- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
-
IT café
TP-LINK routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
zseko
veterán
Az a sorrend gondolom arra szolgál hogy a listában a felső eszközök kapnak prioritást az alatta lévőkkel szemben.
Igen, én is erre gondoltam, HA lehetne mozgatni a listában a sorrendet. De nem lehet. Az alapján lesz a sorrend, hogy milyen sorrendben csinálom, ami szvsz. teljesen nonszensz. Jön később egy új eszköz, aztán lehet elölről kezdeni az egészet.
Az eddigi teszteléseim alapján ha a korlátot lejjebb veszem, akkor az minden gépre vonatkozik, függetlenül attól, hogy akarom-e vagy sem. A saját pc-met például egyáltalán nem akarom korlátozni
Nincs külön torrentezős gép (még nálam sem, nemhogy a többieknek), amúgy nem vagyok meggyőződve róla hogy tényleg az volt, de egy szimpla letöltésnek csak nem kellene ennyire megfogja. Bár lehet csak azért nem tűnt fel eddig, mert már anno kicsivel a max alá lett beállítva nálam minden. -
Necc
addikt
Az a sorrend gondolom arra szolgál hogy a listában a felső eszközök kapnak prioritást az alatta lévőkkel szemben.
Azaz torrentezős gép mehet a lista legaljára, youtubeos kütyük a lista tetejére, kettő közé meg mondjuk a steamről letöltögetős eszközök mehetnek. Gond akkor van ha egy eszköz több szerepkört is betölt. Ekkor szerintem dobd legallulra, a torrentezős gép fölé.
Amúgy jelen állapotban a beállítás semmit se ér, ha 1000/1000 sebességet adsz meg korlátnak.Régen mikor én xDSL-en nyomorogtam úgy oldottam meg ezt a problémát, hogy vettem egy kis fogyasztású, forrasztott processzoros ITX-es gépet, raktam bele +1 hálókártyát, és beékeltem a router WAN és LAN-ja közé.
A routeren kikapcsoltam mindent, (DHCP szervert is kikapcsoltam) és erre a kis fogyasztású gépre pedig feltelepítettem egy tűzfal+router programot ami mindent intézett: PPPoE, DHCP szerver, forgalomszűrés, sőt még azt is be lehet állítani hogy ez a gép ossza a hálózaton a windows update-eket, ne minden gép egyesével a netről rántsa le azokat.
Torrentet is be lehet lőni erre a gépre (bár ekkor nőnek a költségek, routing + torrent eléggé hardveréhes tud lenni még kis sávszélességen is) és vannak olyan tűzfal programok amik automatán felismerik és lelövik a torrentet.Később avagy most hogy van már értelmes netem és routerem, a gépet átalakítottam cloud tárhellyé + smb, és felpakoltam rá pár játékszervert amivel ismerősökkel játszunk néha (valheim, minecraft, semmi túl nagy gépigényes).
-
zseko
veterán
Üdv,
itt van benne a beállítás:
[kép]Tippeknek mindig örülök
Amúgy csak 50Mbites netem van 😕 Alapvetően nincs különösebb gond vele (azon kívül hogy már jó lenne nagyobb, mert soká tart mire egy 50-70GB-os bármi is lemászik Steamről, vagy egy másik kliensről), csak hát cseszik fejleszteni a szolgáltató, így tőlem kapja haverom is a netet (mert nem lehet kötni szerződést, nem kötnek be újat) aztán nem tudom mit töltött, de marhára lefogta a netet, így gondoltam kicsit kisebbre veszem a sávszélt, mert még a 480p-s youtube is megállt tölteni.
Régen sokkal rosszabb volt, mikor a 15Mbitre voltunk hatan, de vettem egy Linksys WRT54GL routert, azon a tomato firmware-el nagyon jól be lehetett állítani, hogy melyik ip és melyik forgalomtípus mennyi prioritást kapjon, így le tudtam lőni pl. csak a torrentet egy marginális szintre (mert volt aki nem akart hallgatni a szóra). Ahhoz képest ez... Kicsit többet vártam azért, így 12 év után, ha nem is ugyanazt, de egy ip-nkénti egyéni up/down beállítást azért reméltem.Például azt sem tudom, mit ért a "fontossági sorrenden", ami a képen látható, mert semmilyen sorrendbe nem lehet tenni, egyedül a prioritást bekapcsolni és az időzítést 1/2/4 óra/Mindig/Időzítés-re kapcsolni.
-
Necc
addikt
válasz
woodworm #6746 üzenetére
Sajnos nem, az a két oldalas anyag kellene ami gyárilag is benne van a routerek dobozába, csak lehetőleg magyar nyelven.
(Biztos létezik, amit kaptunk mass-bulk szállítmányokat abban is angol ill. román nyelvű papír volt, utóbbi ugyebár elérhetetlen TPLink oldalán) -
woodworm
veterán
-
Necc
addikt
Valakinek esetleg van AX1500/3000 routernek magyar nyelvű üzembe helyezési útmutató a dobozban? Ha igen azt be tudná scannelni és elküldeni nekem akár privátban?
-
Necc
addikt
Üdv.
Melyik QoS-re gondolsz pontosan? Csak mert akad belőlük egy pár...Pontosan hol piszkáltad azt a "QoS on/off" kapcsolót?
Ha wireless beállításokban, akkor valószínűleg 802.11e
Ha általános Layer 2 (LAN) beállítások között, akkor pedig valószínűleg 802.1pHa pedig simán sávszélességet szeretnél leszabályozni, annak általában "bandwidth limiter" neve van, azt az eszköz maga kezeli. A QoS-nek sose célja az elérhető sávszélesség céltalan lefolytása, viszont a konzumer router gyártók imádják összekeverni a fogalmakat, feltételezem ezért is kerested itt.
Nem tudom pontosan mekkora neted van otthon, ha ilyen ~200Mbit körüli, vagy nagyobb, akkor ha adhatok egy tippet, az ilyen "QoS" avagy sávszélesség-korlátozó, URL filter, firewall (kivéve a csak MAC szűrő firewall) és hasonlókat élből letiltanám, ugyanis ezek bekapcsolása azt eredményezi hogy minden egyes packetnek át kell mennie a CPU-n a hardveres NAT egység helyett, ami pedig nagyon sokszor összerogy a rá zúduló tehertől. Szerencsésebb esetben csak a sávszélesség csökken le, de láttam már olyan esetet is amikor belső processek fagynak le (értsd: eldobja a PPPoE -t), vagy nagyritkán az eszköz lefagy.
Az ilyen 3rd party firmware-ek meg tipikusan nem tartalmazzák a zárt forráskódú hardveres NAT egységeknek a driverét (csak moddolt firmware-ek még tartalmazhatják), ergo minden adat átmegy a CPU-n, ha tetszik ha nem.
-
osonte
őstag
Szétszedtem az AX20-ast ver1.0: [kép] .
Eltávolítottam a 2.4GHz-es antennákat és a szélére akartam tenni az 5GHz-es antennákat. Sajnos a bal oldalinál nem sikerült, mert rövid volt a kábel. A 1.2-es verziónál már meg lehetett volna csinálni, mert más az elrendezése. Szóval 2 antennás lett a router (5GHz) és nem mennek belül a másik antennáknak a vezetékei: [kép] .
A router mellett ennyit tud a telefon: [kép] . -
zseko
veterán
Üdv, van egy AX1500-as routerem, bekapcsoltam a QoS-t, ebben lehet állítani kliensenként hogy mennyi legyen a sávszél, vagy tényleg ennyire buta, hogy csak a bekapcsolom-kikapcsolom opciót ismeri?
Lehet rátenni 3rd party firmware-t, amiben ez működik rendesen? -
ToBeY
nagyúr
-
zjuhasz
aktív tag
Sziasztok, olyan routert keresek, ami vezetékesen tudja az 1Gbit-et. Tudom, ezt mindegyik tudja.
Most TpLink AX50 van, de a Vodkafone modemet közvetlenül PC-re kötve megvan a kb 800MBit, addig a routeren keresztül 250Mbit-re esik. Kábel rendben, firmware, beállítások rendben. Valszeg hibás az eszköz. Vennék valamit helyette, wifi nem is nagyon kell, de NO-IP-s DYNDNS igen, esetleg egy USB-s printer szervernek is örülnék. Hirtelen AC2300 vagy vezetékesből TP-LINK ER605 talán megfelelő, bár itt nincs USB. Lényeg a LAN-on kijövő STABIL, 6-800MBit/s sebesség, hogy ne a router fogja vissza az internet szolgáltató amúgy sem mindig gyors jelét. Köszi -
ToBeY
nagyúr
Hello
A routeremben beállítottam QoS sávszélt,de rosszabb a sávszélem mint amikor nem volt beállítva semmi.Kérdésem az,hogyan lehetne törölni,visszaállítani defaultra mint amikor egyáltalán nem volt beírva semmi? (A router egy tplink deco) -
MarKoo
addikt
TP-LINK AX1500-as routeren OpenVPN-t állítottam be, minden remekül működik, RDP hasít, viszont az istennek sem tudom működésre bírni hogy menjen a wake-on-lan. Az összes létező leírást elolvastam már, IP bind beállítva - már amennyire lehetett.
A VPN hálózaton belül nem tudom a gépeket pingelni, az RDP viszont ugyanazon az IP-n simán elérhető. Valakinek nincs tapasztalata benne?
-
Borisz76
nagyúr
Ami lehet minden vezetéken kapcsolódik a netre :
- 3 db Pc ( Vezetékes bill és egér mindhez )
- 3 db TV
- Házimozi erősítő
- NyomtatóBT képes eszköz max a 3 db telefon + 1 tablet.
A párom használja csak a BT a szolgálati autójában, a házban nem.
Tehát a BT mint "zavaró" tényező minimális.Amúgy a ház egy klasszikus 10*11 méteres "Kádár" kozka.
Főbejárat és előszoba féleség és ott lenne szinte pontosan az épület közepén a mennyezeten ez a kinézett TP-Link AP.
Más miatt feltöltött alaprajz , ami nem teljesen pontos mert hiányoznak róla még dolgok....még a zuhanyzóba sem lehet bemenni....pedig a valóságban igen.De a lényeg megvan.
Lehet nekem kell tapasztalatot gyűjteni vele....
-
Borisz76
nagyúr
Szia.
Szerintem ez tisztának nevezhető :
2.4 GHz , Saját hálózat a pirossal jelölt.
Ott mértem ahová az AP-t szánom.
5 GHz-n nincs észlelhető hálózat a közelben.
A családi házas övezet előnye.....De ezt amúgy is tudtam....mert már korábban néztem, hogy milyen hálózatok is vannak az éterben.
Inkább a kérdésem lenne a fontos , hogy van e tapasztalat ?!
-
Borisz76
nagyúr
Sziasztok !
Nem pont TP-Link router hanem AP amivel kapcsolatban kérdeznék !
Van e valakinek tapasztalata ezzel :
Ha minden jól megy ilyen AP-t veszek heteken belül.
Hacsak nincs valakinek nagyon rossz tapasztalata vele.
Biztos nem sok van még belőle nálatok mert még újdonság.Mivel hosszútávta tervezek..... ezért esett rá a választásom :
- 1× 2.5 Gbps Ethernet Port (supports IEEE802.3at PoE)
- AX Technológia: 802.11ax(Wi-Fi 6)Egy TP-link WR1043ND v1-t fog leváltani......
-
mezis
félisten
válasz
umfrider97 #6720 üzenetére
-
umfrider97
csendes tag
Sziasztok, kis segítséget kérnék.Adott egy TPLink TL-WR1042ND (tether appal nem kompatibilis) router, melynél jelszót szerettem volna beállítani, ami meg is történt, újrabootolt a rendszer, a wifire rá lehetett csatlakozni, de egy órán belül kb. mindig elment a net, nem csak a wifi, hanem a vezetékes is. Többször újraindítottam a routert ami ugyan arra az időtartamra orvosolta csak a problémát. Vissza kikapcsoltam a jelszót, azóta stabil a rendszer. Találkozott már valaki hasonló problémával? Esetleg van rá megoldás?
-
mezis
félisten
-
lanszelot
addikt
válasz
Raiden_ #6713 üzenetére
A routert csak biztonsági falnak használom a gép és a szolgáltató router között. Router ből egy tp link switch osztja le. De azon is egyidőben maximum 2 pc és egy android box van rajta kábelesen. Routeren még 2 telefon van wifi-n. Ez tuti nem túl terhelés.
jack982: ha resetelem akkor pár hétig jó. Tehát vissza fogják dobni.
-
Raiden_
tag
válasz
lanszelot #6712 üzenetére
Lehet egy kategóriával feljebb kellene választanod esetlegesen másik típust/márkát,
ha eddig pl. 20.000 ár sávban nézelődtél akkor most a 40.000-60.000-es ár sávban
kellene szétnézned esetleg két routert használni egy helyett AP/MESH mód,
így megoszlva a terhelést a két készülék közt. Mivel te ismered a hálózati forgalmadat,
eleve túlméretezett eszközt vennél akkor nem fektetnéd meg kétévente őket, mint jelenleg. -
lanszelot
addikt
Hello,
Az normális, hogy 2 év után minden router kuka?
Legutóbb direkt jobb minőséget vettem, amit itt ajánlottak, de ez is 2 évet bírt.
AC1750 tp link.
2 év után mindet havonta vagy sűrűbben kell resetelni, hogy működjön.
Ha resetelem akkor egy ideig működik.
Ki be kapcsolás nem segít, se a kihúzás. Csak a full reset.
Most ddwrt volt rajta, de a többi eredetivel is eddig futott.
Már egy halom routerem van a fiókban. -
Rabby
tag
TP-LINK Archer AX73 AX5400 routeremben kerestem a lehetőséget a NAT LOOPBACK-re, mindeddig sikertelenül.
Van rá megoldás?
Eléggé idegesítő, hogy a linkjeim fele nem működik, mert belső gépet nem érek el DDNS címen a hálózaton belülről... -
mezis
félisten
válasz
bivalyos #6707 üzenetére
Ha pontos a specifikáció, akkor a 2 WiFi antenna belső és a két külső antenna pedig 4G LTE, de nem lecsavarható.
Lehet, hogy a gyár jobban tudja:
"V3/APAC : 2 db belső LTE antenna (2db külső nem cserélhető wifi)
V5/V4/V2/V1 : 2 db külső, cserélhető 4G LTE antenna (2db belső wifi)" -
bivalyos
aktív tag
Üdv, adott egy mr6400 4g-s router, úgy tudom hogy a 2 antenna amivel szerelve van, az egyik a 4g a másik a wifi, na de melyik melyik, szeretném cserélni egy erősebbre térerő gondok miatt, tudnátok segíteni milyet vegyek és hol?
-
Dikri
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy MR600-as router, SIM kártyárol megy a net.
Kérdésem az lenne rá lehet-e birni a routert hogy távolról elérjem ip cím alapján a belső háló eszközeit. Számítógép nincs a hálózaton és csak ezért nem szeretnék oda tenni egyet, hogy elérjem a belső hálót. -
mezis
félisten
Network Mode: 4G Preferred ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12500 16GB DDR4 512GB SSD RTX ROG 2080 8GB Rampage SHIVA Seasonic 550W
- Xbox Ultimate előfizetések
- Beszámítás! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest