-hez is szerintem.
Sajnos, ez csak soros portos újra élesztéssel megy.
-
-
logarithm
őstag
válasz vargalex #12494 üzenetére
Köszi a választ , viszont most olyan hiba jelentkezett nálam, nem tudom mi a jelenség oka, de ha többszöri Save&Apply -ra megyek, akkor egyszerűen a transmission beállításait törli, de úgy, hogy üressé válnak a kitöltött mezők.
Jelenleg már wifit sem tudom beállítani, mert mindig csak applying changes-t ír s ide menti -> etc/config/fstab, de nem menti el, mert már itt tölt nekem egy jó ideje, csináltam defaults-ot is, de ugyan ez a hiba jelentkezett.
Most raktam fel nem olyan régen a v0.6ot, v0.5 alatt ilyen nem volt.
Nem nagyon értem mi van a háttérben.
Üdv.
-
logarithm
őstag
Sziasztok,
vargalex v0.6-os fw-jén a Transmission beállításoknál valaki mondja meg nekem, hogy mi van az RPC URL nél írva nektek, mert valamiért mentés közben átvariálta a beállításokat
Nekem most ezt írja oda: /transmission/Content-Dis , nem tudom, hogy ez volt, e vagy sem, de nem tudok csatlakozni a transmissionhez (belépek a szokásos módon, és el is indul a daemon, csak connection failed hiba ablakot dob fel)
Üdv.
-
logarithm
őstag
válasz k_krisz #11787 üzenetére
Szia,
Nekem is ez a gondom, nem volt energiám foglalkozni vele, egy wifi kártyával használják most a gépet. Amivel megy rendesen, mint ahogy te is írtad.
Windows xp van a gépen. Újra telepítés után sem lett jó.
Plusz DD-WRT-n is ez a helyzet meg Open-WRT-n is.Ha lesz valami megoldás szívesen várom.
-
logarithm
őstag
Intruder2k5 & vargalex szerintem nélkületek, halott lenne ez a topic.
Köszönjük minden fáradozásotokat, és a segítségeket.Ráadásul, nektek nem is ilyen típusú routeretek van.
[ Szerkesztve ]
-
logarithm
őstag
Szia,
Ha csak alap dolgokra szeretné használni, akkor szerintem jó a gyári fw is csak frissítve
Vagy pedig mindenképpen DD-WRT -t ajánlom -> itt meg tudod nézni mit tud innen tudod leszedni őketui.: vargalex fw-je is kitűnő, de ha alap dolgokra akarjátok csak, akkor lehet felesleges.
Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
logarithm
őstag
válasz vargalex #11518 üzenetére
Szuper, így már szinte biztos, hogy nem lesz brick
Amúgy most már mindenre figyelek ha frissítem: vinyót lehúzom, le kapcsolok szolgáltatásokat pl:transmission, csinálok egy rebootot várok, kb 2-3percet, hogy a cpu load ne legyen magas, és utána jön az ssh-n a frissítés plusz mostantól a 3.5-ös lépés -
logarithm
őstag
Sikereres build 0.2-re áttérés
Minden működik rendesen, szerintem a wifi még jobban
A lemez formatáló és felcsatoló most már tökéletes, köszi vargalexValaki nem találkozott ezzel a jelenséggel amivel én? A szitu a következő a routerra való másolásom nem haladja meg az 1MB/sec -et és huzamosabb időn belül cpu load miatt újra indul , Viszont routerről való másolásom meghaladja a 11MB/sec et amit tud a router is.(ftp-n keresztül is ez a helyzet)
@vargalex Most, akkor szerinted adjam kölcsön neked a vinyóm, hogy kiderüljön a probléma?
[ Szerkesztve ]
-
logarithm
őstag
Új DD-WRT látott ma nap világot
@vargalex köszi az fw-t hamarosan tesztelem
[ Szerkesztve ]
-
logarithm
őstag
Öröm híreket olvastam el idáig
Várjuk vargalex -
logarithm
őstag
Tudnátok segíteni?
DD-WRT alatt futó transmission-t nem tudok úgy beállítani hogy aktív üzemmódban fusson, port forwarding környékén miket és hogyan állítsak.
Új hozzászólás Aktív témák
- AliExpress tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Horgász topik
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- KONZOL beárazás
- Mesterséges intelligencia topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- További aktív témák...
- Nagyon jó ár Új állapot 100% akksi apple gari 2025.01.31-ig 55k értékű kiegészítő.
- MSI GEFORCE GTX 1080 TI GAMING X videókártya eladó
- Apple Watch Series 7 45mm Midnight Aluminium Case, GPS
- Dell Latitude 5400 / i5-8365u / 16Gb DDR4 / 256Gb SSD / FHD IPS / újszerű állapot / Excellent akku
- Xerox 106R04349 Dualpack fekete
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i5-6GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Ryzen 4600G dobozos
- Két vezetékes 120x120x15 12v-os ventit keresek, legalább 1800rpm-et tudjon. Használt is érdekel.
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest