Új hozzászólás Aktív témák

  • Drizzt

    nagyúr

    válasz bandus #3666 üzenetére

    Ha felmegy a hozam, akkor a frissen kibocsátott kötvények iránt felmegy a kereslet. Viszont a már meglévő kötvényed hozama nem változik. Így ha a meglevő kötvényed hozama rosszabb, mint a ma kaphatóé, akkor a kötvényed értéktelenebb lesz, mint az új kötvény kibocsátása előtt volt. Persze ehhez a képlethez még a hozamok hátralévő időtartamát is be kell kalkulálni.
    Hogyha eső kamatkörnyezetre számít az ember, akkor érdemes lehet hosszú lejáratú, magas fix hozamú kötvényt bespájzolni, mert amint a hasonló lejáratú új kötvények hozama lejjebb kerül, a régi úgy lesz egyre értékesebb. Kb. azt kell beleképzelni, hogy a jelenlegi árat meghatározza a hátralévő hozam mennyisége, meg a névértéké.

    Legalábbis én első körben ennyit értettem meg a fix kamatozású kötvényekből.

    #3661: Nem értelek. Milyen 2%-os kamtprémiumú változó kamatozású, PMÁP-szerű amerikai kötvény van? Amennyire én látom, ilyennek a kamatprémiuma 0.9%. 5 éven belüli idő előtti eladásnál az utolsó 3 havi kamat a bukta. Illetve a futamidő 30 év. Valamint csak US citizen/resident veheti meg. "I bond" a neve. De gondolom egyszerűen arra utaltál, hogy a jelenlegi 2 éves treasury bond a jelenleg inflációnál nagyobb 2%-kal?

    I am having fun staying poor.

Új hozzászólás Aktív témák