Új hozzászólás Aktív témák

 • Domináns Hím

  kezdő

  válasz Wn2tl #862 üzenetére

  "A gazdaság lehet nem függ annyira, de a tőzsde igen. Kína a kommunista diktatúra miatt egyre elszigetelődik."

  Kína a Nyugattól szigetelődik el, a Nyugat pedig a világ rajta kívül eső részétől, egyre inkább. Ezért uralkodik pesszimizmus a következő időszak növekedési kilátásait illetően és mondja azt az IMF is, hogy miközben a nyugati országokra nehéz évek várnak, a globális növekedés felét Kína és India fogja adni.

  Az Alibaba nagyon jó példa, nézd csak meg: a P/E-je még most is kétszer akkora, mint az agyonhype-olt Apple-é. Az ilyenek a politikától teljesen függetlenül is kidurrannak időnként.

  Mark Möbius sztorija ebben a változatban egy propagandisztikusan csonkított mondat csupán. A pénzét kivihette (a pénz eredetét kellett igazolnia) és tovább vizsgálja a kínai befektetési lehetőségeket. Nem mellesleg ő is úgy gondolja, hogy az amerikai és európai bankválság nem fajul globális válsággá és Kínát nem fogja érinteni. Csak ebből valamiért nem lett szalagcím sehol.

  concret_hp

  Esetleg olvass arról, mi történik az arab országokkal, Afrikával, Brazíliával, Törökországgal stb... Kínával közelednek, a Nyugattól távolodnak, a folyamat a napnál is világosabb.

  [ Szerkesztve ]

  Egy szimpátiát szülő nicket akartam. :)

Új hozzászólás Aktív témák